REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Antonescu: "Dacă Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, se dezmembrează aparatul ăla, îi sar acele"

Antonescu: "Dacă Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, se dezmembrează aparatul ăla, îi sar acele"

Replica API 19 mai 2014 | 00:00 101

Liberalii, în campanie pentru europarlamentare

Liberalii, în campanie pentru europarlamentare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus sâmbătă, la Constanţa, că dacă premierul Victor Ponta ar fi pus la un detector de minciuni, "aparatul ăla se dezmembrează, sar acele", referindu-se la declaraţiile acestuia potrivit cărora liderul liberal ar fi fost de acord cu cedarea Portului Constanţa către municipalitate. "Domnul Ponta spune atât de multe lucruri încât eu nu am cum să replic elegant. Tot ce pot să spun e că dacă domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred că se dezmembrează aparatul ăla, sar acele. Avem un fapt, avem o realitate, vă aduceţi aminte discuţia şi ştiţi decizia PNL că portul nu a fost dat. Povesteşte domnul Ponta că eu eram de acord. Eu eram de acord? Şi ce s-a întâmplat? Nu a vrut Ramona Mănescu? Foarte bine. Nu eram de acord, poziţia PNL şi poziţia ministrului nostru a fost susţinută, am avut discuţii împreună cu dumneaei cu tandemul Ponta- Dragnea destul de intense pe acest subiect. Indiferent despre ce ne amintim noi că minte domnul Ponta sau nu minte, decizia stă în mâna premierului şi trebuie să şi-o asume fie că e albă sau neagră. Ce rost are să-l fac eu mincinos pe domnul Ponta când îl face realitatea?", a declarat Antonescu.

"Aduc aminte că în vreme ce eram împreună la guvernare a fost o discuţie prelungită şi intensă privitoare la descentralizare, la legile descentralizării şi vă aduceţi aminte poate că atunci a existat un conflict în interiorul Guvernului privitor la Poliţie, la porturi şi Portul Constanţa în principal şi privitor la nişte instituţii din subordinea Ministerului Muncii pe care noi nu am acceptat să le cedeze autoritatea centrală, în cazul portului din motive foarte clare. Doamna Mănescu a împiedicat la acel moment pierderea controlului statului asupra Portului Constanţa", a mai spus liderul PNL. Antonescu a afirmat că, dacă va fi preşedinte, nu va promulga o eventuală lege privind trecerea portului în subordinea Primăriei Constanţa: "Categoric, România nu trebuie să piardă controlul asupra Portului Constanţa, mai ales în actualul context geo-politic. Dacă voi fi preşedintele României, iar legea va ajunge la mine, aş refuza s-o promulg". La rândul său, fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, eurocandidata PNL, a precizat că decizia de a oferi acţiuni de la Portul Constanţa către municipalitate nu poate fi făcută printr-o Hotărâre de Guvern, ci printr-o lege şi chiar dacă acest lucru s-ar realiza Consiliul Local Constanţa nu ar avea forţa economică de a susţine investiţiile care trebuie făcute în port.

Ramona Mănescu: Primăria Constanţa are deja 20% din port, dar nu a contribuit niciodată cu nimic

"Deşi Primăria Constanţa are deja 20% din port, niciodată nu a contribuit cu nimic din punct de vedere investiţional şi nici Fondul Proprietatea. Singurul care a investit a fost statul, prin Ministerul Transporturilor. Dacă Primăria Constanţa nu a fost capabilă să investească până acum, e foarte puţin probabil să investească şi când va avea mai multe acţiuni. Din punct de vedere strategic, ar fi o greşeală pentru statul român să dea mai multă putere unei entităţi locale care nu e în stare să investească, să susţină activitatea unui port", a completat Ramona Mănescu. Totuşi, candidat PNL nu crede că Ponta chiar îşi doreşte să dea portul lui Radu Mazăre. "Nu cred că domnul Ponta e sincer şi doreşte să-i dea portul lui Radu Mazăre. Îl ţine un pic pe Mazăre în priză pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, determinându-l să se implice în campanie pentru PSD. Sunt convinsă că domnul Ponta e la curent cu problemele pe care le ridică acest transfer", a mai spus Ramona Manescu. Şi deputatul Gheorghe Dragomir, preşedinte al PNL Constanţa, crede că problema portului face parte dintr-un meci jucat de Ponta cu Mazăre: "Este testul lui Radu Mazăre pentru Ponta, să vadă dacă este dorit sau nu în echipă, pentru prezidenţiale. Nu e o miză economică, ci un test reciproc între două personaje politice". Tot Dragomir spune că promisiunea unei gigacalorii mai ieftine, în cazul preluării mai multor acţiuni în port este o ide falsă, iar pe de altă parte nici nu ar fi corectă pentru alţi locuitori ai judeţului Constanţa, din moment ce bună parte din port se află în Agigea, Năvodari etc. (aricol complet: www.replicaonline.ro)

Manea: Constanţa e singurul oraş din România care nu a atras fonduri pentru izolarea termică

Referindu-se la aceeaşi promisiune către constănţeni pentru o gigacalorie mai ieftină, deputatul Victor Manea consideră că avem de-a face cu o grijă falsă: "Tot vorbesc de grija constănţenilor şi gigacalorie ieftină, dar Constanţa este singurul oraş din România care nu a atras fonduri europene pentru izolarea termică a locuinţelor. Deci e clar că celor din conducerea Constanţei nu le pasă, de fapt, de cetăţeni". La rândul său, deputatul Mihai Lupu crede că astfel de discuţii deturnează atenţia de la alt fapt: "Ar trebuie să ne îngrijoreze altceva- Constanţa a ajuns abia pe locul 8 în România ca cifră de afaceri, ceea ce e inadmisibil, iar acest lucru demonstrează falimentul autorităţilor locale în administrarea activităţilor din judeţ. Potenţialul Constanţei este fabulos, dar managementul autorităţilor locale este dezastruos". PNL şi-a lansat sâmbătă la Constanţa candidaţii pentru Parlamentul European, la evenimentul găzduit de Sala Sporturilor fiind prezenţi preşedintele liberal, Crin Antonescu, alături de eurocandidata constănţeancă Ramona Mănescu şi toţi liderii liberali din judeţ. Potrivit vicepreşedintelui Marian Petrache, PNL mizează pe 8 mandate pentru PE, în timp ce deputatul Dragomir speră într-un scor de peste 25%. De altfel, liderul PNL Constanţa a arătat, sâmbătă, că primarul liberal din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a lansat un pariu cu ceilalţi primar din judeţ, pentru cine va obţine cel mai mare scor la alegerile de pe 25 mai.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102