REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Antioxidanți – beneficii și surse de alimentație

Antioxidanți – beneficii și surse de alimentație

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 776

Antioxidanţii sunt un grup de compuşi produşi de organism şi care apar în mod natural în multe alimente. Acești antioxidanți lucrează împreună în organism pentru a menţine sănătatea şi vigoarea în ultimele decenii de viaţă. Ei fac aceasta protejându-ne de răul produs de radicalii liberi care ne pot distruge ţesuturile şi celulele sănătoase, scrie ziarmedical.ro.

Mulţumită noii înţelegeri a antioxidanţilor şi a rolului reţelei de antioxidanți, putem nu doar să trăim mai mult, ci şi să trăim bine, în organisme sănătoase, puternice şi viguroase, cu minţi vii şi memorie intactă.

“Când vorbim despre un stil de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată are un rol esenţial, deoarece astfel ne putem asigura energia necesară ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentaţie să reuşim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanți care poate fi obţinut atât din fructe şi legume, cât şi din băuturi preparate din ingrediente naturale. Berea este o astfel de băutură, care conţine antioxidanţi naturali, proveniţi în special din hamei, cel care are şi rol de conservant natural al acesteia, dar şi din orz”, spun medicii.

De asemenea, morcovul, cireşele şi căpşunele conţin puternici antioxidanți naturali.

Fiind una dintre cele mai consumate şi mai populare legume, morcovul este denumit şi alimentul minune, deoarece conţine un adevărat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B şi vitamina C), minerale (calciu, magneziu şi potasiu) şi fibre. Sursă nutriţională importantă pentru funcţionarea optimă a organismului, morcovul contribuie şi la menţinerea siluetei, atât de râvnită înainte de începutul verii, ca urmare a conţinutului său extrem de mic de calorii.

Betacarotenul, antioxidantul din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conţinutul de antioxidanţi din morcov poate contribui la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Surse bogate în fibre, antioxidanți şi vitamine, căpşunele şi cireşele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentaţia zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpşunele sunt extrem de bogate în antioxidanţi, astfel că sunt aliaţi de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Cele mai bogate alimente în atioxidanți

Legume organice proaspete,

Fructele de pădure proaspete (afine, mure, merișoare),

Nucile pecan, nucile românești și arahide,

Ceaiul verde,

Ierburi aromatice și condimente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102