REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Antonescu: Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Ponta

Antonescu: Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Ponta

Replica API 10 februarie 2012 | 00:00 216

Preşedintele PNL, Crin Antonescu exclude, spre deosebire de liderul PSD, orice posibilitate de colaborare cu guvernul Ungureanu, alegerile anticipate fiind singura soluţie agreată de opoziţie. "România nu are nevoie de declaraţii frumoase, are nevoie de o nouă prezentare în faţa alegătorilor", a declarat Antonescu. Reacţia PNL la discursul din Parlament al lui Victor Ponta este o respingere categorică a dialogului cu noul guvern instalat joi. Crin Antonescu a făcut declaraţiile după o şedinţă a conducerii PNL, convocată ad-hoc, liberalii arătându-se deranjaţi de discursul lui Victor Ponta din Parlament. "Pentru noi, nicio speranţă şi nicio formă de colaborare cu actualul guvern nu poate fi posibilă. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţie sănătoasă pentru criza politică a României", a declarat Crin Antonescu. Totodată, Ponta a fost avertizat să nu dea dovadă de naivitate în faţa discursului oficial al noului premier. "Guvernul poate să asume la nivel declarativ cele mai frumoase intenţii. Nu cred că ne putem permite luxul de a fi naivi şi nu cred că ne permite luxul de a face pe naivii", a afirmat Antonescu. În consecinţă, liberalii spun că "nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Victor Ponta". Astfel, Antonescu a spus că Ponta a fost mandatat să vorbească în numele USL în Parlament, variantă preferată celei în care preşedinţii de partid din USL să exprime o poziţie în numele propriilor partide. Mandatul lui Ponta nu includea să prezinte setul de 15 condiţii pe care le-a enumerat Victor Ponta. El a pledat pentru menţinerea obiectivului fundamental pentru care a fost creată USL. "Uniunea Social-Liberală are obligaţia şi misiunea de a reprezenta oamenii ce nu pot fi păcăliţi soluţia prezentată astăzi, care nu pot vedea în premierul actual pe intelectualul, şeful de serviciu secret şi ministrul de Externe, ci omul pe care Traian Băsescu îl foloseşte din nou pentru a menţine aceeaşi coaliţie la putere", a afirmat liderul liberalilor. Acesta a amintit că PNL a intrat cu bună credinţă în PNL şi cu determinarea de a duce la capăt obiectivele asumate. "Azi vedem cât de cât de mare este nevoie de USL, de fermitatea şi unitatea ei", a mai spus Crin Antonescu. Liderii PNL s-au întrunit joi în şedinţa Biroului Politic Central, după discursul lui Victor Ponta de la şedinţa de învestitură din Parlament. Potrivit unor surse citate de Mediafax, şedinţa a fost convocată pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu.

Picătura care ar fi umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice. Surse din partid susţin că liderii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD, având în vedere că în USL s-a stabilit ca parlamentarii să nu participe nici măcar fizic la şedinţa de învestitură. Totuşi, din partea PSD au fost prezenţi în sala de plen Victor Ponta, Ilie Sârbu şi Mircea Duşa, în timp ce de la PNL nu a fost prezent niciun lider.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102