REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Anunţ în miez de noapte făcut de Doland Tusk: Boris Johnson a cedat - Planurile pentru Brexit au căzut

Anunţ în miez de noapte făcut de Doland Tusk: Boris Johnson a cedat - Planurile pentru Brexit au căzut

Replica API 20 octombrie 2019 | 00:00 220

Premierul Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, scrie stiripesurse.ro

"Solicitarea de prelungire a procedurii Brexit tocmai a ajuns. Voi începe consultările cu liderii Uniunii Europene pentru a stabili cum să reacţionăm", a declarat Donald Tusk prin Twitter, transmite Mediafax.

Anterior, Donald Tusk a afirmat că discutase prin telefon cu Boris Johnson şi aştepta scrisoarea formală din partea Guvernului britanic.

Conform unor surse de la Bruxelles, Uniunea Europeană este dispusă să acorde Marii Britanii o nouă amânare a Brexit, în contextul impasului politic de la Londra.

Premierul britanic, Boris Johnson, declarase la nivel public că nu va solicita amânarea Brexit, argumentând că săptămâna viitoare va încerca să obţină aprobarea Acordului de retragere din UE şi a legislaţiei aferente.

Pe de altă parte, Biroul premierului britanic sugerase că va fi transmisă o solicitare formală de amânare a Brexit. "Ne vom conforma legii", a comunicat Downing Street.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat.

Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni, iar premierul Boris Johnson era obligat ca până cel târziu sâmbătă la ora 23.00 (sâmbătă 24.00, ora Bruxellesului, duminică 1.00, ora României) să formuleze o solicitare oficială privind amânarea retragerii Marii Britanii din UE. Boris Johnson insistă că Brexitul se va produce pe 31 octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai uitat sa adaugi Joianis
2
1
se incadreaza perfect in constelatia formata de muistii trump, putin, erdogan, bolsonaro. Ca sa nu amintesc ca unii sunt ucigasi. Dar incet, incet dispar !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920