REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu,despre întâlnirea cu Băsescu:Nu înseamnă pact, înţelegere, renunţarea la poziţiile publice

Antonescu,despre întâlnirea cu Băsescu:Nu înseamnă pact, înţelegere, renunţarea la poziţiile publice

Replica API 16 decembrie 2012 | 00:00 183

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a subliniat, sâmbătă seară, că nu există "niciun pact" între USL şi preşedintele Traian Băsescu şi a precizat că nu au existat solicitări din partea liderilor UE pentru a avea loc discuţia cu şeful statului.

"A fost o întâlnire informală (cu Traian Băsescu - n. red). Eu nu am niciun motiv să evit răspunsul, pentru că nu am nimic de ascuns. (...) Da, a fost o întâlnire informală, nu a fost secretă, ci informală. În viaţa politică există întâlniri informale. Asta nu înseamnă pact, asta nu înseamnă înţelegere, renunţarea la poziţiile publice adoptate de noi. Dar nu înseamnă nici conferinţă de presă", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

El a subliniat că la acea întâlnire "nu a semnat nimeni în numele USL", discuţia având ca subiect procedurile viitoare privind desemnarea premierului.

"Pot confirma că întâlnirea a avut loc, că a avut ca subiect de discuţie cum se procedează mai departe. Că punctul meu de vedere al meu şi al colegilor a fost că se procedează normal în raport cu Constituţia şi democraţia, în sensul că Victor Ponta este numit premier. Nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru şi probabil lucrurile vor merge aşa mai departe. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva", a adăugat liderul liberal.

De asemenea, preşedintele PNL Crin Antonescu a subliniat că ideea cum că USL a cedat "ceva" în faţa preşedintelui Traian Băsescu "este perfect neadevărată".

''Raporturile între oamenii politici şi votanţi sunt totuşi unele limitate la ceea ce are relevanţă când se angajează ceva, se iau decizii. Nimeni nu are obligaţia să treacă pe o televiziune şi să anunţe. Faptul că noi am cedat ceva este un perfect neadevăr. Nu am nicio legătură şi nici întâlnirea nu a fost în legătură cu hârtiile cu care umbla Traian Băsescu la Bruxelles. Vrei să arăţi nişte hârtii unui coleg european, există birouri. Oamenii păreau, Barroso, Schulz, încurcaţi. Dar acest lucru nu are nicio legătură, nimic cu USL. De ce am fi cedat în cea mai puternică poziţie în care ne aflăm? Credeţi că am înnebunit peste noapte? Aş spune, la rândul meu, că merităm puţină încredere după aceşti ani'', a adăugat liberalul.

Preşedintele PNL a susţinut că nu au existat solicitări din partea unor lideri UE sau a ambasadorului SUA la Bucureşti pentru discuţiile cu şeful statului, subliniind că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat pe niciun fel de documente.

''Am mers invitat cu domnul Ponta. Nu am vorbit cu Gitenstein, nimeni din afara României nu mi-a transmis, fie şi aluziv, vreun semnal că ar trebui să vorbesc cu dl Băsescu. Cred că cineva s-a grăbit să informeze presa. Pentru mine suspectul e Traian Băsescu", a mai spus Antonescu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367