REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antonescu, reacţie inedită pe tema sondajului care îl indică al patrulea după Isărescu, Oprescu şi Ponta

Antonescu, reacţie inedită pe tema sondajului care îl indică al patrulea după Isărescu, Oprescu şi Ponta

Replica API 30 august 2013 | 00:00 90

Şedinţă maraton a liberalilor, la Mamaia

Şedinţă maraton a liberalilor, la Mamaia

Liberalii s-au întrunit aseară într-o şedinţă maraton a Biroului Permanent Naţional (BPN), care s-a întins pe durata a nu mai puţin de 5 ore, la hotelul Golden Tulip, din Mamaia. Evenimentul a început cu o gafă o organizatorilor, care, deşi au anunţat şedinţa, nu s-au mai gândit şi la o scurtă declaraţie de presă a liderilor liberali, o duduie din staff-ul central cerându-le zecilor de jurnalişti prezenţi la faţa locului să meargă mai des la Bucureşti dacă vor informaţii despre activitatea PNL. Ghidaţi de lămuririle genialei donşoare, reprezentanţii presei au aşteptat de la circa 16.30 până după ora 22.00, la finalul şedinţei, pentru ca oficialii PNL să-şi prezinte concluziile.

În esenţă, liberalii au anunţat că vor supune spre aprobarea Delegaţiei Permanente, a cărei şedinţă va avea loc azi, mai multe proiecte ale miniştrilor PNL, care să fie supuse ulterior spre dezbatare în cadrul USL. Astfel, ar fi vorba despre 3 măsuri de politică fiscală prezentate de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, un program al ministrului Economiei, Varujan Vosganian, privind privatizarea, reindustrializarea şi relaxarea fiscală, dar şi un proiect al lui Relu Fenechiu, pentru realizarea câtorva mii de kilometri de autostrăzi în parteneriat public-privat. Programele propuse vin în contextul în care mai mulţi lideri liberali, în special Călin Popescu Tăriceanu, au criticat miniştrii PNL pentru că nu ştiu să-şi impună proiectele, care sunt apoi furate de alţii, fostul premier cerând o analiză a activităţii acestora. Legat de o eventuală remaniere guvernamentală, pe marginea acestor nemulţumiri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la finalul şedinţei, că o remaniere poate avea loc oricând, nu neapărat acum şi la cererea unora sau altora. Totuşi, surse participante la şedinţa BPN au declarat că liderul PNL a admis că o remaniere este iminentă, dacă miniştrii nu vor reuşi să pună în aplicare proiectele propuse de partid. Antonescu a recunoscut faptul că cele mai multe discuţii în cadrul şedinţei maraton de 5 ore a BPN au fost despre activitatea miniştrilor PNL şi în special asupra lui Chiţoiu. Întrebat fiind despre situaţia primarilor declaraţi incompatibili de către ANI, Antonescu a evitat să dea un răspuns tranşant, rezumându-se să admită că PNL se află, într-adevăr, într-o situaţie delicată, sugerând, în acelaşi timp, că legea ANI, în forma sa actuală, este una proastă.

"Păi, ce? Am fost vreodată deasupra lor?"

În altă ordine de idei, separat de declaraţiile oferite în conferinţa de presă, Antonescu s-a arătat încântat de scorul pe care îl are PNL în ultimul sondaj CSCI privind opţiunea de vot pentru Parlamentul European, spunând că actualul scor de 21% este unul foarte bun, faţă de cele 13% la ultimele alegeri europene, chiar dacă se află la jumătate din procentul PSD, de 40%. Şi tot despre sondajul CSCI, Crin Antonescu spune că nu-şi face nici o grijă legată de clasarea sa pe locul 4 în topul încrederii românilor, un astfel de sondaj fiind irelevant, din moment ce nu s-a referit la opţiunea de vor, ci la popularitatea liderilor politici. Întrebat fiind cum comentează faptul că înaintea sa se află Mugur Isărescu (56%), Sorin Oprescu (49%) şi Victor Ponta (48%), Antonescu, care are 30%, a răspuns franc: "Păi, ce? Am fost vreodată deasupra lor?". "În acest sondaj puteau să intre foarte bine şi Hagi şi Florin Piersic, nu e relevant din punct de vedere politic. Dacă ar fi fost ceva serios, sunt convins că aveam poziţia de lider în intenţiile de vot", a mai spus Crin Antonescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218