REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Antoniadis: Unii nu-și fac VACCINUL, că le-a zis vecina că le CREȘTE o coadă de MAIMUȚĂ! Video

Antoniadis: Unii nu-și fac VACCINUL, că le-a zis vecina că le CREȘTE o coadă de MAIMUȚĂ! Video

Replica API 29 octombrie 2021 | 23:42 2242

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanţa, a fost prezent în studioul Replica, pentru a discuta despre un eveniment important în istoria Greciei, fiind vorba de Ziua Demnității. Însă, discuția din cadrul interviului a atins și alte subiecte, precum cel legat de vaccinare, sau situația politică. Antoniadis consideră că sunt multe hibe și că guvernanții nu au știut să gestioneze problema pandemiei și a vaccinării, nu este întru totul de acord cu tot ce se întâmplă, cu toate restricțiile, însă nu este de acord nici cu păreri duse la extrem despre vaccin.

”Constănțenii știu că Grecia are 2 zile naționale, cea de 25 martie, Ziua Națională a Greciei și cea de 28 octombrie, care este Ziua Marelui Nu, denumită nu popular, ci chiar pe drept Ziua Demnității. Ziua Demnității, în 1940, un sol al domnului Mussolini cu o scrisoare prin care grecii trebuiau să dea drumul armatelor hortiste care să intre pe teritoriul Greciei. Să capituleze. Premierul de atunci nu a stat pe gânduri, nu a mai cerut un timp de gândire și a spus hotărât, din prima clipă „NU”, ei și de atunci a rămas în istoria nu numai a grecilor, ci în istoria lumii ca un act de demnitate. Acest ‘nu’ este partea de umanitate, de demnitate, partea pe care o avem fiecare în noi. În fața unei nedreptăți, în fața unui lucru care nu este ok, când avem curajul să spunem nu este o descătușare. Chiar dacă duce la război și pierderi umane, toți au fost de acord să își apere dreptul lor. În lume, acest act de demnitate, acest cuvânt pe care sigur îl găsiți și în DEX, pe care extraordinar de mulți, în ziua de astăzi, îl rostesc. Partea proastă e că doar îl rostesc. Îl avem, ne fălim cu el dar cu practica este mai greu. Ați văzut ce se întâmplă peste tot în lume. Războiul nu mai este cu bomba, cu mina, cu grenada este economic. Și atunci se capitulează. În momentul când ți-ai pierdut demnitatea, nu știu cât mai contezi. Nu vorbesc de masa bogaților, vorbesc de masa celor care te respect. Știți bine despre ce vorbesc”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

La Constanța nu s-a organizat nimic din cauza pandemiei

”În Constanța, din cauza pandemiei, nu am putut să organizăm concerte, dezbateri, dar și altele. Nu am considerat totuși necesar, am zis să încercăm să-i protejăm pe apropiații noștri, familiile. Fiecare are creierașul lui, unii mai cu muscă, unii mai dezvoltat și iau deciziile pe care consideră că ar fi bune pentru el și pentru cel care îl înconjoară. Am prieteni care au fost contra vaccinului, în momentul când a luat-o el și i-a dat-o și bunicului și bunicii și copilului, și unii dintre ei s-au dus, nu își mai stăpâni lacrimile. Fiecare, cum ți-o scrii așa o trăiești. Noi vom face doar slujba (este vorba de evenimentul Ziua Demnității, marcat la Constanța - n.r.). Uniunea Elenă din România s-a organizat un pic mai bine, au aproape Filarmonica din Ploiești, au organizat un concert online, niște dezbateri online și așa mai departe. Noi am considerat că trebuie să stăm un pic mai liniștiți, mergem la biserică, ascultăm o slujbă de comemorare a celor care au murit în război, vom aprinde o lumânare, vom sfinți o colivă și cam asta vom face noi”, a relatat Antoniadis.

Certificat verde și balet politic

”Am mai citit că de fapt și de drept, acest certificat verde… am înțeles că s-a răsculat un pic comunitatea europeană, că acesta nu a fost dat și făcut ca oamenii să nu aibă acces la muncă, la magazine. În același timp, hai că ne gândim. Eu care sunt, sau nu vaccinat mă duc într-o instituție de stat și acolo mă duc la un ghișeu și iau de acolo covid. De ce să mă duc să iau de acolo? Că nu s-a vaccinat? Bun, nu te-ai vaccinat, fă un test. De ce să mă pui pe mine să iau Covid să îmi îmbolnăvesc familia? Cimitirele se încarcă din ce în ce mai repede. De ce să am aceste probleme? Când pot să stau liniștit, cu certificat verde sau fără certificat verde. E între ciocan și nicovală. E ca la balet. Baletul politic de care avem parte în zilele de astăzi. Nu poți să zici că e vina politicii. Cum se spune și la biserică, nu trebuie să faci ce zice popa… Vedem baletul acesta, un balet fără demnitate între aceiași oameni, între nea batistuță și cei care se rotesc în cap. Ăia nu au fost buni, ăilalți nu au fost buni, dar mă întreb, care sunt ăia? E un stup cu regină, unii o păzesc și ceilalți sunt de sacrificiu. Asta se întâmplă și la noi. Este un balet politic pentru ochii fraierilor, noi, pentru că noi suntem ăia care ne uită și care nici nu contăm. Dacă am conta, nu ar muri un sat pe zi. Dacă moare un sat pe zi, unde ajungem? În afară de natalitate dusă în extrema de jos, în afară de moarte, despre ce să vorbim? Poporul este condamnat. Poporul trebuie să aibă cultură, poporul trebuie să știe cu ce se mănâncă, dar noi avem atâția analfabeți funcționali, oameni „cu punga în cap”, care habar n-au. Din ăștia avem noi foarte mulți care nu știu să discearnă. Noi ne-am schimbat enorm. Interesul nostru primează. Dacă astăzi am făcut 100 de lei, mâine… om vedea ce o fi. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să ieșim, să urlăm”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

”Am oameni care nu fac vaccinul că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță”

”Am oameni care nu fac vaccinul, că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță, că le crește pe spate piele de crocodil. Nu se poate așa ceva. Sunt niște inepții pe care nu ai cum să le crezi. Și totuși, suntem în 2021 și nu, nu ai cum să crezi așa ceva. Am fost și pe lună, și zicem noi că suntem mai luminați, dar când ieși pe stradă și auzi câte o chestie de genul asta… te blochezi, nu știi dacă să râzi sau să plângi de mila celui care poate să scoată aceste inepții. E inimaginabil ce se întâmplă. Și politica a fost greșită. Să ieși tu ca politician, care habar n-ai, ai făcut piulițe la strung toată viața ta, și acum vii să vorbești despre vaccin. Este aberant. Ce treabă ai tu, politicule cu sănătatea? Tu trebuia să îmi asiguri accesul la sănătate, trebuia să îmi asiguri medicamente. Ai avut un an și ceva la dispoziție, în care ai știut că este pandemie, că nu se oprește. Tu ce faci? Nu pregătești țara, să nu ai atâtea morți, să ai o medicație potrivită, dacă trebuie să iei o medicație de unde iei? Ce faci, iei aspirină și paracetamol toată viața?”, a spus Antoniadis.

Constanța nu e nici în era glaciară la capitolul sănătate

”Constanța este… cred că nici în epoca glaciară când a venit nu ne-a lăsat atât de săraci în sănătate. Un spital are 25-35 de ani. După aceea, ori îl dărâmi, ori îl iei până la cărămidă, te apuci să dezinfectezi și îl faci la fel, dar ca să poți să te apuci de el trebuie să mai ai unul funcțional. Noi ce avem nou ca spital? Nu avem. Avem spitale private. Dar nu vă supărați, dați-mi un exemplu. Nu avem. În Constanța nu există spital privat. În gândirea mea, un spital înseamnă acea unitate sanitară care are de la A la Z pentru prevenirea a orice. Dacă să întâmplă într-o clinică privată, cheamă salvarea de la Spitalul Județean și îl duce acolo. Dacă vrei să îți faci un spital privat, fă-l, dar cu creier. Eu, ca stat am niște norme și ți le impun. Mă ajuți și pe mine, îi ajuți și pe cetățeni, iei bani și de la Casa de Sănătate dar și de la cetățeni. Cam așa trebuie să funcționeze. Când vrei să omori o națiune, îi învrăjbești pe oameni. Românii sunt învrăjbiți. Românul luptă contra român. Noi nu luptăm cu Covidul acesta, noi luptăm între noi. Totul pleacă de la politică. Până acum, înjurai PSD-ul că toți ăia din partid sunt tâmpiți, acum, înjurăm PNL-ul, USR-ul. Se ceartă între ei și războiul ăsta politic persist”, a spus Antoniadis.

Când zici politică, zici bătaie de joc

”Când zici politică, zici bătaie de joc. Ei decid totuși. Partea proastă este că noi îi alegem. Noi îi alegem, nu alții. Nu vin extratereștrii, bucureștenii să îi aleagă. Noi îi alegem pe ăia care să ne reprezinte în Parlament. Treziți-vă oameni buni. Țipați și urlați că nu vă e bine, dar după spuneți ‘a, am dat un vot util’. E o nebunie întreagă. Toată lumea ar vrea să mănânce caviar, dar diferența este că unii nici nu au auzit de el. Hai să mâncăm pâinea aia cu maia sau fără și să ne bucurăm de ea pentru că dintr-un lucru mic, în mic, în mic poți să gândești ceva mare. Ceva care ajunge mare și nu are o bază stabilă se prăbușește”, a spus președintele Comunității Elene din Constanța.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218