REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anunț APOCALIPTIC al sindicaliștilor din penitenciare: Vor mai ieși încă 15.000 de deținuți în curând din cauza schimbării legislației

Anunț APOCALIPTIC al sindicaliștilor din penitenciare: Vor mai ieși încă 15.000 de deținuți în curând din cauza schimbării legislației

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 191

Anunț apocaliptic făcut de Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare. Acesta a declarat că în viitorul apropiat nu mai puțin de 15.000 de deținuți ar urma să fie eliberați din penitenciarele din România, ca urmare a schimbării legislației, potrivit stiripesurse.ro

La RFI, Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, spune că acest act normativ e doar cel mai vizibil și că, între timp, în Parlament s-au mai adoptat legi cum este cea privind măsurile alternative la detenție precum și modificări la Codul Penal și de Procedură care vor permite perpetuarea mecanismului eliberărilor înainte de termen dacă vor trece de Curtea Constituțională. Așadar, liderul sindical se așteaptă ca în câțiva ani în penitenciare să mai rămână aproximativ 7000 de deținuți, dacă toate aceste măsuri care fac inutilă controverata amnistie și grațiere se pun în mișcare. Acest lucru, nedublat de măsuri de integrare socială sau de monitorizare a celor eliberați înainte de termen, va duce la o creștere a infracționalității. Practic, conform lui Teoroc, nu mai puțin de 15.000 de deținuți ar urma să fie eliberați din penitenciare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gardienii nu vor fi dati afara pentru ca puscariile se vor umple la loc imediat si cine o sa-i pazeasca pe astia, voi ? Cred ca ati uitat in ce tara traim.....
3
0
Are nevoie porcul de Dragnea de voturi pt P S D
2
0
Recursul compensatoriu a fost initiat si promovat tocmai de Pruna in Guvernul Ciolos si votat masiv de peneleii care azi dau cu noroi in T.Toader. Multi puscariasi vor fi eliberati din alte motive decat aceasta lege. Da,e nevoie de reinsertie sociala,altfel e pericol de recidiva,insa sunt zeci de mii de insi care inca nu au intrat in puscarie si ar cam trebui. Aia sunt si mai periculosi.Ce ziceti de procurorii tortionari ,de judecatorii slugoi politici? Aia nu au treaba cu facut dreptate,ci cu abuzul.Indiferent de cine e la putere,dreptatea este apolitica.
4
1
Mai sindicalistule te doare ca ve-i ramane fara obiectul muncii. Acum nu te mai pangi de conditile in carew lucrati. Sa-iti fie rusine.
2
4
Suntem suparati foc ca nu mai avem prosti sa ne mai batem joc de parnaiasi dar in acelasi timp o sa ramanem fara obiectul muncii adica pachetele de la vizeta si poarta.Asta este marea nenorocire "spaga".Futuva n gura de hoti Avea dreptate Napoleon cand a spus ca "alti hoti mai mari decat ei o sa i pazeasca pe hoti"
1
3
Anunturile apocaliptice mi se par demne de mila! De fapt realitatea este alta,pleaca detinutii si ramanand fara obiectul muncii automat pleaca si gardienii! Unde mai gasesti un loc cald de munca unde sa ridici 5-6mii de lei pe luna pt ca numeri detinutii de 2 ori pe zi! Chiar crede cineva ca ei se gandesc la pericolul social ?
2
5
In Romania functioneaza exagerarile pentru romanii sunt un popor naiv. Masurile alternative, dar si lipsa adecvata a spatiilor de detentie vor conduce la concedierea unora dintre lucratorii din Penitenciare. Aici este problema si nu in alta parte!
5
2
Un interlop pe nume Verde de la Mangalia este traficant de droguri, vinde la copii droguri! Mai este si camatar cu istoric, DIICOT hai si la Mangalia!
3
0
Macar sa inteleaga ceva din executarea pedepsei si sa nu mai comita vreo alta fapta si poate se apuca de munca, ptr ca estevnevoie de forta de munca.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614