REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANSVSA: Maioneza Regal a fost RETRASĂ de la VÂNZARE!

ANSVSA: Maioneza Regal a fost RETRASĂ de la VÂNZARE!

Replica API 17 octombrie 2021 | 00:02 2201

După ce zilele trecute se anunța retragerea de pe piață a două produse de panificație, deoarece un ingredient din drojdiei a fost contaminat cu oxid de etilenă, ANSVSA a revenit cu o nouă alertă, de această dată pentru un lot al sosului cu maioneză ,,Regal”.S-a descoperit prezența oxidului de etilenă într-unul dintre ingrediente.

Potrivit anunțului făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, decizia de retragere a lotului, după ce s-a constat prezența oxidului de etilenă într-unul dintre ingrediente, potrivit Adevarul.ro.

Firma European Foods care produce acest produs a decis rechemarea de pe piață a produsului după ce s-a depistat prezenţa oxidului de etilenă ,,într-unul din ingredientele (guma xantan) utilizate la fabricarea acestui produs”. De asemenea, producătorul a mai transmis că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, însă din respect pentru aceștia și pentru eliminarea suspiciunilor s-a luat o astfel de decizie.

Totodată, cumpărătorii care au achiziționat produsul din lotul cu probleme au timp până la 15 noiembrie 2021 să meargă să returneze produsul și să-și primească banii. Ei vor trebui să prezinte și bonul.

”Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceştia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme Persoanele care au achiziţionat aceste produse şi doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021”, a fost anunțul publicat pe site-ul ANSVSA, conform monden.ro.

Ce este oxidul de etilenă

Oxidul de etilenă este utilizat pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă, ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice, în amestecuri de calibrare, ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

La om, limfomul și leucemia sunt cancerele cel mai frecvent asociate cu expunerea profesională la oxid de etilenă. În plus, cancerele de stomac și de sân pot fi asociate cu expunerea la oxid de etilenă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Ketchup e ok?
2
0
Pe baza bonului... Bine ca l am pastrat, mai aveam pe el si otetul contaminat, iau banii inapoi, m am pricopsit
3
0
Retrageti doar maioneza,magazinul care vinde otrava ramane cu licenta intacta?Pai ce sa le faceti?Ca suna Macrou daca "deranjati" Cora Auchan,sau altii daca "deranjati" Penny Lidl Profi Mega.Cumparati de la ei ...ca azi ne vand otrava maine isi cer scuze
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218