REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu: Tăriceanu a preluat teza că USL e antieuropean, el este manipulat de propagandişti abili

Antonescu: Tăriceanu a preluat teza că USL e antieuropean, el este manipulat de propagandişti abili

Replica API 23 noiembrie 2012 | 00:00 164

Preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut, joi seară, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este manipulat de propagandişti abili,punctând că este greu să primeşti sfaturi în materie de politică externă de la un cineva care a retras subit România dintr-un angajament politic-militar-strategic.

Invitat la Realitatea Tv, Antonescu a fost întrebat ce părere are de afirmaţia din Parlament de zilele trecute a fostului premier liberal care a spus că unele atitudini antieuropene fac rău României şi trebuie renunţat la ele pentru ca România să nu devină izolată.

"Se întâmplă un lucru trist cu dl Tăriceanu, pe aceste pasaje, nu în general, sper, un lucru trist care arată cum un om care nu are intenţii rele, nu am niciun motiv să cred asta, nu vreau să cred asta, poate să fie manipulat de nişte propagandişti abili. Care sunt cele două teme care au mai rămas propagandei PDL, ARD, Traian Băsescu? Nu ne mai pot spune că au guvernat bine, nu mai pot face apologia guvernelor Boc (...) Ei spun două lucruri, două mari minciuni: că acum Ponta nu a absorbit fonduri, că putea să le ia pe toate şi din cauza asta avem o problemă şi mai spun dânşii "dom'le cum să mă duc la Bruxelles să mă bat pentru mai multe fonduri, trebuie să fac ciocu mic", asta e expresie de-a lor şi minciuna enormă, tema care devine centrală a campaniei şi o veţi vedea în ultimele săptămâni de campanie USL este antioccidental, antieuropean, ne va scoate din USL", a declarat el.

Liderul PNL a punctat că Tăriceanu reia teza "neadevărată şi parşivă" că USL este antieuropeană. "La 10 minute după ce premierul prezintă nişte cifre şi arată că gradul de absorbţie este spre 20% cu banii care au intrat dl Tăriceanu vine şi ne spune, ca şi dl Blaga aseară (...) Tocmai, am spus că este o situaţie tristă. Reia teza cât se poate de neadevărată şi de parşivă cum că cineva în România, că mă viza pe mine sau pe Ponta, nu ştiu pe cine viza, oricum din Guvern, conducerea USL ar fi făcut declaraţii împotriva UE", a mai spus Antonescu.

Totodată, preşedintele liberal a menţionat că e dificil să primeşti sfaturi în materie de politică externă din partea unui premier care a anunţat "într-o dimineaţă" că încheie un acord politic - militar -strategic.

"Cu blândeţe şi cu simţul umorului, sfaturile sunt binevenite în funcţie de sursă. Sigur că politeţea te îndeamnă să asculţi sfaturi, dar politeţea nu poate să meargă până la ridicol. E greu să primeşti sfaturi în materie de politică externă de la cineva care în calitate de prim - ministru, într-o dimineaţă, a anunţat că se retrage dintr-un angajament politico - militar - strategic al României din Irak fără a-şi preveni sau informa măcar aliaţii. (...) Nu pot să nu mă intristez atunci când văd că unul dintre cei mai importanţi vectori de imagine din tabăra noastră, reia, manipulat, fără intenţie, tezele absolut nedrepte.Vreau o declaraţie antioccidentală a mea sau a lui Ponta", a spus Antonescu.

Liderul deputaţilor PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, în plenul reunit, că declaraţiile neinspirate la adresa UE reprezintă o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară frustrată, marginalizată şi izolată.

"Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare", a spus Tăriceanu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367