REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anunț oficial: Când are loc prima extracție de gaz din Marea Neagră, făcută de Black Sea Oil & Gas

Anunț oficial: Când are loc prima extracție de gaz din Marea Neagră, făcută de Black Sea Oil & Gas

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 257

Primele extracţii de gaz din perimetrul Midia din Marea Neagră s-ar putea face în primul trimestru al anului viitor, a declarat marţi Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas, la evenimentului ZF Power Summit 2020.

„Investiţia totală în proiect este de 400 de milioane de dolari. Până acum am cheltuit 200 de milioane de dolari pentru exploatare şi încă 200 milioane de dolari pentru a extrage primele molecule de gaz. Sperăm să recuperăm întârzierile. Probabil că în primul trimestri din 2021 vom vedea primele extracţii”, a spus Mark Beacom, potrivit stiripesurse.ro.

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în februarie 2019, dar au apărut întârzieri din cauza „legislaţiei ostile”, respectiv OUG 114.

„Am ales să investim acum un an şi am mers mai departe cu proiectul. Construim o platformă pe şantier şi am comandat echipamente pentru conectarea platformei. Suntem la 15% din lucrări faţă de 25% cât ar fi trebuit să fim. Estimăm că până anul viitor proiectul va fi finalizat”, a spus Mark Beacom.

La început de februarie, Black Sea Oil & Gas anunţa, într-o declaraţie făcută S&P Global Platts, că va continua proiectul Midia indiferent de decizia pe care autorităţile o vor lua în privinţa prevederilor legii offshore şi a OUG 114.

Compania anunţa că, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, a aprobat deciziei finală de investiţie în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), în valoare de 400 de milioane de dolari.

„Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuşi restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe şi contribuţii suplimentare recent introduse, precum şi a oricăror restricţii privind libera circulaţie a gazelor pe o piaţă deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare atât pentru a face Proiectul MGD o investiţie viabilă, cât şi pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră”, sublinia atunci reprezentanţii BSOG.

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României, conform estimărilor companiei. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Naţional de Transport operat de SNTGN Transgaz SA (Transgaz) la staţia de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

Recent, BSOG a încheiat un acord de vânzare a gazelor cu o filială din România a Engie pentru întreaga producţie de gaze naturale, mai puţin cota pe care producătorii sunt obligaţi să o vândă pe piaţa centralizată. De asemenea, BSOG a încheiat cu Transgaz un contract de transport al gazelor naturale pentru o perioadă de 15 ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Redeventele pe care le primim pentru exploatarea resurselor sunt comparabile cu cele primite de statele Africane. Luati exemplu de la Emirate, pnl isti idioti. Si aia apeleaza la randul lor la multinationale dar nu se injosesc cu redevente de 2 max 5% ca statul roman. Rusine si multa UE!
1
0
Ma intreb de ce Norvegia care pana in 1972 era o tara saraca si traia numai din pescuit si dupa ce a descoperit resurse de titei in Marea Nordului a devenit una dintr cele mai bogate tari? Fiindca nu este o colonie cum a ajuns Romania sa se multumeasca cu firimiturile pe care i le lasa stapanii. Marea Neagra este mult mai bogata in rezerve de titei decat Marea Nordului dar cand te conduc niste mediocri ajungi sluga fostelor imperii. Pacat de tara asta ca ajuns pe mana unor idioti.
6
0
vedeti ca statul roman nu castiga mare lucru? O sa castge Engie si banii romanilor se vor duce la francezi. Engie vor vinde gazul la pret marit ca a avut grija pnl sa nu pastreze plafonarea pretului pentru populatie. Doar multinationalele au pretul plafonat. Votati pnl si ramaneti fara servici bani tara timp liber. O sa ramaneti doar cu lupta anticoruptie. Un popor de idioti. Din ce in ce mai saraci si mai prosti. Si mai usor de manipulat. Nu mai aveti identitate nationala. Nu mai aveti control asupra resurselor. Era mai bine in anii 1970. Au trecut 50 ani si noi regresam ca stat. Ne au depasi
7
1
Totusi sunt seriosi si continua investitiile nu ca Exon.
3
0
Hotii care lucrau in Guvern cand s-au semnat actele pentru exploatere acum sunt angajati ai companiilor de extractie.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218