REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Antifrauda, luată la pietre în Vama Veche!

Antifrauda, luată la pietre în Vama Veche!

Replica API 2 mai 2015 | 00:51 158

Maşinile şi inspectorii ANAF, la concurenţă cu numărul de turişti pe litoral!

Maşinile şi inspectorii ANAF, la concurenţă cu numărul de turişti pe litoral!

Direcţia Generală Antifraudă a dat iama în staţiunile de pe litoral. Mai multe echipaje ale inspectorilor fiscali au luat restaurantele, barurile şi terasele la rând şi, aşa cum reiese din galeria foto, comercianţii au fost luaţi la „puricat”, fără milă. La Vama Veche, reacţiile faţă de acţiunile inspectorilor DGAF nu au întârziat să apară! Mai mulţi turişti au aruncat cu pietre în autoturismele instituţiei! Un turist, Levent, a surprins la intrare în staţiunea Neptun patru autoturisme al DGAF. „Sunt mai mulţi ca turiştii!”, a spus acesta. Încasările din TVA s-au ridicat la 14,55 miliarde de lei în primele trei luni din 2015 şi au crescut cu 20,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie determinată de controalelor demarate în martie în rândul firmelor, susţin cei de la DGAF.

Amintim că, începând cu 4 martie a.c., 130 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat 80 de firme specializate în comercializarea en-gross şi en-detail a combustibililor (benzină, motorină, GPL) şi au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus 19 amenzi în cuantum total de 401.000 lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane lei şi confiscarea a peste 30 de tone de motorină, depozitate în spaţii neautorizate. Veniturile realizate de ANAF la bugetul de stat au crescut cu 15,8% în primul trimestru, iar încasările nete din TVA pentru luna martie au fost mai mari faţă de perioada similară a anului 2014 cu 874,71 mil.lei, respectiv cu 23,95% indice nominal, înregistrându-se un grad de realizare a programului de ÎNCASĂRI de 113,93%.

Diaconu: În loc să vâneze micii de pe litoral, ANAF să verifice supermarketurile care scot milioane de euro nefiscalizate din ţară

Deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, susţine că ANAF atacă în acest week-end micii şi berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanţuri de supermarketuri care şi-au inventat modalităţi ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din ţară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate şi astfel să scape de impozite. Dar este mai uşor pentru ANAF să sperie micii comercianţi şi să facă senzaţie cu şirul de maşini cu girofar la tarabe decât să atace marea evaziune practicată de lanţurile străine de magazine. „Fac un apel către ANAF să lase fiscalizarea micilor şi a grătarelor la final şi să înceapă să rezolve problema de la vârful evaziunii, din locurile de unde se scurg în afara României sume imense nefiscalizate. Dar ANAF nu are curajul să arate câtă evaziune fiscală fac supermarketurile străine de teamă să nu sune ambasadele şi să le ceară şefilor să se cuminţească. În schimb, reprezentanţii ANAF fac pe eroii cu chioşcarii, buticarii şi patronii de mici restaurante sau terase, pentru că pe aceştia nu-i apără nimeni. Am să cred în campania ANAF doar în momentul în care o să văd primul mare supermarket din România închis pentru evaziune, iar milioanele de euro scoase ilegal din ţară recuperate. Bugetul României nu se va vindeca niciodată dacă ANAF se luptă pentru bonuri de 5 lei, dar închide ochii la tranzacţiile dubioase de milioane de euro prin care supermarketurile îşi scot profiturile din ţară nedeclarate şi neimpozitate, sub diferite forme mascate”, a declarat deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369