REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Anunţ făcut de ITM, cu privire la noile reglementări

Anunţ făcut de ITM, cu privire la noile reglementări

Replica API 14 ianuarie 2018 | 11:00 319

Inspectia Muncii prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă va derula, până pe 31 ianuarie, o campanie națională "de conștientizare" care urmărește ”informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor”, ca urmare a transferului complet al contribuțiilor sociale obligatorii la angajat.

Obiectivele acestei campanii sunt:

-Creşterea gradului de conştientizare a entităţilor care au calitatea de angajator şi folosesc forţă de muncă fără respectarea prevederilor legale, în ceea ce priveşte consecinţele sociale şi economice pe care le produce munca nedeclarată;

- Clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor, în special a celor privind transmiterea în registru a modificărilor salariale rezultate din transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părţilor contractului de muncă;

- Informarea referitoare la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din OUG nr. 82/2017 şi conştientizarea angajatorilor cu privire la iniţierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

Incepand cu data de 19 decembrie 2017 a intrat in vigoare Hotărâre Guvernului nr. 905/2017 - privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) HG 500/2011 fiind abrogata.

Angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri.Ulterior datei de 31 martie, actul normativ mai prevede, ca regulă, transmiterea în REVISAL a oricărei modificări a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.

În cazul contractelor nou incheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, cu o zi inainte ca angajatul sa isi inceapa activitatea, orice modificare a funcţiei/ocupaţiei, a tipului sau a duratei contractului individual de muncă, precum și orice schimbare a duratei timpului de muncă şi repartizarea acestuia, în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.

Hotărârea de Guvern mai prevede că persoanele fizice sau juridice de drept privat, care angajează personal în baza unui contract individual de muncă, au obligația de a întocmi, completa și transmite registrul general de evidență a salariaților, cu respectarea dispozițiilor privind protecția datelor cu caracter personal. REVISAL.

- orice modificare a datelor de identificare ale angajatorului, respectiv a datelor de identificare ale salariaţilor se vor transmite în registru în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariţiei modificării;

- perioada, cauzele de suspendare şi data încetării suspendării contractului individual de muncă, mai puţin cazurile de suspendare în baza certificatelor medicale, se transmit cel târziu în ziua anterioară datei suspendării/datei încetării suspendării, cu excepţia situaţiei absenţelor nemotivate când transmiterea în registru se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendarii.

- Modificarea salariului de bază lunar brut produs ca urmare a transferării contribuţiilor sociale de la angajator la salariat se va realiza prin încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă sau, în cazul existenţei unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate sau a unui act adiţional la contractul colectiv de munca , se poate realiza şi prin decizie.

- Contractele colective de muncă/acordurile colective încheiate şi actele adiţionale la acestea, încheiate pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, vor respecta dispoziţiile prevăzute de Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi vor fi înregistrate la inspectoratele teritoriale.

- Inspecția Muncii consideră că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce privește modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL.

Inspectorii vor insista totodată pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajatorii cât și angajații.

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informații referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la registrul general de evidență a salariaților privind completarea si transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Se vor organiza sesiuni de informare și conștientizare”, a precizat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati si programul de lucru al salariatilor, sunt platiti pentru 8 ore pe zi respectiv 40 ore pe saptamana si stai la munca mai mult de 8 ore ca asa vor unii si nu te platesti si nici zile libere nu iti dau.
5
1
lasati ca in itm constanta s-a infiintat serviciul antifrauda munca la negru care va amenda patronii care tin salariatii la negru!poate serviciul comunicare din itm constanta vine cu detalii cu privire la acest nou serviciu infiintat si la numele noului director, de unde vine, ce il recomanda!vrem mai multa comunicare din partea conducerii itm constanta! rezultatele pe anul trecut cand le comunicati presei si opiniei publice?macar spuneti cine i-a luat locul lui plesu care a iesit la pensie!
3
1
Rugam Anaful sa foloseasca baza de date a ITMului, deoarece unii angajati sunt declarati si inregistrati cu contract de munca la ITM, dar angajatorii nu-i declara pe Declaratia 112, ei de fapt neplatind contributiile acelui angajat. De ce trebuie noi sa ne verificam mereu stagiul de cotizare la camera 7 de la ITM, si nu-i inhata Anaful si Antifrauda pe acei patroni?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367