REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anunțat a fi cel mai mare PROTEST al magistraților, evenimentul de pe treptele Curții de Apel din București a EȘUAT: Cine le-a sărit în ajutor

Anunțat a fi cel mai mare PROTEST al magistraților, evenimentul de pe treptele Curții de Apel din București a EȘUAT: Cine le-a sărit în ajutor

Replica API 25 martie 2019 | 00:00 198

Doar câteva zeci de magistraţi au protestat din nou, luni seară, pe treptele Palatului de Justiţie din Capitală, faţă de noile proiecte de ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, faţă de Secţia specială de investigare a magistraţilor şi faţă de refuzul Guvernului de a abroga Ordonanţa 7, conform stiripesurse.ro.

Magistraţii au fost susţinuţi de câteva zeci de manifestanţi la evenimentul care era promovat a fi cel mai mare protest al magistraților.

Protestul a început la ora 18.00, s-a desfăşurat în tăcere şi a durat aproximativ jumătate de oră.

Magistraţii au avut coli albe cu mesaje precum "Adevărata urgenţă, cetăţenii oneşti", "Respectaţi avizul Comisiei de la Veneţia", "Respectaţi independenţa justiţiei", "Magistraţi independenţi, cetăţeni liberi".

Pe trotuarul de peste drum s-au aflat câteva zeci de manifestanţi care i-au susţinut pe magistraţi. Aceştia au scandat "Rezistaţi, nu cedaţi", "Justiţie, nu corupţie". Printre ei s-a aflat şi actorul Mihai Călin.

"PSD dispreţuieşte pur si simplu valorile democraţiei şi ale unui stat de drept. Trebuie să facem cumva să înţeleagă cât mai multe lume că magistraţii sunt oameni oneşti care nu fac asta pentru ei. (...) Mii şi mii de magistraţi sunt conştienţi că, dacă suntem indiferenţi şi lăsăm această putere putredă să dea aceste ordonanţe, ajungem în dictatură”, a declarat Mihai Călin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne dorim Legea raspunderii judecatorilor si procurorilor! Toate profesiile raspund, numai ei nu. De ce, sunt deasupra legii?
2
0
Da cu legea raspunderii magistratilor ce se mai aude???
3
0
si astia care nu rspecta legea si se cred dumnezei pe pamant ne fac dosare ,ne judeca si ne condamna la inchisoare .Probabil au demostrat pentru abuzurile pe care le fac exemplu - un procuror s-a introdus ca martor in dosarul pe care il instrumenta .Traiasca justitia romana si fraierii sar sa o apere , ca si pacaliciul ala care de bun ce este mai are cate un rol printr-o reclama la vopsea!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218