REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Antonescu: Este inacceptabil ca oficiali de la Bruxelles să îi creadă pe trepăduşii care toarnă ţara

Antonescu: Este inacceptabil ca oficiali de la Bruxelles să îi creadă pe trepăduşii care toarnă ţara

Replica API 25 ianuarie 2013 | 00:00 269

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că este inacceptabil şi enervant ca oficiali de la Bruxeles să creadă sesizările "trepăduşilor care toarnă ţara" precum Monica Macovei, apreciind că aceştia ar trebui să se intereseze înainte de a emite comunicate.

"Speranţa mea este că reprezentanţii instituţiilor comunitare de la Bruxelles sunt mai pregătiţi dânşii să asculte explicaţii, să folosească raţiunea ca un criteriu de măsură şi de evaluare al acestor explicaţii, să compare texte, să examineze realităţi. Ce a fost, a fost. (...) Declaraţiile care au venit din nou mă indispun pentru că e clar, în ţară a avut loc o dezbatere, eu însumi am fost rezervat faţă de ceea ce poate fi interpretat ca o extindere a imunităţii, nu s-a extins nicio imunitate. Dl Zgonea a avut un dialog chiar cu Parchetul General, chiar cu ANI, cu instituţiile dragi nouă tuturor şi formula aceasta este agreată. În România nu s-a produs o extindere de imunitate", a declarat Antonescu, într-o emisiune Antena 3.

El a precizat că este inacceptabil ca oficiali de la Bruxelles să îi creadă pe "trepăduşii care toarnă ţara", apreciind că aceştia ar trebui să se intereseze înainte de a emite comunicate. "Ori cineva din nou, nu ştim cine, a vorbit prostii, într-un mod diversionist la Bruxelles. Enervant şi inacceptabil este altceva. Nu că aceşti trepăduşi care îşi toarnă ţara continuă să o facă, ei sunt iremediabili. Este inacceptabil faptul că oficiali de la Bruxelles îi iau în serios şi emit fie şi comunicate până când nu verifică aceste lucruri", a mai declarat acesta.

Liderul PNL a susţinut că România are dreptul de a fi tratată ca un partener egal de către cei de la Bruxelles. "România are dreptul, majoritatea aceasta parlamentară şi Guvernul au dreptul să fie tratate, mai spun o dată, chiar dacă văd că în mintea înghesuită a unora asta înseamnă antioccidentalism, are dreptul să fie tratată ca un partener egal. Şi atunci la asemenea sesizări, turnătorii, gen Monica Macovei, luăm frumuşel şi ne interesăm, ce aţi modificat voi în Statutul parlamentarilor în România? Şi vedem că nu s-a întâmplat nimic", a mai spus acesta, la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218