REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Anton Traian Antoniadis: Am început să ne împărțim pe găști și să ignorăm Constanța

Anton Traian Antoniadis: Am început să ne împărțim pe găști și să ignorăm Constanța

Replica API 30 mai 2020 | 00:27 3370

Comunitatea Elenă din Constanţa va avea un candidat pentru Primăria Constanţa. Este vorba despre președintele Comunității Elene din Constanţa, Anton Traian Antoniadis. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, politicianul a abordat subiecte ce ţin de administraţia locală, precizând că sunt multe chestiuni de schimbat în Constanţa. În afară de asta, a comentat şi ce se va întâmpla de la 1 iunie cu litoralul românesc şi noile măsuri de relaxare date de autorităţi.

În prima parte a interviului cu Anton Traian Antoniadis, am vorbit despre actualitate, în speţă, despre cum va arăta viaţa românilor de la 1 iunie. Președintele Comunității Elene din Constanţa spune că urmează o perioadă grea, atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători.“În perioada următoare nu vom avea loc la restaurante. Va fi greu pentru toţi, fie că vorbim de comercianţi sau consumatori. Câţi constănţeni merg la restaurant? Foarte mulţi dintre ei gătesc oricum. Mai mult de două treimi dintre constănţeni nu merg în mod normal la restaurant. Începutul va fi peste nişte ani de zile, această revenire. Orice lună trecută în această pandemie înseamnă cel puţin doi ani de mers înapoi. Vom avea nevoie de ani buni. Eu am zis 10 ani, dar nu sunt nici mama Omida, nici Nostradamus”, a spus el.

Antoniadis: Am început să ne împărţim pe găşti şi să ignorăm Constanţa

Traian Antoniadis a vorbit şi despre iubirea purtată oraşului de la malul mării, dar şi despre acea ură care dezbină constănţenii. „Suntem atât de plini de ură, încât nu ştiu dacă vom simţi efectele imediate ale crizei economice. Este imposibil să îţi mai reiei viaţa normală. Dar pe de-o parte este bine. Poate vom începe să ne gândim că putem face şi bine, nu numai rău. La Constanţa îmi place tot. Ce nu îmi place este ura. Am început să ne împărţim pe găşti şi să ignorăm Constanţa. Constanţa înseamnă inima din piept. Constanţa este cel mai vechi oraş din România. Are nişte clădiri istorice, unele din ele trebuie păstrate neapărat deoarece sunt clădiri de patrimoniu. Suntem în 2020. Trebuie să ne dezvoltăm. Noi ne-am dezvoltat exact în partea aia de dezbinare, atât”, a mai declarat el.

Antodiadis: Parlamentarii constănţeni, care vor într-adevăr binele Constanţei, trebuie să facă legi pentru Constanţa

Aflându-se la prima candidatură pentru Primăria Constanţa, Antoniadis nu a omis să vorbească despre un moment zero şi parlamentarii constănţeni care ar trebui să lucreze pentru binele oraşului. „Nimeni nu a venit să facă un moment zero. Haideţi să ne strângem toţi la o masă şi să facem ceva pentru Constanţa asta pentru care, dacă o iubim, să facem un proiect de zece ani. În aceşti ani, indiferent cine va conduce oraşul trebuie să dea un proiect Constanţei. Eu nu mai vreau oameni încruntaţi pe stradă. Vreau ca lumea să zâmbească. Parlamentarii constănţeni, care vor într-adevăr binele Constanţei, trebuie să facă legi pentru Constanţa”, a mai declarat elenul.

Mai multe puteţi urmări în prima parte a interviului, ataşată mai jos:

În a doua parte a interviului am adus în discuţie actuala administraţie locală, dar şi câteva dintre proiectele Comunităţii Elene din Constanţa.

Antoniadis: Ca să blamezi un om, indiferent cine ar fi, trebuie să ai informaţii necesare

Antoniadis a fost echilibrat în momentul în care a vorbit despre Decebal Făgădău şi a fost printre puţinii candidaţi care au ales să nu arate cu degetul, ci pur şi simplu să îşi analizeze propriile forţe într-o bătălie. „Văd aceste lamentări, că a făcut ăla sau nu a făcut. Am rugămintea să îmi dea cineva un exemplu de cineva care a făcut. Cei care ţipă la ora asta şi iubesc aşa de mult Constanţa să dea ei un exemplu de ce au făcut pentru Constanţa. Nu ştiu dacă a făcut cineva ceva în adevăratul sens al cuvântului. Să blamezi un om, indiferent cine ar fi, trebuie să ai informaţii necesare. Comunitatea elenă „Elpis” şi Antoniadis nu au luat 1 leu de la Primăria Constanţa din 90 încoace. Am vrut să facem nişte proiecte, dar nu a venit nimeni să zică „ia şi tu de aici”. Decât să stau să înjur pe cineva că a făcut sau nu a făcut, mai bine îmi adun eu forţele să fac ceva”, a punctat el.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu este la ora asta ca o garsonieră în mijlocul unui bloc, vara la 40 de grade şi fără aer condiţionat

Un alt subiect din cadrul interviului a fost reprezentat de Aeroportul Mihail Kogălniceanu.„Aeroportul este un mod de a aduce beneficii unei regiuni, de a aduce plus valoare. Noi milităm pentru un zbor de Grecia. Cred că, constănţeanul s-ar înghesui la coada avionului să plece în weekend. Noi suntem piaţă de consum pentru europeni. Aeroportul Mihail Kogălniceanu este la ora asta ca o garsonieră în mijlocul unui bloc, vara la 40 de grade şi fără aer condiţionat”, a mai declarat candidatul pentru Primăria Constanţa.

Antoniadis: Nu ştiu cum va arăta Constanţa cu mine primar

În încheiere, Traian Antoniadis a arătat că vrea să fie diferit de ceilalţi candidaţi şi a asemănat campania politică printr-un scurt exemplu.„Nu ştiu cum va arăta Constanţa cu mine primar. Toată lumea avansează idei că „dacă vin fac aia”. Eu dacă vin cu ce să fac? Trebuie să ai o bază, trebuie să ai bani. Ştiţi, când chemaţi un instalator în casă şi spune „ce nenorocit a fost cel de dinaintea mea. Eu vreau să fac, dar ăla dinaintea mea a făcut lucrarea praf”, a mai specificat Anton Traian Antoniadis.

VIDEO: Partea a 2-a a interviului

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920