REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antifrauda a dat iama la Carrefour Constanţa!

Antifrauda a dat iama la Carrefour Constanţa!

Replica API 17 aprilie 2015 | 00:00 239

Cruciada anti-evaziune fiscală se menține. Respectând firul tradiției impusă de șeful Direcției Antifraudă, autoturismele instituției pătrund nestingherit în parcările „obiectivelor”. Joi, a venit rândul hypermarket-ului Carrefour, din Constanța. O constănțeancă a sesizat un autoturism al Direcției Antifraudă în parcarea hypermarket-ului. După toate probabilitățile, inspectorii ANAF au dat iama în societățile comerciale din incintă.

Săptămâna trecută, Direcția Generală Antifraudă Fiscală și-a continuat cruciada controalelor inopinate pentru „combaterea fermă a fenomenului de fraudare a bugetului de stat”. Instituția lucrează parcă fără pauză, întrucât a călcat pragul a încă nouă restaurante. Potrivit DGAF, acțiunea a vizat atât verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind emiterea bonului fiscal, cât și „evaluarea impactului pe care l-a avut campania inițiată de ANAF, în luna martie, în vederea combaterii evaziunii fiscale și a întăririi disciplinei financiare”, iar selecția celor nouă locații „a fost realizată în urma analizei de profil din care a reieșit că agenții economici vizați au avut în trecut un comportament fiscal cu grad ridicat de risc”. Astfel, în urma controalelor, a fost suspendată activitatea unui restaurant din București pentru o perioadă de 30 de zile și au fost aplicate amenzi în cuantum de 38.000 lei. În luna martie a.c., aproximativ 180 de localuri din toată ţara au fost închise , în urma controalelor direcțiilor regionale Antifraudă. Pe lângă suspendarea activităţii, localurile au primit şi amenzi de zeci de mii de lei, ceea ce îi determină pe patroni să susțină că Fiscul exagerează atunci când decide închiderea restaurantelor pentru o sticlă de băutură neînregistrată.

În București, 16 unităţi comerciale au fost închise, una dintre ele fiind celebra shawormerie de la Dristor. În Timișoara, o cofetărie a fost închisă pentru 30 de zile, întrucât „unitatea nu emite bonuri fiscale”. Motivul: un plus de casă de 1,50 lei, descoperit de inspectori după ce au confruntat monetarul din casa de marcat cu valoarea bonurilor emise până în momentul descinderii! Alte trei unități comerciale (alimentare și pub-uri) au fost închise la Focșani, iar la Bacău sute de comercianți au fost luați ca din oală de un desant al celor de la Antifraudă, în unele locuri comercianții preferând să închidă magazinele sau standurile pentru a evita controlul, mai ales după ce au început să se răspândească zvonuri cu privire la amenzile date. La o brutărie, pentru un plus de cinci lei a fost dată o amendă de 4.000 de lei.

La Constanța, avem de-a face cu Cafe Cafe, unde, supărat că inspectorii de la Antifraudă i-au închis, pentru 30 de zile localul, Cătălin Nedelcu anunță că vinde afacerea. Amintim că localul Cafe Cafe, închis până pe 18 aprilie de inspectorii Antifraudă, este deţinut de Cătălin Iuliu Nedelcu, condamnat luna trecută la un an de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi de 15.000 de lei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218