REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu, despre renunţarea la portofoliul Justiţiei în cazul numirii lui Kovesi: E o ipoteză

Antonescu, despre renunţarea la portofoliul Justiţiei în cazul numirii lui Kovesi: E o ipoteză

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 147

Liderul liberal Crin Antonescu nu a exclus ipoteza renuntarii la portofoliul Justitiei, daca premierul Victor Ponta o va nominaliza pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA. Antonescu a declarat luni seara, la Antena 3, ca "trebuie cantarit. in aceste conditii, in ce masura PNL mai doreste sau mai poate sa-si asume raspunderea pentru ce inseamna gestiunea politica si administrativa - nu interferenta in Justitie - in acest domeniu", informează Hotnews.

Crin Antonescu a fost intrebat dacă, în cazul in care premierul Victor Ponta o va numi la şefia DNA pe Laura Codruţa Kovesi, PNL se gândeşte să renunţe la postul de ministru al Justitiei şi să-l dea PSD.

"Este şi aceasta o ipoteză, dar asupra unei asemenea decizii - dacă se va intampla - nu mă pot pronunţa doar eu. Trebuie cântărit în ce măsura, în aceste condiţii, partidul mai doreşte sau mai poate să-şi asume răspunderea pentru ce înseamnă gestiunea politică şi administrativă - nu interferenţa în Justiţie - în acest domeniu", a răspuns Antonescu.

Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV că nu exclude varianta unor schimburi de ministere între PSD şi PNL, negând însă că ar fi purtat vreo discuţie în interiorul USL în privinţa respectivului scenariu. Potrivit unor informaţii vehiculate de România TV, liberalii ar dori Ministerul Marilor Proiecte condus de Dan Şova, în schimbul portofoliului Justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367