REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antonescu cere "independenţa" instituţiilor "tributare regimului Băsescu"

Antonescu cere "independenţa" instituţiilor "tributare regimului Băsescu"

Replica API 30 august 2013 | 00:00 123

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că cere independenţa unor instituţii despre care care consideră că funcţionează ca "rămăşiţele importante ale regimului Băsescu". Liderul liberalilor a menţionat că majoritatea parlamentară poate restabili independenţa respectivelor instituţii. "Le cunoaşteţi foarte bine. Eu nu le-am cerut niciodată desfiinţarea, eu nu le-am cerut niciodată subordonarea politică, eu le-am cerut independenţa. Şi aceste instituţii sunt: Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate, CSM, hai să ne oprim aici. (...) Nimeni nu vrea să oprească toată anchetele începute, chiar în condiţii discutabile unele, din punctul nostru de vedere, împotriva unor liberali. Nu, vrem însă câteva răspunsuri la fapte pe care le vedem cu toţii ţi le vedem de ani de zile şi le vedem în ultimele luni mai cu seamă. Vrem ca aceste instituţii să facă un efort elementar de credibilizare şi să ne arate că sunt independente, să ne arate că nu acţionează pe alese ţi în momente stabilite de alţii", a spus Antonescu, prezent la Constanţa.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu a declarat, referindu-se la revizuirea Constituţiei: "Proiectul de modificare a Constituţiei, cel puţin într-o primă variantă, este complet, a fost finalizat. Avem de luat o decizie tactică. Din punctul nostru de vedere un referendum, în condiţiile deciziei Curţii Constituţionale pe care nu o mai discut, dar care nu a stat în putinţa noastră şi nu stă în putinţa noastră să o schimbăm, este binevenit atunci când avem şansa ca într-adevăr cetăţenii români să se poată pronunţa, votul său să conteze şi atunci probabil o amânare pe anul viitor. În privinţa aceasta vom lua o decizie definitivă după consultarea cu partenerii noştri din USL".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218