REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANT: Anul acesta ar putea fi cel mai bun după 1989 pentru turismul românesc

ANT: Anul acesta ar putea fi cel mai bun după 1989 pentru turismul românesc

Replica API 24 iunie 2016 | 00:00 289

Turismul românesc ar putea consemna o creștere de cel puțin 18% în 2016, care ar deveni astfel cel mai bun an de după 1989, a declarat, joi, Anca Pavel-Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), în cadrul conferinței internaționale "Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate".

"Sunt optimistă și cred că putem să ajungem la o creștere de minimum 18%, chiar de 23-25% pentru perioada de vară și cumulat de la începutul anului", a spus președintele ANT.

Întrebată dacă acest lucru înseamnă că 2016 va fi cel mai bun an de după Revoluție pentru turismul românesc, ea a răspuns: "Noi în industrie nu îndrăznim să spunem asta cu voce tare, dar asta ne dorim. Sperăm ca 2016 să ne ajute și cu vremea bună și, cu implicarea tuturor, să ajungem în acest an la cel mai bun an".

Pavel-Nedea a arătat că, pentru primele patru luni ale anului, industria a avut o creștere de 15%, ceea ce este o creștere semnificativă, având în vedere faptul că nu este perioada cea mai bună din an.

"Înnoptările au avut o creștere de 13%, iar în unitățile de cazare clasificate a fost un grad de ocupare de 22%. Sosirile străinilor au fost în creștere cu 11% față de aceeași perioadă. Știu că am început greu, dar comparativ cu alte țări creșteri atât de mari înregistrează doar câteva țări", a arătat ea.

Anterior, în cadrul aceleiași conferințe, Taleb Rifai, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), a arătat că regula de aur în turism este să fie investită în promovare o sumă de cel puțin 1% din veniturile realizate. În acest sens, Anca Pavel-Nedea a arătat că încasările se ridică la 1,8 miliarde de euro, însă bugetul de promovare pentru acest an este de doar două milioane de euro.

"Minimul necesar este de 5 milioane de euro. Pentru următorii patru ani s-a luat în considerare alocarea unui buget minim anual de circa 5 milioane de euro", a adăugat președintele ANT.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferința Internațională "Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate".

Acest eveniment, de o importanță majoră pentru turismul național și internațional, își propune, prin tematica abordată, să promoveze și să dezvolte la nivel internațional noul trend în domeniul turistic, legat de organizațiile de management al destinațiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc și conturează o destinație turistică. La toate aceste discuții participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaționale, scrie agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218