REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antoanela Mânac, elevă a Colegiului Eminescu, este vicecampioană naţională la înot

Antoanela Mânac, elevă a Colegiului Eminescu, este vicecampioană naţională la înot

Replica API 27 martie 2013 | 00:00 183

Un copil de nota 10

Un copil de nota 10

Orice performanţă în sport se realizează greu, cu multă muncă, pe parcursul anilor. Înzestrarea fizică şi talentul contribuie de asemenea, dar determinarea şi efortul fizic depus zilnic sunt de fapt cele care determină de fapt rezultatele bune. Antoanela Mănac s-a născut în Constanţa, la 14 octombrie 1995. Părinţii au înscris-o la cursurile de înot încă de la vârsta de 5 ani. După ce a învăţat să înoate în bazinul mic a fost aruncată de antrenor în bazinul mare, unde a intrat în panică. N-a mai vrut să meargă la cursuri timp de aproximativ o lună, dar obişnuinţa şi dragostea pentru acest sport au făcut-o să se revină.

"După ce am învăţat să înot în bazinul mic, după câteva luni antrenorul m-a aruncat în bazinul mare. M-am speriat foarte tare. Nu am mai vrut să merg la antrenamente timp de aproape o lună. Obişnuinţa însă şi-a spus cuvântul. Am cerut singură părinţilor să mă întorc. Acum nu aş concepe viaţa mea fără antrenamentele la înot. Este greu, dar sunt conştientă că nu pot ajunge la rezultatele pe care mi le doresc fără muncă", a declarat, pentru "Replica", Antoanela Mânac, elevă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu". În prezent este eleva Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", în clasa a XI-a A. Frecventează cursurile acestui liceu doar din clasa a X-a, pentru că a trebuit să plece în Finlanda în primul semestru al clasei a IX-a, iar al doilea semestru l-a făcut în Piteşti la Liceul "Ioan Barbu", unde a trebuit să reia materia, pentru că studiile nu se echivalau. Se antrenează cel puţin 5 ore pe zi la Palatul Copiilor cu profesoara Veronica Macovei. Două ore din antrenament trebuie să le facă dimineaţa, iar cel puţin trei ore după-masa. Între antrenamente merge la şcoală. Îi place să înveţe. Materiile preferate sunt biologia, matematica şi informatica. Este foarte apreciată de profesorii de educaţie fizică din liceu şi nu numai, pentru că îşi dă tot interesul să recupereze orele pierdute dimineaţa când este obligată să lipsească din cauza antrenamentelor. Visul ei este să devină medic. Nu prea are timp liber, dar nu se plânge. Este conştientă că fără muncă nu poate ajunge la rezultatele pe care vrea să le obţină. Face parte din lotul naţional de înot şi la toate concursurile naţionale la care a participat s-a clasat printre primii opt. De anul trecut a trecut la seniori şi este mândră de rezultatele obţinute. În anul 2011 a devenit vicecampioană naţională la 50 metri liber, la concursul naţional de la Hunedoara, care a avut loc în luna decembrie. La acelaşi concurs a obţinut locul al III-lea în bazin scurt, la suta de metri liber. Pe lângă înot, îi place să alerge şi are o rezistenţă de invidiat. Vara trecută a participat la maratonul organizat în staţiunea Mamaia, care s-a desfăşurat pe o distanţă de 5 km. Într-un clasament total, Antoanela a reuşit să obţină locul al IV-lea. Cu toate că are puţin timp liber îi place să citească. În afara romanelor date la şcoală, pentru pregătirea la Bacalaureat, îi plac romanele poliţiste. "Nu prea am timp liber. Reuşesc doar în week-end să ies cu prietenii. Citesc romane poliţiste. Îmi plac foarte mult şi poeziile lui Eminescu, pe care am început să le citesc în ultimul timp. Muzică ascult de obicei pop, atât românească cât şi internaţională. Filmele le urmăresc tot când am timp şi îmi plac cele de acţiune, horror şi de comedie. Sunt o fire activă şi probabil de aceea îmi place acest gen de filme. În prezent mă antrenez pentru Concursul Naţional de juniori şi seniori, care va avea loc peste două săptămâni la Piteşti, în bazin de 50 de metri, unde sper că voi câştiga un loc foarte bun", a mai declarat Antoanela Mânac.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108