REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Antibioticele din carne, pericol pentru sănătate

Antibioticele din carne, pericol pentru sănătate

Replica API 26 februarie 2012 | 00:00 228

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrării de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizează un studiu recent. Specialiştii au discutat în cadrul emisiunii Fabrica despre această problemă susţinând că antibiotice se pot găsi chiar şi în mierea de albine, astfel încât n-ar trebui să ne îngrijorăm atât de mult. Cu toate acestea, medicii îndeamnă oamenii să se informeze. O nouă ameninţare pentru consumator: puiul îndopat cu antibiotice. Peste 95% din puii vânduţi în Germania sunt trataţi cu antibiotice, se arată într-un raport al oficiului pentru protecţia consumatorului din Renania, citat de Deutsche Welle. Pentru români, vestea proastă este că mii de tone de pui din Germania ajung în magazinele noastre, iar legea nu obligă autorităţile să verifice importurile comunitare. În mod normal, veterinarii verifică dacă tratamentele sunt sănătoase. Problema este însă că puii pot primi cantităţi nelimitate de antibiotice, pentru că doza maximă admisă nu este reglementată.

Antibioticele din carne intră în consumul uman

"Acele antibiotice ingerate de consumator pot contribui la apariţia unor forme rezistente de microorganisme chiar în flora noastră şi e destul de grav pentru că pot perturba microflora noastră intestinală în special flora colonică", a declarat Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. "Utilizând în acest mod antibioticele ele sa intre si in consumul uman, ceea ce nu ne dorim, iar asta sa contribuie la cresterea rezistentei la antibiotice pe care am constat o in lume", a spus Victor Oslavski, reprezentant OMS.

Carnea de porc şi de vită, în atenţia specialiştilor. Oameni de ştiinţă şi oficiali ai mai multor state susţin că includerea antibioticelor în hrana procilor sau a vitelor ar putea duce la apariţia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni. Noul studiu publicat de Societatea Americană de Microbiologie, aduce însă argumente solide care susţin această teorie, informează publicaţia americană International Business Times.

sursa: realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218