REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Antonescu: Brătianu e în locul lui, în istorie; candidatura lui Becali nu scade rangul USL

Antonescu: Brătianu e în locul lui, în istorie; candidatura lui Becali nu scade rangul USL

Replica API 16 octombrie 2012 | 00:00 211

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni seară că în chestiunea apropierii lui Gigi Becali de USL nu ar mai trebui invocat Brătianu, deoarece el "e în locul lui, în istorie", şi că intrarea patronului Stelei în PNL nu scade rangul USL.

"Noi trăim într-o societate destul de eterogenă. Dl primar general (Sorin Oprescu, n.r.) spunea cu înţeleaptă resemnare că aştia suntem, suntem compatrioţi, cu gusturile noastre, cultura noastră, foarte diverse. Suntem mult mai diferiţi între noi, straturile societăţii româneşti sunt mult mai diverse ca în Belgia. (...) E o societate amestecată, toţi cetăţenii acestei ţări contează, votul lor este egal, un mare proiect nu poţi face decât cu majoritate cât mai consistentă din voinţa politică a acestor cetăţeni. În momentul acesta, noi am ieşit în întâmpinarea ofertei, solicitării lui Gigi Becali, cu câţi susţinători sau mai curând cu câtă audienţă are el, nu este enorm, am făcut-o pentru că avem nevoie de toţi oameni care să fie aduşi nu doar ca votanţi, ca parte a acestui proiect mai mare", a precizat Antonescu.

El a ţinut să aprecieze că discursul lui Becali are relevanţă pentru un anumit fragment al populaţiei. "Gigi Becali - care are bineînţeles calităţi şi defecte ca fiecare dintre noi- şi cu care şi eu pot să admit ca alţi colegi de ai mei din PNL, mai exigenţi că avem puţine asemănări de gust, stilistice, mijloace de expresie, Gigi Becali are un discurs care la un fragment al populaţiei acestei ţări are o anumită relevanţă, mai mare decât aş avea-o eu sau Victor Ponta. (...) Nu văd niciun motiv, eu personal, să spun nu pentru că mie nu imi placi tu, nu îmi plac alegătorii tăi sau oamenii care te ascultă, care te iau în seamă, oamenii pe care tu îi convingi. Nu văd într-un asemenea tip de construcţie", a mai explicat acesta.

Liderul liberal a susţinut că în cadrul şedinţei PNL au existat două abţineri în ceea ce priveşte acordul politic cu George Becali, precizând că era vorba de o chestiune "pur procedurală".

"Şi mai este ceva. S-a vorbit foarte mult despre - sigur, mediatic este de explicat - să se rupă PNL-ul din cauza lui Becali, marile vise ale propagandei cum cad eu pe scări şi îmi scrântesc măcar gâtul să se împlinească. Au existat discuţii, cum ştiţi au existat şi păreri exprimate public, de dl Tăriceanu, de dl Orban, dl Haşotti, dar până la urmă este o discuţie care astăzi a avut loc în PNL, ale cărei coordonate au fost clar delimitate şi care a fost adoptată în unanimitate, cu două abţineri, în sensul că doreau o discuţie separată, deci o chestiune pur procedurală, două abţineri, dar de fond că au fost două voturi, a fost în unanimitate. Dl Mircea Ionescu Quintus cu care - vă dau cuvântul meu - că nu am vorbit înainte, în niciun fel, l-aţi văzut spunând prin cuvinte mai convinse şi mai apăsate decât mine în sprijinul acceptării acestei forme de colaborare. Toată ideea asta cum fierbe PNL - ul nu este decât un gând aşa", a precizat acesta la Antena 3.

Preşedintele PNL a subliniat că "dacă USL câştigă alegerile parlamentare, nu le câştigă datorită lui Gigi Becali, iar dacă le pierde, nu le pierde din cauza lui Gigi Becali".

"Este şi el un om politic, cu un partid, pe o anumită dimensiune, care vine şi el la efortul asta. Nimeni nu e vinovat singur, nimeni nu are merite singur în asemenea construcţii. Bineînţeles nu trebuie să punem oamenii atunci când organizăm alegeri să aleagă între rele, nu putem să ne anulăm criteriile sau să ne stârpim exigenţele", a menţionat acesta.

De asemenea, Antonescu a punctat că o candidatură a lui Becali la alegerile parlamentare nu scade nici rangul USL şi "niciun fel de grad sau epolete", afirmând că nu mai trebuie făcute comparaţii cu Brătianu, Brătianu fiind "la locul lui, în istorie". "Eu vă spun trei lucruri fundamentale. Cu calităţile şi cu defectele lui, câteva lucruri sunt certe. Gigi Becali nu a furat banul public al acestei ţări, pentru că printre altele nici nu a avut ocazia, că nu a guvernat, nu avem o problemă din privinţa asta. Chiar a păcătuit de multe ori stilistic a fost mai sincer şi mai viu în felul lui - că îţi place, că nu îţi place - decât alţi, şi nu e Gigi Becali un capăt de ţară. În momentul în care tot felul de flăcăi - plătiţi de unde sunt plătiţi, treaba lor - fac comparaţie cu Brătianu, eu spun următorul lucru, să nu mai amestecăm lucrurile astea cu Brătianu, Brătianu e în locul lui, în istorie, avem ce învăţa de acolo, încercăm după puterile noastre. Dacă în PNL nu s-a scandalizat nimeni atunci când dl Stolojan a devenit preşedinte al acestui partid, ca urmaş direct a lui Brătianu, ceea ce nu este deloc cazul lui Gigi Becali, dacă în PNL nu s-a scandalizat nimeni atunci când dl Meleşcanu afost pe poziţii de foarte mare putere şi influenţă, cred că la nivelul USL, un acord prin care Gigi Becali şi oamenii lui şi alegătorii lui să ne dea voturile, nu ne face să ne cadă niciun fel de rang şi niciun fel de grad sau epolete", a conchis acesta referitor la candidatura lui George Becali pe listele USL.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614