REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Antonescu: Sunt curios ce va spune Comisia Europeană despre propunerea procurorilor

Antonescu: Sunt curios ce va spune Comisia Europeană despre propunerea procurorilor

Replica API 10 aprilie 2013 | 00:00 208

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că este curios să afle ce poziţie are Comisia Europeană privind desemnarea procurorilor, punctând că acest for a construit cu "migală" şi "ticluit" proceduri complicate în acest caz.

"Eu cred că nici ambasada Marii Britanii, nici ambasada SUA nu au fost angajate direct, aşa cum a fost de pildă Comisia Europeană. Sunt curios ce spune CE, pentru că la CE s-au construit cu migală, ca să nu spun chiar ticluit proceduri complicate, lungi. Faptul că cele două ambasade foarte preocupate şi mă bucur că sunt preocupate de cine conduce Parchetele în România au salutat acest lucru, este normal", a declarat Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a susţinut că şi-ar dori ca ambasada Statelor Unite şi cea a Marii Britanii să fie preocupate de măsura în care este combătută corupţia la nicvel înalt.

"Ce pot să spun că mi-aş dori din partea celor două ambasade dacă tot sunt preocupate de aceste aspecte să fie preocupate de măsura în care într-adevăr corupţia este combătută la nivel înalt şi în toate direcţiile în România, să fie preocupate nu doar de cine este procuror general sau procuror la DNA, ci cum au condus sau vor conduce acest proces de luptă împotriva corupţiei, dacă de pildă pe parcursul ultimilor şapte ani, cinci ani sau trei ani corupţia la nivel înalt a scăzut, pentru că dacă nu există această preocupare atunci nu mai are rost preocuparea pentru cine este procuror general, cine este propus, cine este numit. Eu sper ca întregul pachet să se activeze", a spus acesta.

El a susţinut că în cadrul şedinţei USL nu a fost discutat subiectul procurorilor şefi şi nici cel legat de viitorul ministru al Justiţiei.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218