REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ansamblul rezidenţial Maurer: apartamentele se vând înainte ca blocurile să fie gata

Ansamblul rezidenţial Maurer: apartamentele se vând înainte ca blocurile să fie gata

Replica API 22 iunie 2017 | 00:00 719

Investiţie la Constanţa

Investiţie la Constanţa

sursa foto: imobiliare.ro

Maurer Imobiliare Land firma omului de afaceri Simon Maurer, un român care a crescut şi s-a format în Germania, vrea să construiască un imens cartier la Constanţa. Gigantul Maurer Imobiliare, unul din cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din România intenţionează că în următorii 5-7 ani să construiască câteva mii de locuinţe pe terenul de 15 hectare deţinut în Constanţa. De altfel în acest an au fost înfiinţate societăţile Maurer Imobiliare Constanţa SRL şi Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL, ambele cu sediul în Braşov. În ceea ce priveşte cartierul din Constanţa, acesta urmează să se ridice între cartierul Tomis Plus şi centrul comercial Tom, şi deja există doritori. Ţinta dezvoltatorului imobiliar este să vândă cât mai multe apartamente încă dinainte ca blocurile să fie gata.

Dacă înainte zona de la ieşire din Constanţa era doar un câmp pustiu, în ultimii ani s-a dezvoltat extraordinar de mult şi a ajuns chiar o zonă de lux cu cartiere rezidenţiale. Tocmai din acest motiv, Maurer Imobiliare Land a solicitat consultarea Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului, în vederea obţinerii avizului Planului Urbanistic Zonal. Propunerea investitorului este de a ridica imobile de locuinţe colective, între 3 şi 14 etaje. În total, se estimează că se vor construi 3.400 de noi locuinţe.

În interiorul cartierului, locurile de parcare se vor amenaja la demisolul şi subsolul blocurilor, dar şi la nivelul solului, iar în ceea ce priveşte accesul spre noul cartier, beneficiarul propune să se folosească de sensul giratoriu de la Tomis Plus, de subtraversarea de la Tom, dar nu exclude un acces direct dispre autostrada Bucureşti-Constanţa, din partea de sud-vest a terenului, legătura cu bd. Aurel Vlaicu urmând să se facă de-a lungul limitei intravilanului.

Cine este Simon Maurer!

Potrivit revistei businessmagazine Simon Maurer a plecat din România în Germania, împreună cu familia sa, când avea 16 ani. 22 de ani mai târziu, a decis că ţara natală este locul perfect pentru a deveni antreprenor. A mizat pe provincie şi a vândut 2.100 de locuinţe pe timp de criză. A început în Cluj-Napoca, în 2005, unde a construit 29 de apartamente, în urma unei investiţii de două milioane de euro, reprezentată de capitalul propriu cu care s-a întors din Germania.

Un an mai târziu, şi-a continuat afacerea în Braşov. Primul proiect de la Braşov, finalizat în 2008, a constat în construcţia a 365 de apartamente sub umbrela Avantgarden Braşov şi a fost rezultatul unei investiţii de aproximativ 30 de milioane de euro: un proiect „mic, dar costisitor“, după cum spune antreprenorul. A mizat în continuare pe Braşov, unde a demarat în 2009 proiectul complexului Avantgarden 3, ce prevedea dezvoltarea a peste 3.500 de locuinţe pe o suprafaţă de 18 hectare, în trei etape.

„Nici colegii mei nu credeau în proiectul acesta, cel mai relevant exemplu în acest sens fiind că firma care a intermediat vânzarea pentru primul proiect din Braşov a refuzat colaborarea pentru Avantgarden 3, deşi ar fi avut un comision de 5% din vânzare“, susţine el. A demarat totuşi proiectul şi a construit în prima fază a acestuia aproximativ 1.700 de apartamente, în intervalul 2009-2014, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la bloc pe bani multi? Acolo era camp pustiu sau camp folosit agricol?se construieste pana nu va mai fi teren ptr produs hrana!
1
0
Fara spatii verzi. Fara locuri de joaca fara scoala fara gradinita...betoane si iar betoane
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367