rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Antoniadis: Unii nu-și fac VACCINUL, că le-a zis vecina că le CREȘTE o coadă de MAIMUȚĂ! Video

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanţa, a fost prezent în studioul Replica, pentru a discuta despre un eveniment important în istoria Greciei, fiind vorba de Ziua Demnității. Însă, discuția din cadrul interviului a atins și alte subiecte, precum cel legat de vaccinare, sau situația politică. Antoniadis consideră că sunt multe hibe și că guvernanții nu au știut să gestioneze problema pandemiei și a vaccinării, nu este întru totul de acord cu tot ce se întâmplă, cu toate restricțiile, însă nu este de acord nici cu păreri duse la extrem despre vaccin.

”Constănțenii știu că Grecia are 2 zile naționale, cea de 25 martie, Ziua Națională a Greciei și cea de 28 octombrie, care este Ziua Marelui Nu, denumită nu popular, ci chiar pe drept Ziua Demnității. Ziua Demnității, în 1940, un sol al domnului Mussolini cu o scrisoare prin care grecii trebuiau să dea drumul armatelor hortiste care să intre pe teritoriul Greciei. Să capituleze. Premierul de atunci nu a stat pe gânduri, nu a mai cerut un timp de gândire și a spus hotărât, din prima clipă „NU”, ei și de atunci a rămas în istoria nu numai a grecilor, ci în istoria lumii ca un act de demnitate. Acest ‘nu’ este partea de umanitate, de demnitate, partea pe care o avem fiecare în noi. În fața unei nedreptăți, în fața unui lucru care nu este ok, când avem curajul să spunem nu este o descătușare. Chiar dacă duce la război și pierderi umane, toți au fost de acord să își apere dreptul lor. În lume, acest act de demnitate, acest cuvânt pe care sigur îl găsiți și în DEX, pe care extraordinar de mulți, în ziua de astăzi, îl rostesc. Partea proastă e că doar îl rostesc. Îl avem, ne fălim cu el dar cu practica este mai greu. Ați văzut ce se întâmplă peste tot în lume. Războiul nu mai este cu bomba, cu mina, cu grenada este economic. Și atunci se capitulează. În momentul când ți-ai pierdut demnitatea, nu știu cât mai contezi. Nu vorbesc de masa bogaților, vorbesc de masa celor care te respect. Știți bine despre ce vorbesc”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

La Constanța nu s-a organizat nimic din cauza pandemiei

”În Constanța, din cauza pandemiei, nu am putut să organizăm concerte, dezbateri, dar și altele. Nu am considerat totuși necesar, am zis să încercăm să-i protejăm pe apropiații noștri, familiile. Fiecare are creierașul lui, unii mai cu muscă, unii mai dezvoltat și iau deciziile pe care consideră că ar fi bune pentru el și pentru cel care îl înconjoară. Am prieteni care au fost contra vaccinului, în momentul când a luat-o el și i-a dat-o și bunicului și bunicii și copilului, și unii dintre ei s-au dus, nu își mai stăpâni lacrimile. Fiecare, cum ți-o scrii așa o trăiești. Noi vom face doar slujba (este vorba de evenimentul Ziua Demnității, marcat la Constanța - n.r.). Uniunea Elenă din România s-a organizat un pic mai bine, au aproape Filarmonica din Ploiești, au organizat un concert online, niște dezbateri online și așa mai departe. Noi am considerat că trebuie să stăm un pic mai liniștiți, mergem la biserică, ascultăm o slujbă de comemorare a celor care au murit în război, vom aprinde o lumânare, vom sfinți o colivă și cam asta vom face noi”, a relatat Antoniadis.

Certificat verde și balet politic

”Am mai citit că de fapt și de drept, acest certificat verde… am înțeles că s-a răsculat un pic comunitatea europeană, că acesta nu a fost dat și făcut ca oamenii să nu aibă acces la muncă, la magazine. În același timp, hai că ne gândim. Eu care sunt, sau nu vaccinat mă duc într-o instituție de stat și acolo mă duc la un ghișeu și iau de acolo covid. De ce să mă duc să iau de acolo? Că nu s-a vaccinat? Bun, nu te-ai vaccinat, fă un test. De ce să mă pui pe mine să iau Covid să îmi îmbolnăvesc familia? Cimitirele se încarcă din ce în ce mai repede. De ce să am aceste probleme? Când pot să stau liniștit, cu certificat verde sau fără certificat verde. E între ciocan și nicovală. E ca la balet. Baletul politic de care avem parte în zilele de astăzi. Nu poți să zici că e vina politicii. Cum se spune și la biserică, nu trebuie să faci ce zice popa… Vedem baletul acesta, un balet fără demnitate între aceiași oameni, între nea batistuță și cei care se rotesc în cap. Ăia nu au fost buni, ăilalți nu au fost buni, dar mă întreb, care sunt ăia? E un stup cu regină, unii o păzesc și ceilalți sunt de sacrificiu. Asta se întâmplă și la noi. Este un balet politic pentru ochii fraierilor, noi, pentru că noi suntem ăia care ne uită și care nici nu contăm. Dacă am conta, nu ar muri un sat pe zi. Dacă moare un sat pe zi, unde ajungem? În afară de natalitate dusă în extrema de jos, în afară de moarte, despre ce să vorbim? Poporul este condamnat. Poporul trebuie să aibă cultură, poporul trebuie să știe cu ce se mănâncă, dar noi avem atâția analfabeți funcționali, oameni „cu punga în cap”, care habar n-au. Din ăștia avem noi foarte mulți care nu știu să discearnă. Noi ne-am schimbat enorm. Interesul nostru primează. Dacă astăzi am făcut 100 de lei, mâine… om vedea ce o fi. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să ieșim, să urlăm”, potrivit lui Anton Traian Antoniadis.

”Am oameni care nu fac vaccinul că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță”

”Am oameni care nu fac vaccinul, că le-a zis vecina că le crește o coadă de maimuță, că le crește pe spate piele de crocodil. Nu se poate așa ceva. Sunt niște inepții pe care nu ai cum să le crezi. Și totuși, suntem în 2021 și nu, nu ai cum să crezi așa ceva. Am fost și pe lună, și zicem noi că suntem mai luminați, dar când ieși pe stradă și auzi câte o chestie de genul asta… te blochezi, nu știi dacă să râzi sau să plângi de mila celui care poate să scoată aceste inepții. E inimaginabil ce se întâmplă. Și politica a fost greșită. Să ieși tu ca politician, care habar n-ai, ai făcut piulițe la strung toată viața ta, și acum vii să vorbești despre vaccin. Este aberant. Ce treabă ai tu, politicule cu sănătatea? Tu trebuia să îmi asiguri accesul la sănătate, trebuia să îmi asiguri medicamente. Ai avut un an și ceva la dispoziție, în care ai știut că este pandemie, că nu se oprește. Tu ce faci? Nu pregătești țara, să nu ai atâtea morți, să ai o medicație potrivită, dacă trebuie să iei o medicație de unde iei? Ce faci, iei aspirină și paracetamol toată viața?”, a spus Antoniadis.

Constanța nu e nici în era glaciară la capitolul sănătate

”Constanța este… cred că nici în epoca glaciară când a venit nu ne-a lăsat atât de săraci în sănătate. Un spital are 25-35 de ani. După aceea, ori îl dărâmi, ori îl iei până la cărămidă, te apuci să dezinfectezi și îl faci la fel, dar ca să poți să te apuci de el trebuie să mai ai unul funcțional. Noi ce avem nou ca spital? Nu avem. Avem spitale private. Dar nu vă supărați, dați-mi un exemplu. Nu avem. În Constanța nu există spital privat. În gândirea mea, un spital înseamnă acea unitate sanitară care are de la A la Z pentru prevenirea a orice. Dacă să întâmplă într-o clinică privată, cheamă salvarea de la Spitalul Județean și îl duce acolo. Dacă vrei să îți faci un spital privat, fă-l, dar cu creier. Eu, ca stat am niște norme și ți le impun. Mă ajuți și pe mine, îi ajuți și pe cetățeni, iei bani și de la Casa de Sănătate dar și de la cetățeni. Cam așa trebuie să funcționeze. Când vrei să omori o națiune, îi învrăjbești pe oameni. Românii sunt învrăjbiți. Românul luptă contra român. Noi nu luptăm cu Covidul acesta, noi luptăm între noi. Totul pleacă de la politică. Până acum, înjurai PSD-ul că toți ăia din partid sunt tâmpiți, acum, înjurăm PNL-ul, USR-ul. Se ceartă între ei și războiul ăsta politic persist”, a spus Antoniadis.

Când zici politică, zici bătaie de joc

”Când zici politică, zici bătaie de joc. Ei decid totuși. Partea proastă este că noi îi alegem. Noi îi alegem, nu alții. Nu vin extratereștrii, bucureștenii să îi aleagă. Noi îi alegem pe ăia care să ne reprezinte în Parlament. Treziți-vă oameni buni. Țipați și urlați că nu vă e bine, dar după spuneți ‘a, am dat un vot util’. E o nebunie întreagă. Toată lumea ar vrea să mănânce caviar, dar diferența este că unii nici nu au auzit de el. Hai să mâncăm pâinea aia cu maia sau fără și să ne bucurăm de ea pentru că dintr-un lucru mic, în mic, în mic poți să gândești ceva mare. Ceva care ajunge mare și nu are o bază stabilă se prăbușește”, a spus președintele Comunității Elene din Constanța.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 29 octombrie 20211724
JOI, 2 DECEMBRIE, interviu LIVE, începând cu ora 14.00, cu Horia CONSTANTINESCU, șeful OPC Constanța
GANDUL.RO
Câștigătorul marelui premiu la Loto, RIDICAT de polițiști! Ce a făcut bărbatul, după ce s-a văzut cu 1,6 milioane euro
mai mult...Replica
1 dec 22:42ReplicaALERTĂ în România! Primii SUSPECȚI de Covid-19 cu varianta OMICRON

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirrmat cu Covid-19. O probă...1719

2 dec 23:32ReplicaSOȚIA primarului din EFORIE nu știe ce să mai facă cu BANII!12218
2 dec 23:27ReplicaBeinur s-a LIPIT de o AMENDĂ de 10.000 de lei, pentru CHEF în PANDEMIE5161
2 dec 00:45ReplicaDe când nu mai face POLITICĂ, fostul consilier Bogdan MATEI a EȘUAT și în AFACERI

Constantin Matei a fost unul dintre cei mai importanți oameni din PNL Constanța. A avut un cuvânt de spus, sau mai...881

2 dec 23:24ReplicaPrimarul din Topalu CUMPĂRĂ un PONTON de la firma lui PANDELE, din Voluntari822
2 dec 00:43ReplicaPUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!3593
2 dec 00:38ReplicaTRICOLORUL României, FLUTURAT pe străzile din Constanța, pe ritmul melodiilor patriotice. VIDEO!

De ziua ei, România s-a ”îmbrăcat” în roșu, galben și albastru! Ziua Națională a României a fost marcată...469

2 dec 00:37ReplicaHOȚ ALERGAT prin COICIU, de VECINI!1063
2 dec 00:28ReplicaPOLITICIENII ne transmit ”TOATE CELE BUNE”, de ZIUA NAȚIONALĂ! VIDEO497
2 dec 00:25ReplicaAMENDĂ PENALĂ pentru magicianul drogat, de la Festivalul Iernii

Petre S. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc,...621

2 dec 00:22Replica65 de MILIOANE de LEI ne COSTĂ ÎNTREȚINEREA locurilor de joacă389
2 dec 22:27ReplicaACCIDENT TERIBIL în PORT: Un muncitor a MURIT STRIVIT de un PANOU888
Vremea
6.3°6.3° - 10.3° joi, 2 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 6.15 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 dec 00:00SportFotbal: Ray Kennedy, jucător emblematic al lui Liverpool, a încetat din viaţă la 70 de ani

Fostul mijlocaş englez Ray Kennedy, jucător emblematic la Liverpool şi Arsenal Londra, a decedat marţi la vârsta de...122

2 dec 00:00SportFotbal: Qatar - Bahrain 1-0, în Cupa Arabiei 2021 pe naţiuni

Echipa de fotbal a Qatar-ului, ţară gazdă a Cupei Arabiei 2021 pe naţiuni, a debutat cu dreptul şi a învins...109

2 dec 00:00SportFotbal: FIFA va testa tehnologia semiautomată pentru ofsaid la Cupa Arabă 2021

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va testa tehnologia semiautomată pentru ofsaid la Cupa Arabă 2021, care...118

2 dec 00:00SportFotbal: Pele consideră un 'omagiu corect' decernarea unui nou Balon de Aur lui Lionel Messi

Legendarul Edson Arantes do Nascimento ''Pele'', considerat de multă lume cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor,...157

Local
2 dec 21:35LocalLIBERALII constănțeni au depus coroane de flori în memoria eroilor români

Membrii Organizației Muncipale a PNL Constanța au depus coroane de flori, de 1 Decembrie, în memoria eroilor români...755

2 dec 21:45LocalPSD a depus coroane în memoria eroilor, de Ziua Națională

Mai mulţi deputaţi PSD au depus coroane în memoria eroilor cu ocazia Zilei Naţionale. Iată mesajul transmis de...368

2 dec 23:50LocalComuna Lumina a sărbătorit ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI

345

2 dec 21:44LocalINCENDIU la un APARTAMENT de pe strada Mărgăritarului

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 1 decembrie a.c., în Constanța, pe...548

2 dec 21:45LocalIncendiu la o casă din Eforie Nord

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 1 decembrie a.c., în localitatea Eforie...513

2 dec 23:48LocalACCIDENT cu VICTIMĂ ÎNCARCERATĂ, la ieşire din Mangalia, spre Constanţa

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină miercuri, 1 decembrie, la ieşire din Mangalia spre...888

2 dec 21:33LocalIncendiu în localitatea Beștepe: Un bărbat a ajuns la spital

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă...240

2 dec 21:34LocalMeteorologii anunță cum va fi vremea de Sărbători

Meteorologii au anunțat marți prognoza pentru luna decembrie. Vremea va fi, în prima parte, mai caldă decât...678

2 dec 21:34LocalDe astăzi intră în circulație noua bacnotă oficială din România

533

Politică
2 dec 19:32PoliticăUn primar PSD a fost găsit mort

Unul dintre cei mai longevivi primari ai PSD a fost găsit mort în casă, de familia sa! Augustin Sărăcuț, edilul...1514

2 dec 19:32PoliticăFilialele PSD au primit autonomia de a decide alianțele locale

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a explicat marți că nu s-a luat o decizie în partid sau în coaliție că...456

2 dec 19:32PoliticăAlexandru Rafila anunță că legea certificatului verde s-ar putea relua de la zero în Parlament

404

2 dec 19:32PoliticăMinistrul Mediului vrea o taxare diferențiată pentru rablele din trafic

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, vrea o taxare diferențiată pentru rablele din trafic, totul pentru a elibera...525

2 dec 19:31PoliticăMinistrul Finanțelor: Majorări masive pentru pensionari, de la 1 ianuarie

Adrian Câciu a reconfirmat că pensionarii vor primi o parte din drepturile legale pe care PNL a refuzat, în ultimii 3...1045

2 dec 19:31PoliticăCiolacu: Până la sfârşitul anului, trebuie să avem adoptat bugetul pentru 2022

245

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3138

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1806

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1481

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4893

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2353

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2371

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1759

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3502

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3196

Monden
2 dec 00:00MondenDrew Barrymore este împotriva educaţiei parentale: „Nu vreau să relaţionez cu falsitatea‟

În timp ce multe mame de top urmează cursuri de parenting, pentru a se perfecţiona în ceea ce priveşte creşterea...121

2 dec 10:34MondenSosia actriţei Scarlett Johansson a fost ameninţată cu moartea: „Îmi vreau viaţa înapoi‟

Suntem obişnuiţi să vedem la televizor, în ziare şi în reviste sosiile marilor vedete, iar una ne-a atras atenţia...141

2 dec 10:50MondenFilmul „House of Gucci” i-a deranjat pe moștenitorii familiei, care amenință cu un proces

564

Mapamond
2 dec 03:41MapamondTurcia: O furtună a făcut cinci morţi. VIDEO

Furtuna care a lovit luni şi marţi regiunea Marmara din nord-vestul Turciei a făcut cinci morţi şi 63 de răniţi,...101

2 dec 10:49MapamondSoţia traficantului de droguri 'El Chapo', condamnată la trei ani de închisoare. VIDEO

Soţia traficantului de droguri Joaquin 'El Chapo' Guzmán, Emma Coronel Aispuro, a fost condamnată marţi de un...620

2 dec 10:50MapamondATAC ARMAT într-un LICEU din SUA: trei elevi UCIȘI, şase răniţi. VIDEO

Un tânăr de 15 ani a deschis marţi focul într-un liceu din nordul Statelor Unite, făcând trei morţi în rândul...228

2 dec 03:37MapamondCoronavirus: OMS cere statelor membre un răspuns 'raţional' la varianta Omicron

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi statelor membre un răspuns ''raţional'' şi...238

2 dec 03:37MapamondGrecia impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia va face vaccinările împotriva COVID-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, într-o...315

2 dec 03:35MapamondMaia Sandu a mărit bugetul pentru salariile angajaților din instituție

268

Sănătate
2 dec 00:00SănătateRusia: Vaccinul împotriva Omicron va fi gata în 10 zile

"Nu va dura mai mult de zece zile pentru a face un vaccin împotriva noii variante SARS-CoV-2, Omicron" a declarat,...107

2 dec 00:00SănătateCoronavirus - RO Vaccinare: De ce a fost clasificată varianta OMICRON ca fiind periculoasă

E dificil de spus dacă varianta Omicron produce forme mai ușoare sau mai severe de COVID-19 sau dacă vaccinurile...104

2 dec 00:59SănătateOmicron produce controverse în Olanda: Tulpina a fost detectată înaintea sosirii zborurilor din Africa

531

2 dec 00:00SănătateUleiul de cocos: cum îl introduci în dietă

Din cauza cercetărilor contradictorii, majoritatea experților recomandă limitarea aportului de ulei de cocos. Din...106

2 dec 00:00SănătatePersoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare,...109

2 dec 00:00SănătateAlexandru Rafila: Sunt trei scenarii legate de tulpina africană. Care este cea mai rea variantă

Alexandru Rafila consideră că noua tulpină africană ar putea avea o evoluție pe trei scenarii. Noul ministru al...128

2 dec 00:58SănătateVaccinurile COVID-19 NU modifică ADN-ul

Unul dintre discursurile îndelung repetate în rândul anti-vacciniștilor este că vaccinul COVID-19 „îți schimbă...352

2 dec 00:58SănătateModerna: Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale

Directorul medical al Moderna Inc., Paul Burton, suspectează că noua variantă de coronavirus Omicron ar putea evita...462

2 dec 00:59SănătateValeriu Gheorghiţă, despre Omicron: "Estimăm că se va menține protecţia faţă de formele severe"

362

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT