REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Antonescu: Am convingerea că vineri va fi plen pentru învestirea Guvernului

Antonescu: Am convingerea că vineri va fi plen pentru învestirea Guvernului

Replica API 21 decembrie 2012 | 00:00 141

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat convins, joi seară, că vineri va fi un plen reunit al celor două Camere pentru investirea Guvernului Ponta, el adăugând că dacă totuşi această şedinţă nu va avea loc, acest lucru va fi cauzat de imposibilitatea de a parcurge, ca timp, toate procedurile. Întrebat dacă vineri Parlamentul se va reuni pentru a da votul noului executiv, Crin Antonescu a răspuns: "Eu am convingerea că da".

Chestionat dacă va fi vineri un vot de validare a noului Guvern exact în structura prezentată cu câteva ore în urmă, Antonescu a spus că speră acest lucru.

"Eu sper că da. Când spun sper şi nu spun că sunt sigur mă gândesc doar la calendar, la posibilitatea de a parcurge în timp fizic toate procedurile, tot timpul alocat, toate dezbaterile, iar în legătură cu depunerea jurământului, care consacră definitiv ca formalitate intrarea în atribuţii a Guvernului, asta nu mai pot să angajez, pentru că depinde şi de gazda ceremoniei, care este Preşedinţia şi Preşedintele", a precizat el.

În legătură cu structura, cu persoanele anunţate de premier, liderul liberal a spus că este "convins" de faptul că ele au fost gândite multă vreme, discutate, negociate. "În momentul în care premierul le-a anunţat în mod public, garantăm cu toţi pentru ele, deci nu sunt probleme", a subliniat acesta.

Întrebat de ce vorbeşte despre "posibilitatea" ca vineri să fie învestit Guvernul, acesta a arătat că "există proceduri care necesită timp".

"Iată, Parlamentul ar putea să aibă nişte audieri... Ştiţi că, uneori, audierile astea durează jumătate de oră, alteori, patru ore. Nu este un termen prescris acolo, impus, şi au existat audieri foarte lungi. Sper să nu se întâmple asta. Sper că tot ceea ce se va spune acolo va fi destul de limpede, într-un timp rezonabil. (...) Sau, în al doilea rând, pentru că, de pildă, din cauza decalării unui program pe care noi l-am estimat, s-ar putea ca preşedintele, mâine, să nu organizeze ceremonia. Până la urmă, nu îi putem impune", a explicat liberalul.

Chestionat dacă vineri se vor întruni Birourile Permanente reunite, care să fixeze un calendar de audieri a miniştrilor, el a răspuns: "Sunt convins că da".

"Am încercat să facem acest lucru, n-am reuşit. E un lucru evident. N-am reuşit astăzi (joi, n.r.), o să reuşim mâine. Eu sper că mâine", a spus el, referindu-se la continuarea procedurilor pentru audierea miniştrilor propuşi.

Copreşedintele USL a mai spus că va participa la depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

"Da, voi merge. Am spus, de altfel, de mai multă vreme că la această împrejurare voi merge, pentru că merg în cinstea protagonistului acestui eveniment şi protagonistul acestui eveniment este Guvernul României, aşa cum el a rezultat din voinţa majorităţii cetăţenilor români", a subliniat Antonescu.

Întrebat dacă există varianta ca vineri să nu fie investit Guvernul, el a răspuns: "Există şi această posibilitate, dar nu din cauza unor tensiuni interne, din cauza unor ezitări, nehotărâri (...). Aşadar, există şi această posibilitate; cred, însă, că ea este redusă şi cred că, până la sfârşitul zilei de mâine, procedurile pot fi parcurse", a apreciat senatorul.

"Dumneavoastră aveţi impresia, şi nu vă condamn pentru asta, vă compătimesc doar, că sunt nişte discuţii feroce în legătură cu persoane care trebuie schimbate, cu ministere acare trebuie schimbate. Nicio secundă nu s-a pus o asemenea problemă", a subliniat liderul PNL.

Întrebat dacă va mai avea discuţii cu premierul Victor Ponta, el a răspuns negativ. "Eu nu mai am în această seară o întâlnire programată cu domnul Ponta. Este adevărat că în aceste perioade, cum sunt formarea guvernelor, căderea guvernelor, Doamne fereşte, vorbesc în general, se precipită, există o dinamică specială a întâlnirilor, a discuţiilor între liderii politici. Nu exclud că ne-am putea întâlni, dar nu avem programat aşa ceva", a arătat Crin Antonescu.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614