REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANSVSA: Campanie de informare pentru a preveni apariția pestei porcine africane în România

ANSVSA: Campanie de informare pentru a preveni apariția pestei porcine africane în România

Replica API 15 octombrie 2016 | 00:00 233

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat o campanie de informare pentru a preveni apariția pestei porcine africane în România.

În acest sens, ANSVSA propune o serie de măsuri pentru crescătorii de animale, vânători și administratori de fonduri de vânătoare, precum și pentru călători în condițiile în care pesta porcină africană este o boală gravă, cu un impact economic devastator.

Astfel, specialiștii veterinari recomandă crescătorilor de animale să anunțe imediat medicul veterinar pentru orice caz de îmbolnăvire sau moarte a unui animal, să respecte măsurile legale privind circulația animalelor și să nu hrănească porcii cu resturi de mâncare. În caz de îmbolnăvire, toți porcii din focar trebuie uciși.

Pentru vânători și administratori de fonduri de vânătoare, ANSVSA recomandă ca partidele de vânătoare la mistreți să se desfășoare numai cu aprobarea autorităților, iar în cazul în care sunt depistați porci mistreți bolnavi sau morți pe fondul de vânătoare să fie anunțat de urgență medicul veterinar. De asemenea, consumul și comercializarea cărnii mistreților vânați se face numai după rezultatul analizelor.

Pentru a evita pătrunderea virusului în țară este interzis traficul transfrontalier din țările afectate de maladie cu porci vii, carne de porc proaspătă, refrigerată, congelată și cu produse și subproduse din carne de porc.

Specialiștii veterinari precizează că pesta porcina africană nu se transmite de la animal la om.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367