REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Antonescu: Afirmaţia lui Băsescu despre maghiari arată că îi consideră pe români mai slabi de minte

Antonescu: Afirmaţia lui Băsescu despre maghiari arată că îi consideră pe români mai slabi de minte

Replica API 18 august 2012 | 00:00 253

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a susţinut vineri că Traian Băsescu crede că "etnicii maghiari sunt mai inteligenţi şi românii au fost păcăliţi", făcând referire la declaraţia preşedintelui suspendat din Covasna.

"Românii, etnicii români sunt mai slabi de minte, etnicii maghiari sunt mai inteligenţi şi românii au fost păcăliţi, maghiarii nu. Românii sunt mai slabi de minte, asta e traducerea la ce a spus Traian Băsescu", a afirmat Antonescu la Realitatea TV.

"Dincolo de chestiunea asta, e din nou reluarea afirmaţiei că s-a făcut ceva ilegal-decapitarea. Nu, nici schimbarea preşedintelui Camerei, nici a Senatului şi nici suspendarea domniei sale, a dlui Băsescu, nu au fost ilegale, Constituţia României, CCR şi chiar şi dl Gordon l-au recunoscut (referendumul, n.red.) ca fiind nişte lucruri care s-au petrecut normal", a mai spus acesta.

Preşedintele interimar a mai precizat că lucrurile în ceea ce priveşte suspendarea au fost făcute "cam repede, cam pe nepusă masă, fără aprobare din alte părţi", dar "legal", menţionând că suspendarea unui preşedinte nu este un "festival" ca să-l programezi într-un anotimp sau altul.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, aflat într-o vizită la Covasna, că maghiarii au înţeles că ţara are nevoie de o stabilitate, în opinia sa acesta fiind motivul pentru care nu s-au prezentat la referendum. "Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc", a spus Băsescu la Covasna. El a mai ţinut să le precizeze jurnaliştilor că prezenţa redusă a maghiarilor la referendum este datorată faptului că aceştia au înţeles "foarte bine modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste". "Maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a mai spus preşedintele suspendat.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369