REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Antal Arpad (UDMR): CNCD a trecut testul democraţiei, nu şi preşedintele Klaus Iohannis

Antal Arpad (UDMR): CNCD a trecut testul democraţiei, nu şi preşedintele Klaus Iohannis

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1217

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis nu a "trecut testul democraţiei", după ce a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia "Ţinutului Secuiesc".

Antal Arpad

"În legatură cu amenda dată de CNCD preşedintelui Klaus Iohannis, pot să vă spun că apreciez această decizie a CNCD ca pe un test al democraţiei, un test pe care CNCD l-a trecut cu brio, dar, în aceeaşi ordine de idei, preşedintele şi premierul din nou, din nefericire, pot să spun că nu au trecut cu brio acest test al democraţiei. În loc să iasă şi să îşi ceară scuze, preşedintele a încercat să compromită o instituţie fundamentală a unui stat de drept. Evident, preşedintele este deranjat de faptul că nu îl va ajuta în aprecierile din vestul Europei aceasta decizie a CNCD. După cum am văzut, mai ales în presa de limbă germană, de la Der Spiegel la Frankfurt Allgemeine Zeitung sau inclusiv în anumite organe de presă din Elveţia, preşedintele a fost făcut un 'naţionalist ieftin' şi acest lucru poate îl deranjează pe preşedinte, pentru că el, practic, a devenit dintr-un primar european, dintr-un primar care promitea reformă pentru statul român, el, de fapt, a devenit un mijloc al unor forţe oculte şi cred că acest lucru nu îl onorează pe preşedintele României", a precizat Antal Arpad, care este şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, scrie Agerpres.

Şeful statului a fost sancţionat, miercuri, de Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 5.000 lei, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, după declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite la Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia "Ţinutului Secuiesc".

Administraţia Prezidenţială a anunţat, la scurt timp, că preşedintele Klaus Iohannis va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, considerând că hotărârea este una "politică".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara ipocrizie, e vorba de principii !Si apoi se uita ca si Base a fost sanctionat acum de CNCD pentru declaratii discriminatoare la adresa tiganilor? Base este oarecum recidivist , intrucat si in 2014 a fost sanctionat pentru fapte similare la adresa tiganilor, iar pe de alta parte se incuscrea cu ei. Din punctul meu de vedere intre base si ficus nu exista nicio diferenta, sau cumva cel din urma a salvat Romania si eu nu stiu?
0
1
a trecut testul pe mortii matii bozgor inputit si infect
4
0
ca CNCD a amendat un comentariu, chipurile discriminatoriu la adresa ungurilor, daca pe presedintele consiliului il chema Csaba Ferenc ASZTALOS.....
5
0
e normal sa amendam pe presedinte daca seful la CNCD este un ongor...
6
1
Este un organism platit degeaba. Ba mai mult face dovada ca este impotriva romanilor.
7
0
Nu il agreez deloc pe Iohanis dar unde are dreptate are. Jos palaria!
8
0
Presedintele are dreptate .
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614