REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ansamblu rezidențial și străzi noi în Constanța! Iată unde vor fi amplasate și ce schimbări vor avea loc

Ansamblu rezidențial și străzi noi în Constanța! Iată unde vor fi amplasate și ce schimbări vor avea loc

Replica API 6 februarie 2017 | 09:39 518

Extinderea spaţială a oraşelor şi nevoia satisfacerii optime a cerinţelor de locuire, deservire şi recreere a generat idei şi practici noi în domeniul urbanismului. Mulți investitori imobiliari din Constanța au înțeles că ansamblurile rezidențiale sunt mult mai practice în ziua de astăzi și totodată, mult mai profitabile. Ansamblul rezidențial este o structură urbană de nivel superior și reprezintă spaţiul destinat locuinţelor care ocupă o mare întindere în cadrul unui oraş. Cum Constanța este un oraș în plină dezvoltare, încep să răsară și la noi din ce în ce mai multe ansamblurile rezidențiale.

Steluţa Daniela Orban a iniţiat la sfârşitul anului trecut un proiect de modificare a Planului Urbanistic Zonal aferent perimetrului delimitat de stradă Ştefăniţă Vodă, bulevardul Aurel Vlaicu şi unitatea militară, mai exact peste drum de spitalul Euromaterna. Terenul de care dispune investitorul este enorm, cu o suprafaţă de peste 20.000 mp. Pe terenul respectiv, Steluţa Daniela Orban doreşte să ridice un nou cartier rezidenţial, cu imobile cu parter şi 1, cel mult 3 etaje, în total 400 de apartamente. Complexul este împărţit în 3 zone.

Prima zona va avea clădiri de 7 etaje cu spaţii rezidenţiale, birouri şi spaţii comerciale. A două zona va avea un imobil cu 6 etaje cu destinaţia de spaţii comerciale şi parcare etajată, iar a treia zona va avea un imobil cu 3 etaje cu destinaţia de spaţiu de învăţământ. Acum s-a ajuns la stadiul consultării Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului, care se va intani pe dată de 6 februarie a.c.

Urbaniştii trebuie să decidă dacă se justifică modificarea PUZ, de la un regim de înălţime maxim admis de P+1-3, la cel propus de către investitor, de P+7E, respectiv P+6E şi P+3 la limita proprietăţii. În afară imobilelor cu funcţiunea de locuinţe colective, PUZ-ul prevede şi modificări la infrastructură rutieră din zona. Astfel, se vor amenaja două străzi şi a unei prelungiri pentru stradă Barbu Delavrancea. De asemenea, se va amenaja un sens giratoriu la intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă, Prelungirea Barbu Delavrancea, Aleea Murelor. Menţionăm că Steluţa Daniela Orban este de meserie notar şi este soţia omului de afaceri Lucian Orban.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo DNA verifica si pe ORBAN LUCIANcare are terenuri peste terenuri mana in mana cu VISINESCU ,ZAIF, MAZARE , NEDELCU A. care au manuit PRIMARIA CONSTANTA cu furtisaguri ajutati de AV.NEAMTU IOAN si DENIS POPOLEA care au avut acces la actele din primarie ,ORBAN dupa ce a luat despagubiri pt,varianta Constantei de sute de milioane , adistrus ICIL,apoi apus mana si pe terenurile GRECILOR care au fost o data despagubiti dar ce stica un teren pe malul marii ??? hoti la drumul mare ajutati de primarie
3
0
Ar trebui ca DNA-ul sa aibe alt criteriu de a verifica retrocedarile si piata imobiliara. Simplu ca bunaziu ar fi sa se verifice apartenenta la MASONERIE. Stim prea bine ca se ajuta FRATII DE LOJE cind ii fugaresc PALESTINIENI din tara fagaduita.
3
0
Orban sotul Luminitei nu este colaboratorul de baza al lui Mazare si Visinescu? Nu el a demolat fabrica ICIL si a facut Tomis Plus? Cum s-au obtinut 20000mp, nu sunt chiar in zona pamanturilor retrocedate de Mazare si unde este un megaproces? Alo DNA lasati protestele si la treaba ca hotii sunt pusi pe treaba.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218