REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Antonescu: USL va avea cea mai semnificativă majoritate în Parlament, mai mare decât a FSN

Antonescu: USL va avea cea mai semnificativă majoritate în Parlament, mai mare decât a FSN

Replica API 18 noiembrie 2012 | 00:00 162

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat sâmbătă, la lansarea candidaţilor Uniunii pentru alegerile parlamentare din judeţul Bistriţa-Năsăud, că această construcţie politică va obţine cea mai semnificativă majoritate politică care a existat vreodată în Parlament, chiar mai mare decât a FSN.

"Această construcţie politică poate să facă mult mai mult decât să câştige nişte alegeri. (...) Vom avea cea mai semnificativă majoritate pe care vreodată o forţă politică a avut-o în Parlamentul României. Va fi mai mare decât a avut FSN în 1990, o să vedeţi. Această majoritate va reuni valori, idei, doctrine, oameni şi de la stânga şi de la dreapta, de la PSD, PNL, de la conservatori, de la ecologişti şi dintre marii specialişti ai acestei ţări care nu au apartenenţă politică. Primul ministru - cred că nu trebuie să spun cine va fi prim ministru, ştim toţi, ştie şi Băsescu - va avea în spatele său cea mai mare putere politică democratică, legitimă, adică cea mai mare susţinere parlamentară de după 1990 încoace. Şi marea noastră miză, a tuturor, este ce vom reuşi să facem pentru România cu această putere", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a apreciat că USL este cea mai importantă construcţie politică din istoria României, care a dovedit că forţe politice cu doctrine diferite pot să conlucreze prin consens şi compromis.

"Este un lucru care a devenit clar pentru toată lumea, chiar şi pentru Traian Băsescu şi partidul său, pentru propaganda sa şi anume că USL, în ciuda tuturor atacurilor, tuturor formelor de descurajare, tuturor diversiunilor, s-a născut, a crescut mare şi e sănătoasă. Este cea mai importantă construcţie politică din istoria României, este o maşină politică aşa cum în România nu a mai existat. Când spun acest lucru, nu mă refer doar la forţa ei, la numărul militanţilor, la numărul de membri pe care partidele componente îi au, la numărul de voturi pe care a dovedit deja că le poate mobiliza şi pe care fără îndoială va dovedi că le poate obţine peste trei săptămâni. Marea reuşită a USL şi ceea ce îi dă forţa deosebită acestei construcţii este că ea a dovedit, până acum cel puţin, că pentru prima oară în România se poate construi în mediul politic consens, compromis politic în sens bun, că pentru prima oară în viaţa politică românească partide care s-au bătut 20 de ani pot sta împreună şi pot construi pentru România", a declarat liderul USL.

Antonescu a vorbit în faţa membrilor USL din judeţul Bistriţa-Năsăud şi despre momentul "firesc" în care PSD şi PNL se vor despărţi şi vor continua separat lupta politică, spunând că îi va fi greu să se certe atunci cu prietenii săi din PSD.

"Mă gândesc cu îngrijorare la momentul firesc în care, terminându-ne treaba împreună pentru România, reuşind în acest proiect, în 2016, nu ştiu când, va veni momentul să ne vedem fiecare de treaba noastră, PNL, PSD şi să reîncepem o luptă, o competiţie politică absolut normală. Cum o să mă cert eu cu prietenul meu Victor Ponta? Cum o să mă cert eu cu Liviu Dragnea, cu care acum împărţim colegii la Teleorman? Nu cred că o să mai pot şi cred că am o singură soluţie şi anume să devin la un moment dat preşedintele României, care nu se bagă în lupta dintre partide", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a participat sâmbătă, alături de premierul Victor Ponta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, la lansarea candidaţilor USL din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367