REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ANTONIADIS reînvie ŞOSEAUA de COASTĂ, dacă ajunge la Primăria Constanţa

ANTONIADIS reînvie ŞOSEAUA de COASTĂ, dacă ajunge la Primăria Constanţa

Replica API 1 august 2020 | 00:00 2977

Anton Traian Antoniadis și-a lansat, recent, oficial candidatura pentru Primăria Constanța. Printre proiectele mari pe care acesta le-a prezentat se regăsește o șosea de coastă, transformarea orașului în smart city, internaționalizarea orașului prin linii maritime pe Marea Neagră cu plecare din Constanța și dezvoltarea aeroportului Mihail Kogălniceanu prin crearea unei linii express de transfer care să lege orașul de aeroport dar și multe altele.

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, și-a lansat oficial, joi seară, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Constanța. La eveniment a fost prezent și președintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol.

Primăria are un singur țel: dezvoltarea orașului și grija față de oamenii în el

Antoniadis a oferit un interviu ziarului Replica de Constanța în care a explicat detaliat de ce candidează pentru Primăria Constanța. Acesta s-a prezentat ca fiind un om simplu, un om care vrea să dezvolte orașul de la malul mării, să fie alături de constănțeni și cel mai important lucru, acesta a declarat că nu vrea să facă politică. „Sincer să vă spun, nu m-a obligat nimeni, nu mi-a impus nimeni pentru că știți bine, se vehiculează totul. Eu cel puțin sunt un om cât de cât normal și efectiv nu vreau să mă duc eu acolo să mă așez pe scaunul acela de primar și să îmi fac un concediu de 4 ani. Nu. Chiar cred că acest oraș merită dezvoltat, merită să primească o altă șansă. Poți face extraordinar de multe dacă ai voință. Cu toate că un scandal savuros este cel din presă, cel care apare în presă și de obicei acesta se numește politic. Eu cred că nu se va pune problema la mine.

Nici de scandal și nici de politică pentru că primăria are un singur țel și anume dezvoltarea orașului și grija față de oamenii care trăiesc lângă tine” a declarat candidatul la Primăria Constanța, Anton Traian Antoniadis.

Campanie, proiecte și viziuni

Printre proiectele pe care Antoniadis dorește să le introducă se pot enumera: șoseaua de coastă, atragerea fondurilor europene, transformarea orașului în smart city (semafoare inteligente, energie verde prin panouri solare pentru iluminat stradal); internaționalizarea orașului prin linii maritime pe Marea Neagră cu plecare din Constanța și dezvoltarea aeroportului Mihail Kogălniceanu prin crearea unei linii express de transfer care să lege orașul de aeroport dar și multe altele. „În campanie o să ies cu mai multe proiecte, dezvoltate.

Nu o să mă vedeți ieșind într-o campanie electorală și nu o să mă vedeți spunând niște vorbe care au doar început și nu și o finalitate. Să nu vorbim de basme. Dacă vorbim de proiecte de suflet, putem vorbi de malul acesta (respectiv cel de plaja Modern) și până la Pescărie pentru că se surpă tot. Într-adevăr, o șosea de coastă ar fi de dorit pentru că s-ar consolida și malul dar pentru toate, pentru tot ce aș putea promite, bugetul Primăriei nu ar ajunge nici în 20 de ani așa că primul lucru care trebuie făcut este dezvoltarea atragerii de fonduri europene” a mai spus Antoniadis.

Antoniadis propune cumpărarea și reabilitarea clădirilor de patrimoniu

Printre proiectele pe care și le-a propus, Antoniadis vrea ca tot ce înseamnă clădire de patrimoniu să fie achiziționată de primărie pentru a fi puse în valoare. De menționat este faptul că în momentul de față sunt multe clădiri de acest gen care ori sunt scoase la vânzare, ori în paragină. „Orașul Constanța este recunoscut ca având o cultură bogată, prin tot ce s-a întâmplat aici, prin tot ce s-a construit aici. Am propus ca Primăria să cumpere clădirile de patrimoniu care sunt la ora aceasta în vânzare. De exemplu, Hanul Balcan unde ar fi raiul celor care iubesc cultura. Să faci sus, unde a fost hotel, o expoziție, să faci jos o cafenea literară, să vină actori, să joace piese de teatru” a adăugat candidatul la Primăria Constanța.

Mesajul lui Anton Antoniadis pentru constănțeni

„Cred că mesajul nu ar trebui să fie în niciun caz unul politic care să spună „vino la mine că o să ai parte de ce vrei tu”, nu, pentru că minți. Cine vrea să vină, cine simte că iubește Constanța, cine simte că se poate face ALTceva decât ce a fost până acum îi aștept să vină lângă noi și de ce nu să ne testeze, să ne pună întrebări să vedem dacă noi corespundem cerințelor lor. Acei oameni care au suflet pentru acest oraș cred că o să vină lângă noi și este de fapt ceea ce contează” a declarat Anton Antoniadis.

Interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218