REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Antonescu: Unii vor iarăşi suspendarea lui Băsescu, dar un telefon nu poate fi un motiv pentru suspendare

Antonescu: Unii vor iarăşi suspendarea lui Băsescu, dar un telefon nu poate fi un motiv pentru suspendare

Replica API 5 octombrie 2013 | 00:00 172

Crin Antonescu, a declarat, vineri, că declanşarea suspendării lui Traian Băsescu pe motiv că acesta a vorbit la telefon cu procurorul general poate fi interpretată doar într-o "cheie comică", potrivit Mediafax.El a ţinut să sublinieze că şeful statului poate comunica, în principiu, cu oricine.

"Unii vorbesc de suspendare, cred că glumiţi. Faptul că Traian Băsescu a dat telefon procurorului general numai într-o cheie comică ar putea fi interpretat drept motiv de suspendare. Oricine, cu atât mai mult şeful statului, pot vorbi şi uneori chiar trebuie să vorbească cu procurorul general. Sunt şefi de instituţie, sunt oameni cu responsabilităţi, sunt oameni care trebuie să comunice prin chiar spiritul Constituţiei", a declarat Antonescu.Liderul liberal a subliniat că s-ar fi aşteptat ca procurorul general să iasă public şi să facă clarificări cu privire la situaţia procurorilor.De la cine a venit ideea cu suspendarea? De la Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al PC susţine că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia când a discutat cu procurorul general Tiberiu Niţu pe tema schimbării lui Lucian Papici din funcţia deţinută la DNA. În consecinţă, potrivit lui Voiculescu, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă suspendare.Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că "este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva". El s-a referit la amestecul premierului Ponta în cazul revocării procurorului Lucian Papici, cel care a instrumentat dosarul fraudării referendumului de către Liviu Dragnea.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102