REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antonescu, după discuţia cu Comisia de la Veneţia: Am regăsit ecoul lacrimilor lui Blaga

Antonescu, după discuţia cu Comisia de la Veneţia: Am regăsit ecoul lacrimilor lui Blaga

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 168

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că a explicat reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia faptul că noua Constituţie nu reduce prerogativele prezidenţiale, el arătând că a regăsit în întrebările reprezentanţilor acestui for legate de acest subiect "ecoul lacrimilor" lui Vasile Blaga.

"(Am dat, n.r.) explicaţii în legătură cu natura prerogativelor prezidenţiale, cu faptul că acestea ar fi sau nu ar fi reduse. Sigur că aici am recunoscut, neputând să bănuim interesul Comisiei de la Veneţia în legătură cu prerogativele prezidenţiale, am regăsit ecoul probabil al lacrimilor domnului Blaga sau ale altor domni şi doamne după puterile unui preşedinte care nu va mai fi Traian Băsescu, ironia soartei în România, la domnul Blaga", a spus Antonescu, conform Mediafax.

El a precizat că le-a explicat reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia faptul că o anumită întărire certă a rolului Parlamentului, care e sănătoasă din punct de vedere al democraţiei, nu înseamnă nicidecum substituirea sau încălcarea unor prerogative ale Guvernului sau ale preşedintelui.

Preşedintele Senatului a mai spus că au fost lămurite şi alte "neclarităţi" referitoare la dizolvarea Parlamentului.

"Dumnealor li se părea că e foarte greu să se dizolve Parlamentul în condiţiile Constituţiei modificate şi le-am semnalat faptul că nu e uşor să se dizolve Parlamentul, dar sunt nişte şanse în plus faţă de vechea Constituţie, unde era aproape imposibil ca acest lucru să se poată face măcar când există acord politic mult mai repede şi că, deci, se pot face alegeri anticipate", a spus Antonescu.

El a subliniat faptul că reprezentanţii Comisiei de la Veneţia nu au ridicat niciun fel de problemă privitoare la statul de drept sau la regimul democratic pe care să le pună în disucţie sau în pericol proiectul de modificare a Constituţiei.

Antonescu a spus că joi a avut loc prima parte a rundei de consultări cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, urmând ca discuţiile să continue vineri, începând cu ora 11.00.

sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218