REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Antonescu: Conducerea PNL va fi lărgită, vor fi vicepreşedinţi cu atribuţii speciale

Antonescu: Conducerea PNL va fi lărgită, vor fi vicepreşedinţi cu atribuţii speciale

Replica API 21 februarie 2013 | 00:00 196

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că va propune o nouă formulă statutară de conducere cu un Birou Politic Central lărgit şi vicepreşedinţi cu atribuţii speciale. "Eu am pregătit împreună cu mai mulţi colegi cu care am discutat şi acum şi în perioada din ultimele zile o formulă nouă statutară de conducere pe care o voi prezenta împreună cu colegii mei ca proiect de modificare a Statutului comisiei, am trimis-o comisiei deja şi mâine o voi susţine alături de ei în Delegaţia Permanentă. Este o formulă care (...) să reunească un număr cât mai mare de decidenţi pe toate atribuţiile, deciziile politice ale partidului între congrese, un organism în care nu lista cuiva sau un vot conjunctural să decidă, ci un organism care rezultă de drept din poziţii alese în partid. Şi este vorba de poziţii alese de către cetăţeni direct în cazul aleşilor mai importanţi, preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ, din preşedinţii organizaţiilor judeţene care sunt reprezentativi pentru că sunt aleşi de către colegii lor din organizaţii, din liderii grupurilor parlamentare care sunt aleşi de grupurile parlamentare, din miniştri", a explicat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că un astfel de Birou Politic are avantajul de a fi un organism lărgit "care se potriveşte cu un partid mare şi cu multe personalităţi reprezentative".

"Nu este rodul arbitrariului, nu este rodul conjuncturii, ci este expresia de maximă reprezentativitate. În plus, are şi avantajul de a fi un organism deschis, ca o bursă de acţiuni, în sensul că, de exemplu, dacă un lider de grup parlamentar pierde încrederea colegilor pe care îi reprezintă, în orice moment el poate fi schimbat de către parlamentarii respectivi. Dacă un ministru este remaniat, acest Birou Politic al partidului o poate face în orice moment. Dacă un preşedinte de organizaţie, conform statutului, pierde alegerile, este schimbat de către colegii săi din organizaţie, iarăşi pierde locul în conducere", a susţinut liderul liberalilor. În opinia acestuia, "cetăţenii care participă la alegeri, organizaţiile, parlamentarii construiesc prin voinţa lor noua conducere a PNL".

Sursa:AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614