REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANR, CONTROALE la ambarcațiunile de AGREMENT!

ANR, CONTROALE la ambarcațiunile de AGREMENT!

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 3197

Autoritatea Navală Română desfășoară activitatea de control și pe linie de siguranța navigației la ambarcațiunile de agrement, activitate care are un caracter continuu.

Activitățile se desfășoară atât în cadrul unor acțiuni comune cu alte instituții, precum Poliția Transporturi Navale, Poliția de Frontieră (ex. WATERSEC 2021 în luna mai 2021, SAFE WATERS în perioada iulie – august 2021) cât și în cadrul acțiunilor de control planificate la nivelul fiecărei căpitănii zonale.

Controalele au avut ca prim obiectiv conștientizarea conducătorilor de ambarcațiuni de agrement cu privire la importanța utilizării vestelor de salvare, a dotării ambarcațiunilor cu mijloace și echipamente de salvare conform normelor în vigoare și respectarea normelor în vigoare privind conducerea și manevrarea ambarcațiunilor.

Inspecțiile în teren au vizat, în principal verificarea documentelor tehnice ale ambarcațiunilor și a documentelor de atestare ale conducătorilor, a mijloacelor de salvare, portul vestelor de salvare precum și combaterea consumului de alcool

Urmare a controalelor desfășurate în cadrul Căpităniilor Zonale Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, au fost verificate un număr de 531 ambarcațiuni de agrement constatându-se un număr de 48 de contravenții și o infracțiune. Principalele abateri au constat în: îmbarcarea unui număr mai mare de persoane decât cel admis, nerespectarea regulilor de desfășurare a activității de agrement nautic, inscripționare necorespunzătoare a ambarcațiunii. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 25 400 și 6 avertismente.

Au fost verificați 274 agenți economici care efectuează activitatea de transport persoane fiind constatate 6 contravenții, în principal pentru ambarcarea unui număr mai mare de persoane decât cel maxim permis și au fost aplicate amenzi în cuantum de 30 100 lei.

Au fost verificate un număr de 79 de persoane fizice fiind constatate 3 contravenții pentru lipsa de la bord a mijloacelor de salvare corespunzătoare și au fost aplicate amenzi de 10 000 lei.

Urmare a activităților de control vor fi analizate aspectele relevante și extrase măsurile care pot fi luate pentru creșterea gradului de siguranță a transportului naval și al activităților de agrement în special.

Având în vedere creșterea numărului de ambarcațiuni de agrement, dintre care unele circulă cu viteză și care pot pune în pericol alți participanți la trafic pe apele navigabile, se vor convoca toți administratorii de ape navigabile pentru a lua măsuri în zonele aflate în administrare pentru a se introduce restricții de viteză în sectoarele cu risc crescut de incidente și pentru a putea crește gradul de siguranță în zonele lor de jurisdicție.

Autoritatea Navală Română va asigura întotdeauna transparența informației și va prezenta activitatea instituției atât din oficiu cât și la cerere, cu respectarea normelor legale în vigoare.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Capitania aceea cu statut de SRL este cea mai tare in vanzare de permise de barca.
2
0
capitania aia srl cea mai tare la luat spaga. Si aia din buc. cu academie de permise.
19
0
Cei mai tari la ce ? La spagi ?
2
0
Control la ei la milionarii de la ANR de la central si zonale. Masini, case si de toate doar din salariul lor de bugetari ,,cinstiti,,.
11
0
Mai bine sa ii controleze pe ei ANI sa spuna cum au facut averile . Javre spagare.
30
1
Bine ca amendeaza un amarat cu o barca de 1000e ca nu are toate dotariile de siguranta, dar Alezi scoate cate 600 persoane pe mare sub shouri pirotehnice fara a detine echipamente de salvare pentru toti pasagerii
1
0
Vanzatorii aia de permise ce controleaza ? Poate cel mai competent si laudat sef de birou sig. navigatiei din ANR. Ala din Herastrau.
0
0
Cei mai tari. Capitania Giurgiu SRL.
3
21
E asa destepti ipochimenii ANR ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367