REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Antonescu: Eu am fost cel tras de mânecă din cauza asocierii cu Iliescu, nu invers

Antonescu: Eu am fost cel tras de mânecă din cauza asocierii cu Iliescu, nu invers

Replica API 11 februarie 2012 | 00:00 250

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a replicat vineri seară lui Ion Iliescu, atrăgându-i atenţia că el este cel "tras de mânecă de mii de oameni" care i-au reproşat asocierea cu fostul şef de stat, iar nu invers.

"Eu m-am purtat şi mă port cuviincios cu orice om, cu oamenii în vârstă cu precădere, deci şi cu domnul Iliescu (...) Nu ştiu câţi oameni l-au tras de mânecă pe domnul Iliescu de când s-a făcut USL-ul şi i-au reproşat 'cum domne', ai ajuns să te asociezi cu Antonescu', pe mine m-au tras de mânecă mii de oameni, la propriu sau la figurat şi m-au întrebat 'cum domne', cu Iliescu?' şi a trebuit să le explic tuturor şi o voi face până când această Uniune îşi va atinge obiectivul de ce da, chiar şi cu Ion Iliescu, în poziţia în care se află domnia sa", a spus liderul PNL, la Antena 3.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru NewsIn că nu împărtăşeşte criticile ce i-au fost aduse lui Victor Ponta după discursul de joi din Parlament şi crede că ar fi fost mai bine ca şeful liberalilor, Crin Antonescu, să fi fost în Parlament. Ulterior, Iliescu a mai spus, pentru Gândul: "Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Ştiţi când spuneam că e nărăvaş ca un cârlan. Văd acum că ăla mai în vârstă e mai cârlan".

Antonescu a dat replica şi metaforei folosite de Ion Iliescu. "Dacă în PSD există o tradiţie a epitetului zoologic, o cultură mai veche în a se califica membrii mai bătrâni cu membrii mai tineri cu nume de animale este problema domniilor lor. Îl rog cuviincios pe domnul Iliescu să facă aceste exerciţii în ferma proprie, adică la PSD", i-a transmis liderul PNL preşedintelui de onoare al PSD.

El a punctat şi că niciodată nu a susţinut că în spatele lui Victor Ponta s-ar afla Ion Iliescu sau Adrian Năstase, "ci dimpotrivă". "Şi poate că acest lucru l-o fi supărat pe domnul Iliescu", a adăugat Antonescu.

Preşedintele PNL a punctat şi că apelează "respectuos la cineva mai tânăr din PSD să-i aducă la cunoştinţă domnului Iliescu pe linie de partid" că în programul USL nu mai există cota unică, aşa cum s-a referit Iliescu într-o declaraţie publică.

Ion Iliescu s-a referit vineri la discursul lui Victor Ponta din Parlament de joi, de la învestirea Guvernului Ungureanu, intervenţie care i-a deranjat pe liberali. "Nu împărtăşesc deloc criticile la adresa lui Ponta în legătură cu discursul său de ieri. Nu am văzut intervenţia ieri, dar am citit textul discursului şi vreau să vă spun că el chiar de la început spune " avem obligaţia să vă spunem de ce nu votăm şi nu susţinem acest guvern şi de ce nu suntem prezenţi". Mi se pare foarte pertinent. Dl Ponta a arătat că acest Guvern nu a adus nimic nou, fiind tot o creaţie a lui Traian Băsescu. I-a urat apoi premierului să participe la şedinţele Consiliului European, unde sunt toţii şefii de Executiv, să nu fie ca în trecut unde se ducea doar Băsescu sau Boc era alăturat total. E adevărat, încheie cu nişte observaţii, nişte propuneri pe care opoziţia ar putea să le sprijine: mărirea salariilor şi pensiilor, taxarea averilor mari, deblocarea unor posturi din sănătate. Nu văd nimic în neregulă ca opoziţia să accepte asemenea măsuri. Mie mi s-a părut echilibrat şi pe fond corect. Nu împărtăşesc criticile că Ponta ar fi făcut concesii sau i-ar fi trimis bezele lui Ungureanu", a spus fostul preşedinte, în exclusivitate pentru NewsIn.

Iliescu a fost întrebat cum îşi explică reacţia virulentă a liberalilor, în frunte cu Crin Antonescu. "Făcea foarte bine dl Antonescu să fie prezent la Parlament şi să-şi fi spus punctul de vedere", a fost singurul comentariu al fostului şef de stat.

Ion Iliescu speră ca cei doi preşedinţi ai USL să "se înţeleagă pentru că este nevoie de obiectivul ca ţara să fie salvată de Băsescu".

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369