REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anunț de ultimă oră al EMA: Vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate

Anunț de ultimă oră al EMA: Vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate

Replica API 21 ianuarie 2022 | 01:13 713

Vaccinurile anti-COVID-19 care folosesc tehnologia ARN mesager nu determină complicaţii în perioada de sarcină pentru viitoarele mame şi nici pentru bebeluşii lor, a anunţat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) marţi, în urma unei analize detaliate ce a cuprins mai multe studii ştiinţifice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Analiza, bazată pe studii la care au participat aproximativ 65.000 de femei aflate în diverse stagii de sarcină, nu a descoperit nicio dovadă care să ateste un risc mai mare de complicaţii, avort spontan, naşteri înainte de termen şi efecte secundare severe pentru bebeluşii nenăscuţi în urma vaccinării mamelor lor cu seruri ARN mesager, a precizat EMA.

Grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech, precum şi compania americană Moderna, aprovizionează în prezent ţările din Uniunea Europeană cu vaccinuri de acest tip.

Deşi EMA a recunoscut anumite limitări în privinţa datelor analizate, reprezentanţii săi au spus că rezultatele au fost consistente la nivelul tuturor studiilor examinate.

"Beneficiile generate de administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 bazate pe tehnologia ARN mesager în timpul sarcinii depăşesc orice riscuri posibile pentru viitoarele mame şi bebeluşii lor nenăscuţi", a precizat EMA.

Analiza, realizată de o echipă din cadrul EMA, a descoperit, de asemenea, că vaccinurile anti-COVID-19 sunt la fel de eficiente în ceea ce priveşte reducerea riscurilor de spitalizare şi de deces în rândul femeilor însărcinate ca şi în rândul populaţiei generale.

Mai multe ţări din UE au sprijinit deja de mai multe luni utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 în rândul femeilor însărcinate, iar concluzia anunţată marţi de EMA în favoarea acestor seruri va stimula cel mai probabil campaniile de vaccinare din ţările mai mici, care se bazează pe expertiza medicală furnizată de EMA, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa muriti voi nenoro citilor! Laturi umane ce sunteti!
2
1
bai fratilor voi nu stiti ca vaccinurile adevarate se fac an timp andelungat si sunt an functie de zona care traiesti pe glob si an functie de rasa umana?lasati minciunile astea comandate.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102