REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anunţul surprinzător al Andreei Paul: "Băsescu nu ne mai poate ajuta"

Anunţul surprinzător al Andreei Paul: "Băsescu nu ne mai poate ajuta"

Replica API 13 martie 2013 | 00:00 240

Se rupe PDL de creatorul său?

Se rupe PDL de creatorul său?

Aproximativ 1.000 de pedelişti au fost prezenţi marţi seara, în sala mare a Casei de Cultură din Constanţa, la întâlnirea cu Vasile Blaga, care şi-a prezentat moţiunea pentru şefia PDL. Lipsă de fair play faţă de contracandidata Elena Udrea, care a avut la dispoziţie doar sala mică, unde era anunţată, de altfel, şi întâlnirea cu Blaga. Dar până la urmă, scopul scuză mijloacele, iar liderul PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, trebuia să transmită un mesaj de forţă organizaţiei, în încercarea de a uniformiza opţiunile de vot în favoarea celui pe care el a anunţat public că îl susţine. Blaga a venit însoţit de Andreea Paul, Raluca Turcan, Traian Ungureanu şi Gheorghe Flutur, impresia care s-a instaurat chiar după primele minute ale discursurilor fiind destul de clară: mult mai puţină încrâncenare faţă de prestaţia echipei prezentate de Elena Udrea, mesaje mai coerente, discursuri mai corect şi mai frumos ambalate, prezentate de oratori profesionişti.

"Ponta, fără caracter, fără cuvânt, fără soluţii şi un Radu Mazăre, aici, identic"

"Câţi din sutele de secretari de stat şi directori de deconcentrate ai PDL mai vedem aici, în sală, sau la Bucureşti? Veniţi la sediul din Modrogan şi puteţi întoarce autocarul în curte acum. Ia să apară cel mai mic zvon că PDL se întoarce la putere, că imediat fac Mercedesurile coadă, până la Aviatorilor. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple", a fost unul din mesajele aplaudate ale candidatului Blaga. Liderul PDL l-a atacat de fiecare dată când a avut ocazia pe Victor Ponta şi USL, amintind, la final, că astfel de atacuri nu trebuie să existe şi în interiorul PDL. "Guvern iresponsabil şi antinaţional"; "Ponta, fără caracter, fără cuvânt, fără soluţii şi un Radu Mazăre, aici, identic"; "USL va pieri pe limba lui, Ponta nu e în stare de nimic", a continuat Blaga atacurile la adresa adversarilor politici, de la putere. Aplauze au primit şi ceilalţi vorbitori din echipa sa; "USL a câştigat 70% din voturi prin înşelătorie, acum e o cioară vopsită care croncăne pe la UE, anunţând vreme rea pentru România", a spus Raluca Turcan, în timp ce Andreea Paul şi-a început discursul cu o întrebare retorică, mobilizatoare: "Cum faceţi voi, constănţenii, de daţi cei mai valoroşi generali ai PDL?", servindu-i o minge previzibilă la fileu primarului din Castelu, Nicolae Anghel, aflat în sală, care a replicat imediat: "Da, da - nu pe Chiru!".

Anghel, lăsat fără cuvinte de Andreea Paul...

Şi Gheorghe Flutur a dat în USL: "Promite ceva în fiecare zi, iar a doua zi mai dă un impozit, o taxă, să vă fie de bine", în timp ce Ungureanu a marşat pe discursurile sale anecdotice. În care a adus vorbire despre "moţiunea X" (a Monicăi Macovei- n.red.), "Reformişii, care dacă s-ar fi dus la Vatican ar fi fost Ateiştii", dar şi despre cel "al Elenei": "Spunea că va lucra numai cu cei de 40 de ani? Dar, restul ce fac? Intră la programul Rabla?". Dincolo de prestaţiile scenice, menite publicului pedelist larg, cel mai interesant mesaj al serii a fost transmis jos, în public, imediat după terminarea prezentării şi imnul partidului. Andreea Paul a coborât de pe scenă şi se îndrepta spre ieşire, când a fost acostată de Nicolae Anghel, primarul din Castelu, cel sfâşiat bine de tot de Blaga şi căruia, de altfel, mai că-i trimitea bezele, în timpul imnului de final. Andreea Paul l-a sărutat pe obraji pe Anghel, în timp ce susţinătorul Elenei Udrea îi spunea susţinătoarei lui Blaga că o place dintotdeauna. "Dar să ştiţi că am avut dreptate în tot ce am spus", i-a zis Anghel, care spera probabil într-o aprobare în secret a crezurilor sale, din partea echipei adverse. Răspunsul Andreei Paul a fost de o simplitate care l-a lăsat fără cuvinte pe Anghel: "Uitaţi un singur lucru. Băsescu nu ne mai poate ajuta".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102