REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antonescu: Nimeni nu e ţinut cu forţa în Guvern, dar trebuie să folosim "mecanisme de maturitate"

Antonescu: Nimeni nu e ţinut cu forţa în Guvern, dar trebuie să folosim "mecanisme de maturitate"

Replica API 22 ianuarie 2013 | 00:00 179

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că niciun ministru nu este ţinut cu forţa în Guvern, însă în cazul unor nemulţumiri trebuie folosite instrumentele unui Cabinet de coaliţie, întrucât este vorba despre o echipă în care sunt utilizate "mecanisme democratice şi de maturitate politică".

Antonescu a fost întrebat cum vede replicile dintre premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Nimeni nu ţine pe nimeni cu forţa într-un Guvern, în acelaşi timp un Guvern este o echipă care are un lider. Liderul e prim-ministrul, dar Guvernul este o echipă. Când e vorba şi de un Guvern de coaliţie, eu cred că există nişte modalităţi prin care să facem în aşa fel încât nu să fim toţi mulţumiţi, că e greu să fim toţi nemulţumiţi. Premierul însuşi e de multe ori nemulţumit şi nu pleacă acasă, nici nu trebuie să o facă, dar trebuie să folosim aceste criterii, aceste mecanisme democratice şi de maturitate politică pe care le presupune un guvern de coaliţie pentru ca echipa să funcţioneze cu liderul ei în frunte şi în întregimea sa", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a menţionat că la nivelul Guvernului sunt lucruri care încă nu au fost clarificate, legate de "chestiuni organizatorice, statutul miniştrilor delegaţi" atât ai PSD, cât şi ai PNL.

Varujan Vosganian a declarat, duminică seară, la Antena 3, că "misiunea miniştrilor delegaţi a creat oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor".

"Acest Guvern trebuie să se armonizeze. Fiecare vine dintr-un partid, fiecare are o echipă cu care a lucrat şi este curtat de anumite solicitări ale colegilor săi şi de o viziune personală. Ele trebuie armonizate, suntem într-un altfel de proces şi bugetul ar fi un bun exemplu. Dar sigur că această misiune a miniştrilor delegaţi a creat oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor. Eu sper să nu fie aşa", a spus Vosganian.

Premierul Victor Ponta a comentat luni afirmaţiile lui Varujan Vosganian potrivit cărora posturile de ministru delegat ar fi lăsat sentimentul de a fi fost făcute pentru a lua din atribuţiilor miniştrilor liberali, el arătând că, dacă cineva e nemulţumit de structura Guvernului, poate să plece.

"Nu ştiu de acest lucru. Eu ştiu că am discutat în cadrul USL structura Guvernului şi o structură bună şi sper să funcţioneze. Dacă cineva e nemulţumit de structura Guvernului, nu-l ţine nimeni cu forţa. Poate să plece. Dacă e vreun ministru nemulţumit de ceea ce face, am spus că nu-l ţine nimeni cu forţa", a spus Ponta.

Întrebat dacă sugerează ca Vosganian să-şi dea demisia, Ponta a răspuns: "Sugerez oricărui ministru care este nemulţumit de activitatea sa în Guvern că nu este de neînlocuit, ba, dimpotrivă, fac imediat propuneri pentru altcineva".

El a spus că lui, ca prim-ministru, nu i-a comunicat niciun ministru că ar fi nemulţumit de activitatea sa din Guvern. "Dar, în principiu, eu nu vorbesc de persoane, nu ţin pe nimeni cu forţa în Guvern. Nu sunt condamnaţi la locul de muncă. Dacă cinava nu e mulţumit de ce face la Guvern, pleacă şi vine altcineva care e mulţumit. Amatori de funcţii de miniştri sunt întotdeauna", a spus Ponta.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218