REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu: Demisia lui Moisescu, un gest de mic scandal. Tăriceanu poate candida la orice funcţie

Antonescu: Demisia lui Moisescu, un gest de mic scandal. Tăriceanu poate candida la orice funcţie

Replica API 5 februarie 2013 | 00:00 210

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, luni, că demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului a lui Vlad Moisescu este lipsită de relevanţă deoarece survine cu foarte puţin timp înaintea Congresului în care va fi aleasă o nouă conducere. Înaintea şedinţei Biroului Politic Central al PNL, Crin Antonescu a spus că nu există motive pentru ca liderii partidului să discute luni demisia lui Vlad Moisescu atâta vreme cât aceasta este o decizie personală a acestuia. "Demisia este cu totul nesemnificativă, cu două săptămâni înainte de Congres. Este doar un gest de mic scandal. Nesemnificativă când are loc înaintea Congresului la care oricum toată conducerea partidului îşi depune mandatul", a declarat Antonescu. Acesta susţine că Moisescu face parte dintr-un grup foarte redus numeric care contestă conducerea partidului. "Este un grup de trei oameni care au ajuns să trimită directorul de la primărie la televiziune pentru a vorbi în numele partidului. Sunt oameni ce atacă o persoană, nu li se răspunde pe măsură, dar o fac pe victimele, deşi nu îi victimizează nimeni", a spus liderul liberalilor. Antonescu a susţinut că discuţiile legate de conducerea partidului vor fi curmate prin decizia Congresului care va hotărî care este calea de urmat pentru partid. "Până atunci cei trei-patru oameni îşi fac treaba pentru că asta este probabil treaba lor", a comentat Crin Antonescu. În ce priveşte o posibilă candidatură la şefia partidului a lui Călin Popescu-Tăriceanu, Antonescu a spus că fostul premier are tot dreptul să candideze ca şi pe cel de a se întâlni cu parlamentari ai partidului. "Am cu totul alte preocupări decât să spionez ce face Călin Popescu-Tăriceanu. Oricine, inclusiv domnul Tăriceanu, are dreptul să candideze pentru orice funcţie doreşte", a conchis Crin Antonescu. Călin Popescu Tăriceanu a avut, la sfârşitul acestei săptămâni, o întâlnire de taină cu mai mulţi parlamentari liberali, informează România TV. Liderul partidului, Crin Antonescu, spune că nu îl surprinde o astfel de reuniune, dacă chiar a avut loc, şi nu a exclus varianta ca fostul premier să-şi pregătească terenul pentru o candidatură la şefia PNL.

Potrivit România TV, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu 46 de parlamentari, la sfârşitul acestei săptămâni, în Bucureşti, reuniunea având loc în contextul conflictului deschis dintre taberele Antonescu şi Tăriceanu şi cu două săptămâni înainte de Congresul formaţiunii în care va fi aleasă o nouă conducere. Secretariatul general al PNL a înregistrat, luni dimineaţă, demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului a lui Vlad Moisescu, acesta fiind printre liberalii nemulţumiţi de modul în care Crin Antonescu dirijează partidul, informează România TV. Liberalul Vlad Moisescu a anuntat, vineri, într-o emisiune la B1 TV, ca îşi va da demisia luni din funcţia de vicepreşedinte al PNL. "Luni, pe masa Biroului Permanent va fi demisia mea. Rămân simplu membru, ca în '90", a spus politicianul. Moisescu a precizat că mai mulţi colegi din PNL sunt nemulţumiţi de felul în care Antonescu acţionează ca lider al formaţiunii, însă nu au curajul să vorbească. "Din luna mai 2012 s-a intrat într-un conflict, iniţiat de Chiliman, pe care îl susţineam, cu domnul Antonescu. Destituirile au fost făcute mereu înaintea alegerilor. Înainte de parlamentare, a apărut un alt conflict. Tăriceanu a decis să candideze în Sectorul 1, chiar în colegiul lăsat liber de Antonescu, ceea ce pe noi ne-a onorat şi l-am susţinut, lucru care l-a înfuriat şi mai tare. Nu noi am generat conflictul, vina aparţine domnului Antonescu. Săptămâna asta, dupa două evenimente foarte grave. Toate astea mă fac să-mi dau demisia. Luni, pe masa Biroului Permanent va fi demisia mea. Rămân simplu membru, ca în '90. Sunt mulţi, dar nu au curajul să vorbească. Baza tradiţiei liberale este vorbitul liber, dar în niciun caz teama", a spus Moisescu.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367