REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Antonescu: În PNL nu sunt infractori. Voi cere Ministerului Justiţiei o situaţie a anchetelor pe vechea guvernare

Antonescu: În PNL nu sunt infractori. Voi cere Ministerului Justiţiei o situaţie a anchetelor pe vechea guvernare

Replica API 27 august 2013 | 00:00 209

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în partidul pe care îl conduce nu se află "infractori", cum a susţinut Traian Băsescu, însă la începerea sesiunii parlamentare va interpela Ministerul Justiţiei pentru ca DNA să prezinte o situaţie a anchetelor legate de "vechea guvernare". "În calitate de preşedinte al Senatului voi propune la deschiderea lucrărilor Parlamentului, acum, peste câteva zile, fie Comisia Juridică a Senatului, fie Senatul în ansamblul său, dacă nu în nume personal ca senator, pur şi simplu, voi adresa nişte întrebări. Nişte întrebări, sau tehnic interpelări, ministrului Justiţiei, pentru că nu pot interpela şeful DNA, sau procurorul general. Dar ministrul Justiţiei, sau prim-ministrul chiar, da. Să avem o statistică oficială, de exemplu, în legătură cu răspunsul pe care l-a dat sau nu l-a dat...cu activitatea DNA legată de plângerile numeroase, oficiale, pe diferite speţe, cu foarte multe argumente, făcută la adresa unor oameni din vechea guvernare ", a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a precizat că nu susţine că respectivele persoane sunt vinovate. "Eu spun că o instituţie independentă cu adevărat trebuie să dea răspunsuri şi să spună Da, s-au făcut 50, 100, 150 de plângeri, niciuna dintre ele nu este fondată. Le-am cercetat. Sau, Mai lucrăm, sau Uneori putem să ne pronunţăm în două zile, alteori ne trebuie doi ani", a afirmat liderul PNL.

El a afirmat că sunt necesare răspunsuri în ceea ce priveşte DNA, pentru că "statistica impresiei cel puţin" este că niciun "fruntaş cu adevărat din anturajul politic al lui Traian Băsescu nu a fost pus vreodată în discuţie".

Liderul PNL a afirmat că se referă la lideri ai fostei guvernări precum Elena Udrea, Adriean Videanu sau Sorin Blejnar, în cazul cărora nu au fost prezentate rezultate de anchete.

Antonescu a precizat că inclusiv primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost achitat, însă în cazul sesizărilor corpului de control al primu-ministrului mai vechi de un an nu a existat niciun răspuns.

"Măcar trebuie spartă această încercuire, acest cerc vicios fals creat de propaganda domnului Băsescu, a doamnei Macovei, uneori a unor lideri chiar şefi DNA sau ANI, şi anume că nu avem voie să comentăm măcar, că nu avem voie să întrebăm, e falsă", a mai susţinut preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte acuzaţiile lansate de preşedintele Traian Băsescu privind infractorii din propriile partide de care ar trebui să se ocupe Crin Antonescu, Victor Ponta sau Vasile Blaga, în loc să atace instituţii ale statului, liderul PNL a precizat că, potrivit statutului PNL, nu există astfel de cazuri.

"Noi vrem să avem convingerea că DNA urmăreşte doar infractori şi pe toţi (...) Să fie foarte limpede pentru toată lumea, inclusiv pentru dnul Băsescu care acum e preşedinte în acte...eu în PNL nu am niciun infractor. Infractor este cel care a fost definitiv stabilit aşa de către o instanţă. Prin efectul Statutului cine s-a aflat - au fost cazuri - în această situaţie a părăsit partidul. Niciunui liberal, infractor sau nu, nu i s-a închis dosarul, niciunui liberal nu i s-au făcut pierdute înregistrările de la dosar, niciunui liberal nu i s-a pierdut aşa urma prin ani în justiţie, cum ştim cu toţii cazuri de oameni din imediata sa apropriere politică şi uneori fizică", a mai declarat preşedintele PNL.

Antonescu a punctat că doreşte ca procurorii să nu facă politică, ci să combată corupţia în mod corect.

"Ne interesează ca DNA - Parchet să funcţioneze corect şi să nu facă politică. Ne interesează ca într-adevăr corupţia la nivel înalt în primul rând să fie combătută în chip egal şi în chip necruţător", a precizat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga "ar trebui să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori"Băsescu a mai declarat că nu acceptă minciunile liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, cu privire la controlul său asupra DNA, adăugând că aceştia trebuie să înţeleagă că DNA luptă împotriva infractorilor, nu a lor.

"Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul preşedintelui asupra DNA. Şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, şi Vasile Blaga şi toţi să aibă grijă de infractori, de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori", a afirmat Băsescu.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614