REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu: Porţile USL sunt deschise pentru formaţiunile noi care vor schimbare

Antonescu: Porţile USL sunt deschise pentru formaţiunile noi care vor schimbare

Replica API 9 ianuarie 2012 | 00:00 249

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat că "porţile USL sunt deschise" pentru acele formaţiuni noi care "vor cu adevărat o schimbare", partide care ar urma să vină în Uniune "cu drepturi depline".

"Formaţiunile terţe pot fi de două categorii. Eu n-am contestat nicio secundă (...) dreptul cuiva sau să învinuiesc pe cineva că doreşte să înfiinţeze o nouă formaţiune politică (...) Dar e foarte clar că putem avea de-a face cu două situaţii: partide sau mişcări construite de către actuala putere. Când cineva vine şi spune cu energie tinerească că e rău totul în România, că e jale cu clasa politică, că până la urma opoziţia e nenorocită, nici puterea nu e bună şi numai Traian Băsescu se luptă să facă reforme, atunci ne-am lămurit", a comentat Antonescu, referindu-se cel mai probabil la mişcarea Noua Republică.

El a susţinut că vor mai apărea probabil o serie de alte formaţiuni mici, încurajate de PDL. "Pot însă exista şi partide sincere, numai că dacă ele se vor înfiinţa, vine un moment al adevărului în care ar trebui să existe un dialog între aceste formaţiuni şi USL. De ce? Poate nici mie nu mi-e foarte drag şi nici altor liberali să ne unim cu PSD. Cu siguranţă că multor pesedişti nu le e cel mai drag lucru din lume să se unească cu noi. Am avut fricţiuni, animozităţi, nu încăpem totdeauna nici cu PC, chiar dacă nu e un partid foarte mare (...) Am făcut USL pentru că nu există o altă soluţie politică. Şi atunci, o formaţiune care a apărut sau care apare, ajunge la aceeaşi concluzie, porţile USL sunt deschise pe principii foarte corecte şi o astfel de formaţiune poate să vină în USL cu drepturi depline, cu şanse depline de a activa în viaţa politică, ba chiar cu şanse sporite", a spus Antonescu, la Antena 3.

Liberalul a precizat că se vor purta astfel de discuţii, cu condiţia "să fie vorba de oameni care cu adevărat vor o schimbare şi înţeleg practic ce trebuie făcut".

Preşedintele PNL a ţinut să transmită un mesaj de "optimism". "USL are lideri care sunt şi puternici, şi consecvenţi, şi capabili. Vorbesc şi de Victor Ponta, şi de Daniel Constantin, şi de mine, dar şi de oamenii care sunt alături de noi, de secretarii generali ai acestor formaţiuni, suntem oameni care avem curaj, care avem capacitatea de a construi, oameni cărora nu le e frică să se bată cu sistemul, suntem oameni în care partidele noastre cât şi o bună parte din publicul românesc au încredere", a spus Antonescu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367