REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Anticorupţia se pregăteşte să preia comanda Inspectoratului de Poliţie

Anticorupţia se pregăteşte să preia comanda Inspectoratului de Poliţie

Replica API 24 iunie 2011 | 00:00 124

Uite interimatul, nu e interimatul

Uite interimatul, nu e interimatul

Chestorul Liviu Popa, comandantul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vine astăzi la Constanţa. Iniţial, s-a vehiculat că vine pentru a-l instala pe Valentin Burlacu de la DNA în funcţia de inspector şef interimar al IPJ, în timp ce postul de adjunct al IPJ (cel lăsat vacant de Dorin Colidiuc) - pe Camil Manea de la DGA. Între timp, mai exact spre seară, s-a decis "la loc comanda". Chiar dacă nu va avea loc nici o instalare, chestorul Popa va participa însă la o întrunire organizată la Prefectura judeţului Constanţa, cu primarii.

"După-amiază a existat discuţia şi se hotărâse instalarea lui Valentin Burlacu şi a lui Camil Manea, iar până seara s-a schimbat planul. Nu se mai pot face derogări, iar până la concursul pentru funcţiile vacante din cadrul IPJ s-a ajuns la concluzia că nu mai are rost interimatul", ne-au declarat surse din cadrul IPJ. Reamintim că, după pensionarea fostului şef al IPJ Constanţa, Dumitru Catană, conducerea inspectoratului este asigurată de adjunctul Adrian Rapotan, care trebuie să ţină şi locul celui de-al doilea adjunct - Dorin Colidiuc. Reamintim că acesta a fost sancţionat, a urmat procesul acestuia cu instituţia, întrucât a contestat măsura schimbării sale, iar ulterior s-a transferat la Agenţia Naţională Antidrog - Constanţa. Chiar dacă astăzi nu va avea loc nici o instalare interimară la conducerea IPJ (ori, cine ştie, poate peste noapte se schimbă iarăşi dispoziţia de la IGPR), de precizat că Valentin Burlacu, de la DNA, s-a înscris la concursul din iulie pentru şefia inspectoratului. La fel, şi comisarul-şef Camil Manea, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Constanţa şi-a depus dosarul pentru funcţia de adjunct al IPJ Constanţa. "M-am înscris la concursul de pe 6 iulie, dar să văd dacă voi avea timp să învăţ, pentru că bibliografia este destul de stufoasă. Decât să merg la examen nepregătit, mai bine nu mai particip", ne-a declarat Camil Manea. Dacă va participa şi va lua concursul, Manea ne-a mai precizat că intenţia sa este aceea de recredibilizare a poliţistului. Din punctul acestuia de vedere, sunt destule exemple negative în rândurile oamenilor legii, în sensul că se simte o anumită delăsare, care nu face altceva decât să încurajeze fenomenul infracţional şi starea de nesiguranţă în rândul populaţiei. Revenind la programul de azi al chestorului Liviu Popa, la ora 13.00, la Prefectura Constanţa, va avea loc o întâlnire cu primarii din judeţ. În cadrul acestei întâlniri cu primarii şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, chestorul Liviu Popa şi Adrian Rapotan vor discuta cu edilii problema restructurării Poliţiei şi organizarea, în mediul rural, a poliţiei locale, aspect care a dat naştere la fel de fel de controverse în toată ţara, fiind un punct fierbinte, mai ales că este vorba despre disponibilizarea a peste 10.000 de poliţişti.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920