REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

ANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

Replica API 24 iunie 2021 | 23:15 4569

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene ,,Elpis” Constanța și fost candidat pentru Primăria municipiului, a fost prezent în studioul Replica pentru a discuta problemele cu care se confruntă comunitate elenă. De asemenea, politicianul a abordat subiecte ce țin de administrația locală, dar și despre modul în care arată Constanța, după aproximativ opt luni de când PNL-ul a preluat conducerea urbei. Mai multe detalii puteți urmări în rândurile ce urmează.

În prima parte a interviului, Anton Traian Antoniadis, a vorbit despre motivele pentru care acesta a reușit să obțină doar 1288 de voturi din partea constănțenilor, dar și despre decizia de a nu participa la alegerile parlamentare. ,,Nu pot să dau în nimeni pentru acest rezultat, votul este liber, suntem democrați, suntem de toate pentru toți, iar dacă poporul a considerat că nu trebuie să fiu acolo, nu am fost. Locuitorii orașului Constanța și-au spus cuvântul, asta este.

Cât despre alegerile parlamentare, acesta declarat: ,,Așa am hotărât. Noi facem parte din comunitatea elenă și aveam deja un candidat, avem și un deputat în cadrul Parlamentului României, iar la Senat am spus că nu merit, dacă asta a fost și voința constănțenilor. De ce aș fi candidat pentru parlamentare dacă eu nu sunt parte din niciun partid politic. Lupta ar fi fost una foarte grea ca și candidat independent. ”

Cum arată orașul Constanța după aproape 8 luni de administrare PNL

,,Nici nu știu cum pot să răspund la această întrebare. Nu știu dacă din cauza PNL-USR, dar orașul arată într-un fel anume. Eu mi-am cumpărat bicicletă și merg cu bicicleta prin oraș. Tot orașul vuiește că nu sunt bune lucrurile, dar lucrul esențial este faptul că noi, constănțenii, ne-am înrăit. Înainte să ne uităm cum arată orașul, ar trebui să ne uităm puțin și în curtea noastră, cine suntem și ce facem, ce responsabilități avem și ce cuvinte scoatem pe gură, este foarte important. În momentul în care spui că ești cetățean model și spargi semințe și le arunci pe jos, spui că reprezinți mușchii democrației, dar țigara tot pe jos o arunci, și multe altele, pentru început, ar trebui să ne uităm în curtea noastră, să lăsam gardul vecinului și să realizăm că numai de noi, constănțenii, depinde totul. Noi încă credem în Albă ca Zăpada, în spiriduși, în fiecare zi, dar și la fiecare patru ani. ”, a spus acesta.

Disputele dintre consilierii PNL-USR

În ceea ce privește disputele de pe scena politică locală, mai exact, despre discuțiile consilierilor PNL cu cei ai USR-ului, acesta a declarat: ,,Pe mine mă bucură că nu trăim în America, ci în România, unde nu toată lumea are voie să poarte arme. Încă nu am văzut bătăi și aruncături de papuci, cine e în politică și după câteva mandate vii și spui că nu e bine, gândindu-te că tu ai fost parte din putere și acum să vii să spui că nu e nimic bine, mie mi-ar fi rușine, dar asta este. Cei din fața televizoarelor nu-și dau seama că acestea sunt doar niște alte minciuni. Eu când am spus că este neagră, ori mă țin de ea până la capăt, ori dacă este de fapt, negru spre gri, vin și îmi cer scuze și spun ,,da, am greșit”. Hai să fim corecți și să spunem lucrurile pe față, este omenesc să greșești, nu cred că există om care să nu fi greșit, greu este să recunoști greșeala. Noi, ca și popor, nu avem sita necesară să discernem adevărul, iar dacă adevărul iese la iveală peste ani de zile, cu ce mă mai încălzește. Indiferent că ești dușman, lași totul la o parte pentru acea soluție pe care acel oraș o merită, iar dacă nu găsești soluția înseamnă că ori orașul nu merită, ori tu nu ai ce să cauți acolo. Dacă toate s-ar rezolva pe calea aceasta amiabilă, pentru că nu cred că există problemă de nerezolvat pe lumea aceasta, iar dacă mai multe minți conlucrează pentru o idee comună pentru oraș, iar dacă fiecare ar gândi în modul ăsta, pasărea Phoenix ar renaște.” a continuat acesta.

Stațiunea Mamaia, dar și lipsurile acesteia

,,Am trecut în cursul zilei de marți prin Mamaia, din păcate sau din fericire, am mers cu ștergătoarele la maxim pentru că ploua torențial, dar s-a spus de mult că Mamaia nu mai este stațiune, ci cartier al orașului Constanța. S-au lărgit plajele, s-au făcut toate cele necesare, nu cred că sunt eu în măsură să vorbesc despre acest loc. Eu vorbesc doar despre ceea ce văd. Vedem cum grecii, bulgarii, italienii și restul își fac reclamă, la români nu vedem nimic. În schimb, în turismul românesc vedem doar încercări, toată lumea încearcă, doar că, puțin reușesc. Dacă te mulțumești doar cu câțiva români, trebuie să le oferi ceva, trebuie să le oferi siguranță, protecție și zâmbete, pentru că, din păcate, pe litoralul românesc este mai greu cu zâmbetul, asta ne lipsește enorm.”, a declarat Antoniadis.

Școala Greacă din Constanța va fi reabilitată

Un subiect de maximă intensitate a fost legat de reabilitarea Școlii Grecești. Iată ce spune Antoniadis despre acest lucru: ,,Respectând cea mai reprezentativă parte a acestui minunat oraș de pe țărmul atât de încărcat de istorie al Mării Negre, Constanța, respectând frumusețea atât de iubită de constănțeni a multietnicității, făcând parte din arealul magic al peninsulei și nu în ultimul rând respectând dorința strămoșilor de origine greacă ce au construit acest lăcaș de învățământ încă din 1867, cele doua entități pun bazele reconstrucției acestei școli private, cu intenția clară ca ea să devină în scurt timp un reper al învățământului constănțean.

O școală în care curriculum românesc nici nu încape în discuție, intensiv engleză și opțional, o clasă de limbă greacă. Acolo trebuie băgați aproximativ un milion și jumătate de euro. Nu neg, avem lângă noi, la fiecare acțiune, niște oameni care vin și ne ajută cu orice este nevoie. Ieri s-a semnat contractul și ne vom apuca de treabă. Se va face sală de sport, se va face cantină, va fi o școală de secolul 21, copilul va veni de la 8 până la 16, iar după aceea, copilul nu va mai fi nevoit să meargă acasă și să învețe. Va fi o școală de secolul 21.”, a încheiat acesta.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920