rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Antoniadis: Unii nu-și fac VACCINUL, că le-a zis vecina că le CREȘTE o coadă de MAIMUȚĂ! Video

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanţa, a fost prezent în studioul Replica, pentru a discuta despre un eveniment important în istoria Greciei, fiind vorba de Ziua Demnității. Însă, discuția din cadrul interviului a atins și alte subiecte, precum cel legat de vaccinare, sau situația politică. Antoniadis consideră că sunt multe hibe și că guvernanții nu au știut să gestioneze problema pandemiei și a vaccinării, nu este întru totul de acord cu tot ce se întâmplă, cu toate restricțiile, însă nu este de acord nici cu păreri duse la extrem despre vaccin.

”Constănțenii știu că Grecia are 2 zile naționale, cea de 25 martie, Ziua Națională a Greciei și cea de 28 octombrie, care este Ziua Marelui Nu, denumită nu popular, ci chiar pe drept Ziua Demnității. Ziua Demnității, în 1940, un sol al domnului Mussolini cu o scrisoare prin care grecii trebuiau să dea drumul armatelor hortiste care să intre pe teritoriul Greciei. Să capituleze. Premierul de atunci nu a stat pe gânduri, nu a mai cerut un timp de gândire și a spus hotărât, din prima clipă „NU”, ei și de atunci a rămas în istoria nu numai a grecilor, ci în istoria lumii ca un act de demnitate. Acest ‘nu’ este partea de umanitate, de demnitate, partea pe care o avem fiecare în noi. În fața unei nedreptăți, în fața unui lucru care nu este ok, când avem curajul să spunem nu este o descătușare. Chiar dacă duce la război și pierderi umane, toți au fost de acord să își apere dreptul lor. În lume, acest act de demnitate, acest cuvânt pe care sigur îl găsiți și în DEX, pe care extraordinar de mulți, în ziua de astăzi, îl rostesc. Partea proastă e că doar îl rostesc. Îl avem, ne fălim cu el dar cu practica este mai greu. Ați văzut ce se întâmplă peste tot în lume. Războiul nu mai este cu bomba, cu mina, cu grenada este economic. Și atunci se capitulează. În momentul când ți-ai pierdut demnitatea, nu știu cât mai contezi. Nu vorbesc de masa bogaților, vorbesc de masa celor care te respect. Știți bine despre ce vorbesc”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

La Constanța nu s-a organizat nimic din cauza pandemiei

”În Constanța, din cauza pandemiei, nu am putut să organizăm concerte, dezbateri, dar și altele. Nu am considerat totuși necesar, am zis să încercăm să-i protejăm pe apropiații noștri, familiile. Fiecare are creierașul lui, unii mai cu muscă, unii mai dezvoltat și iau deciziile pe care consideră că ar fi bune pentru el și pentru cel care îl înconjoară. Am prieteni care au fost contra vaccinului, în momentul când a luat-o el și i-a dat-o și bunicului și bunicii și copilului, și unii dintre ei s-au dus, nu își mai stăpâni lacrimile. Fiecare, cum ți-o scrii așa o trăiești. Noi vom face doar slujba (este vorba de evenimentul Ziua Demnității, marcat la Constanța - n.r.). Uniunea Elenă din România s-a organizat un pic mai bine, au aproape Filarmonica din Ploiești, au organizat un concert online, niște dezbateri online și așa mai departe. Noi am considerat că trebuie să stăm un pic mai liniștiți, mergem la biserică, ascultăm o slujbă de comemorare a celor care au murit în război, vom aprinde o lumânare, vom sfinți o colivă și cam asta vom face noi”, a relatat Antoniadis.

Certificat verde și balet politic

”Am mai citit că de fapt și de drept, acest certificat verde… am înțeles că s-a răsculat un pic comunitatea europeană, că acesta nu a fost dat și făcut ca oamenii să nu aibă acces la muncă, la magazine. În același timp, hai că ne gândim. Eu care sunt, sau nu vaccinat mă duc într-o instituție de stat și acolo mă duc la un ghișeu și iau de acolo covid. De ce să mă duc să iau de acolo? Că nu s-a vaccinat? Bun, nu te-ai vaccinat, fă un test. De ce să mă pui pe mine să iau Covid să îmi îmbolnăvesc familia? Cimitirele se încarcă din ce în ce mai repede. De ce să am aceste probleme? Când pot să stau liniștit, cu certificat verde sau fără certificat verde. E între ciocan și nicovală. E ca la balet. Baletul politic de care avem parte în zilele de astăzi. Nu poți să zici că e vina politicii. Cum se spune și la biserică, nu trebuie să faci ce zice popa… Vedem baletul acesta, un balet fără demnitate între aceiași oameni, între nea batistuță și cei care se rotesc în cap. Ăia nu au fost buni, ăilalți nu au fost buni, dar mă întreb, care sunt ăia? E un stup cu regină, unii o păzesc și ceilalți sunt de sacrificiu. Asta se întâmplă și la noi. Este un balet politic pentru ochii fraierilor, noi, pentru că noi suntem ăia care ne uită și care nici nu contăm. Dacă am conta, nu ar muri un sat pe zi. Dacă moare un sat pe zi, unde ajungem? În afară de natalitate dusă în extrema de jos, în afară de moarte, despre ce să vorbim? Poporul este condamnat. Poporul trebuie să aibă cultură, poporul trebuie să știe cu ce se mănâncă, dar noi avem atâția analfabeți funcționali, oameni „cu punga în cap”, care habar n-au. Din ăștia avem noi foarte mulți care nu știu să discearnă. Noi ne-am schimbat enorm. Interesul nostru primează. Dacă astăzi am făcut 100 de lei, mâine… om vedea ce o fi. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să ieșim, să urlăm”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

”Am oameni care nu fac vaccinul că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță”

”Am oameni care nu fac vaccinul, că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță, că le crește pe spate piele de crocodil. Nu se poate așa ceva. Sunt niște inepții pe care nu ai cum să le crezi. Și totuși, suntem în 2021 și nu, nu ai cum să crezi așa ceva. Am fost și pe lună, și zicem noi că suntem mai luminați, dar când ieși pe stradă și auzi câte o chestie de genul asta… te blochezi, nu știi dacă să râzi sau să plângi de mila celui care poate să scoată aceste inepții. E inimaginabil ce se întâmplă. Și politica a fost greșită. Să ieși tu ca politician, care habar n-ai, ai făcut piulițe la strung toată viața ta, și acum vii să vorbești despre vaccin. Este aberant. Ce treabă ai tu, politicule cu sănătatea? Tu trebuia să îmi asiguri accesul la sănătate, trebuia să îmi asiguri medicamente. Ai avut un an și ceva la dispoziție, în care ai știut că este pandemie, că nu se oprește. Tu ce faci? Nu pregătești țara, să nu ai atâtea morți, să ai o medicație potrivită, dacă trebuie să iei o medicație de unde iei? Ce faci, iei aspirină și paracetamol toată viața?”, a spus Antoniadis.

Constanța nu e nici în era glaciară la capitolul sănătate

”Constanța este… cred că nici în epoca glaciară când a venit nu ne-a lăsat atât de săraci în sănătate. Un spital are 25-35 de ani. După aceea, ori îl dărâmi, ori îl iei până la cărămidă, te apuci să dezinfectezi și îl faci la fel, dar ca să poți să te apuci de el trebuie să mai ai unul funcțional. Noi ce avem nou ca spital? Nu avem. Avem spitale private. Dar nu vă supărați, dați-mi un exemplu. Nu avem. În Constanța nu există spital privat. În gândirea mea, un spital înseamnă acea unitate sanitară care are de la A la Z pentru prevenirea a orice. Dacă să întâmplă într-o clinică privată, cheamă salvarea de la Spitalul Județean și îl duce acolo. Dacă vrei să îți faci un spital privat, fă-l, dar cu creier. Eu, ca stat am niște norme și ți le impun. Mă ajuți și pe mine, îi ajuți și pe cetățeni, iei bani și de la Casa de Sănătate dar și de la cetățeni. Cam așa trebuie să funcționeze. Când vrei să omori o națiune, îi învrăjbești pe oameni. Românii sunt învrăjbiți. Românul luptă contra român. Noi nu luptăm cu Covidul acesta, noi luptăm între noi. Totul pleacă de la politică. Până acum, înjurai PSD-ul că toți ăia din partid sunt tâmpiți, acum, înjurăm PNL-ul, USR-ul. Se ceartă între ei și războiul ăsta politic persist”, a spus Antoniadis.

Când zici politică, zici bătaie de joc

”Când zici politică, zici bătaie de joc. Ei decid totuși. Partea proastă este că noi îi alegem. Noi îi alegem, nu alții. Nu vin extratereștrii, bucureștenii să îi aleagă. Noi îi alegem pe ăia care să ne reprezinte în Parlament. Treziți-vă oameni buni. Țipați și urlați că nu vă e bine, dar după spuneți ‘a, am dat un vot util’. E o nebunie întreagă. Toată lumea ar vrea să mănânce caviar, dar diferența este că unii nici nu au auzit de el. Hai să mâncăm pâinea aia cu maia sau fără și să ne bucurăm de ea pentru că dintr-un lucru mic, în mic, în mic poți să gândești ceva mare. Ceva care ajunge mare și nu are o bază stabilă se prăbușește”, a spus președintele Comunității Elene din Constanța.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 29 octombrie 20211719
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Drama bărbatului care a murit în timp ce-și ducea acasă, în sicriu, fiul mort de 35 de ani
mai mult...Replica
30 noi 14:20ReplicaCozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video

De la Ion Corvin până la peșteră sunt aproximativ 5 kilometri, distanță pe care oamenii trebuie să o parcurgă pe...1408

30 noi 14:43ReplicaPRIMA NINSOARE în JUDEȚUL CONSTANȚA. VIDEO!2096
30 noi 12:24ReplicaPERCHEZIȚII la DENUNȚĂTORUL lui Nicușor Constantinescu, Marian TURBATU2499
30 noi 00:40ReplicaCRAMA MURFATLAR, cu tot cu BĂUTURI, SCOASĂ la VÂNZARE de LICHIDATOR

Crama Murfatlar rămâne fără bunuri! Un lichidator judiciar scoate la licitație mai multe construcții, un teren în...7892

30 noi 00:35ReplicaNEAMURILE Simonei HALEP, INVESTITORI de SUCCES în Palazu Mare2369
30 noi 00:34Replica200 de MILIOANE de lei ne va COSTA ÎNTREȚINEREA SPAȚIILOR VERZI1221
30 noi 00:32ReplicaNiculae DUȘU: „Am HOTELURI pe litoral și nu pot spune că sunt FERICIT”

Niculae Dușu, unul dintre cei mai bogați oameni din afaceri din Constanța, ridică un hotel de 4 stele în centrul...3110

30 noi 00:26ReplicaȘi PĂRINȚII din CONSTANȚA se REVOLTĂ din cauza TESTELOR de SALIVĂ. VIDEO975
30 noi 22:32ReplicaCONSTRUIREA CENTRALEI TERMOELECTRICE de la NĂVODARI, AVIZ pozitiv1496
30 noi 00:22ReplicaCând se vor aprinde luminițele festive în Constanța?!

Marile orașe din țară au îmbrăcat, deja straiele de sărbătoare. Vă întrebați când va fi pus în funcțiune...3891

30 noi 00:20ReplicaCum vă puteți petrece MINIVACANȚA de 1 DECEMBRIE, la CONSTANȚA!1365
30 noi 00:16ReplicaPărinții vaccinați nu-și pot lua concediu pentru copilul aflat în carantină702
Vremea
3.3°3.3° - 5.3° marţi, 30 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 9.63 m/s
Presiune: 1001 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 noi 00:00SportFotbal: Manchester United l-a numit pe germanul Ralf Rangnick ca antrenor interimar

Echipa engleză de fotbal Manchester United l-a numit pe germanul Ralf Rangnick în funcţia de antrenor interimat...160

30 noi 00:09SportNeymar de la PSG, indisponibil opt săptămâni după accidentarea de la gleznă

Atacantul brazilian Neymar va fi indisponibil între şase şi opt săptămâni după entorsa la gleznă suferită...209

30 noi 00:00SportFotbal: FIFA a anunţat 11 candidaţi la câştigarea Premiului Puskas

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, luni, care sunt cei 11 candidaţi la câştigarea Premiului...154

30 noi 00:10SportFotbal: Harry Kane au invitat doi fani la meciul cu Brentford

Doi fani ai echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, care au călătorit 34 de ore din Texas pentru a-i vedea pe...170

Local
30 noi 11:31LocalA CRESCUT numărul SALARIAȚILOR… dar și cel al ȘOMERILOR

Cu toate că pandemia de Coronavirus a îngreunat procesul căutării unui loc de muncă, iată că, potrivit...459

30 noi 22:59LocalObiceiuri şi tradiţii de Sfântul Andrei

Sărbătoarea Sfântului Andrei (30 noiembrie) sau Sântandrei, cum mai este cunoscută în popor, se înscrie în...865

30 noi 22:59LocalProgramul IPS Teodosie de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei

662

30 noi 22:56LocalIncendiu la ieșire din localitatea Cuza Vodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 29 noiembrie a.c., la ieșire din localitatea...246

30 noi 22:56LocalCoronavirus: 6 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 29 noiembrie a.c., 56.382 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...504

30 noi 22:58LocalPersoanele fără certificat verde pot să asiste la ceremonia de Ziua Națională

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea...506

30 noi 00:01LocalTraficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!

Repetiția generală pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie a avut loc luni, astăzi, în intervalul orar...2334

30 noi 22:59LocalCOVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,76!

Până luni, 29 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.778.045 de cazuri de infectare cu noul...1518

30 noi 22:59LocalMeniu special de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, în spitalele constănțene

455

Politică
30 noi 00:00PoliticăAurescu, despre relevanţa dobândită de Uniunea pentru Mediterana, la Forumul Regional de la Barcelona

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, luni, la cea de-a VI-a ediţie a Forumului Regional...141

30 noi 00:00PoliticăNicolae Ciucă, vizită fulger la fermierii români: 'Au nevoie de ajutor'

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, au...253

30 noi 00:00PoliticăCristian Diaconescu anunță înființarea unei comisii pentru aplicarea PNRR

152

30 noi 21:16PoliticăAlexandru Rafila, poziție fermă: 'Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat duminică, la Antena 3, că nu se va renunţa la impunerea...626

30 noi 19:03PoliticăSorin Cîmpeanu lămurește problema testelor dezasamblate: ”Nu este niciun haos!”

Haosul continuă în privința testelor de salivă pentru elevi. Nimeni nu știe cine va asambla componentele testelor...266

30 noi 19:04PoliticăIlie Bolojan vorbeşte despre viitorul PNL: "Nu este o situaţie bună pentru noi"

294

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3030

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1742

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1427

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4815

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2282

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2306

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1730

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3440

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3164

Monden
30 noi 00:00MondenViaţa legendarei Tina Turner este povestită într-o nouă carte de benzi desenate

Viaţa legendarei Tina Turner este povestită într-o nouă carte de benzi desenate, potrivit Reuters. Biografia...146

30 noi 00:00MondenVedeta premiilor Goya este Satira 'El buen patrón', cu Javier Bardem în rol principal

Satira „El buen patrón”, regizată de Fernando León de Aranoa, cu Javier Bardem în rol principal, a obţinut un...124

30 noi 00:00MondenMatthew McConaughey nu-şi prezintă, deocamdată, candidatura pentru funcţia de guvernator al Texasului

136

30 noi 15:16MondenAlec Baldwin, actorul care a ucis accidental o cineastă pe platourile de filmare, şi-a angajat un avocat

Actorul american Alec Baldwin, vizat de două plângeri pentru că a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna...174

30 noi 00:00MondenTom Cruise, cascadorie impresionantă pe aripa unui avion de război pentru 'Mission: Impossible 8'

Tom Cruise a realizat o cascadorie impresionantă pe aripa unui avion din al Doilea Război Mondial în timp ce face...177

30 noi 00:00MondenGeorge Clooney despre accidentul din 2018: 'Aşteptam să mor'

George Clooney, 60 de ani, a crezut că va muri în vara anului 2018, pe o stradă din Sardinia. Aflat pe un scooter, el...166

30 noi 00:00Monden„Encanto“ reuşeşte să fascineze publicul şi se clasează pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Magia noii pepite Disney, "Encanto", a reuşit să farmece publicul, asigurându-i locul fruntaş la box-office-ul...135

30 noi 19:03MondenRomâncă de 19 ani, în prefinala concursului Miss Italia

O româncă de 19 ani se numără printre prefinalistele de la Miss Italia. "Sunt o fată simplă, determinată,...396

30 noi 19:04MondenA murit designerul Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton

412

Mapamond
30 noi 14:45MapamondUn migrant a zburat trei ore în trenul de aterizare al unui avion și a supraviețuit. VIDEO

Un migrant care s-a ascuns în compartimentul trenului de aterizare al unui avion al companiei American Airlines a...846

30 noi 14:46MapamondZeci de mii de oameni au protestat din nou în Austria împotriva vaccinării obligatorii anti-Covid

Zeci de mii de persoane au protestat în Austria împotriva vaccinării obligatorii, o măsură pe care cancelarul...306

30 noi 14:46MapamondGermania confirmă trei cazuri de infectare cu Omicron

285

30 noi 14:43MapamondCredincioşii eleni, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe

Grecia a introdus noi restricţii prin care credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a...284

30 noi 14:44MapamondAutoritățile olandeze au depistat 13 cazuri de Omicron la pasagerii veniți din Africa de Sud

Autoritățile sanitare olandeze au declarat duminică că 13 cazuri de noua variantă de coronavirus Omicron au fost...293

30 noi 14:44MapamondReferendum în Elveția pentru eliminarea certificatului verde

447

Sănătate
30 noi 00:00SănătatePlanta care ar putea atenua efectele dăunătoare ale obezităţii

O plantă din America de Sud ar putea atenua efectele dăunătoare ale obezităţii, au stabilit cercetătorii de la...141

30 noi 00:00SănătateUn român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron

Un specialist român stabilit în SUA avertizează asupra evoluției noii tulpini a virusului SARS CoV-2 și spune că...249

30 noi 00:00SănătateGCS: Niciun oraş cu incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mia de locuitori

126

30 noi 14:39SănătateUn tip de durere cronică, asociat cu apariția demenței

Un tip de durere cronică este asociat cu un risc crescut de apariție a tuturor tipurilor de demență, inclusiv a...180

30 noi 00:00SănătateMicronoduli pulmonari: simptome, cauze, tratament

Un nodul pulmonar reprezintă o creștere anormală care se formează într-un plămân sau în ambii. Mulți oameni au...175

30 noi 00:00SănătateRafila: Cum ar putea fi accelerată vaccinarea împotriva COVID?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară...128

30 noi 14:24SănătateOMS s-a pronunțat: Cine amenință mai tare, între Delta și Omicron

Lumea este în alertă din cauza noii tulpini Omicron, însă majoritatea infecțiilor actuale COVID se datorează în...611

30 noi 14:25SănătateOctavian Jurma: ”Probabilitatea ca Omicron sa ajungă în România cu ocazia sărbătorilor este de 100%”

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că tulpina Omicron va ajunge în România, cu siguranță, în luna...618

30 noi 14:23SănătateCoronavirus: Testele PCR, valabile pentru detectarea variantei Omicron. Ce se întâmplă cu celelalte teste

469

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT