REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Apa îmbuteliată se va scumpi cu până la 25%: "Vom vedea cât de dureroasă este situația"

Apa îmbuteliată se va scumpi cu până la 25%: "Vom vedea cât de dureroasă este situația"

Replica API 20 septembrie 2021 | 23:14 1556

Încă o lovitură pentru români! În urmă cu scurt timp, autoritățile au anunțat că începând cu venirea lunii octombrie, iubitorii de dulciuri vor scoate mult mai mulți bani pentru achiziționarea torturilor sau prăjiturilor preferate. Ei bine, lista cu majorarea prețurilor a ajuns acum și la apa îmbuteliată. De altfel, cele mai multe dintre alimentele de bază, nelipsite din coşul zilnic de cumpărături, ne costă mai mult acum, scrie spynews.ro

Lista scumpirilor pare nesfârșită de câteva luni! Românii sunt cu adevărat revoltați, după ce au văzut prețurile de două sau poate trei ori mai mari pe facturile de energie electrică, însă dacă până acum s-au consolat crezând că sunt singurele majorări, ei bine, realitatea nu este deloc așa.

Se scumpește apa îmbuteliată cu până la 25%

În ultima vreme s-a tot vorbit despre faptul că vom plăti mai mult pentru gaze, energie electrică, carburanți și pentru bunurile ce fac parte din categoria materie primă. Astăzi, însă, venim cu o nouă veste, care întristează și mai mult românii.

Dacă ieri s-a vorbit despre majorarea prețurilor la ceea ce ține de produse de cofetărie și patiserie, în urmă cu scurt timp noutatea vine în materie de apă, decizia la care nimeni nu se aștepta. Marii producători anunță că această scumpire este pusă în aplicare pe fondul creșterii de preţuri de la energie electrică, ambalaje şi combustibili şi spun că n-au de ales decât să scumpească şi ei, ca să nu iasă în pierdere.

Momentan, nu se știe o dată sigură la care se vor face aceste majorări, însă producătorii estimează că până la sfârșitul lunii octombrie.

"Creșterea preţului la energie electrică se asociază cu creşterea preţului la ambalaje, care a avut o medie la 50% și transportul. Combustibilul s-a scumpit cu 20% la pompă. Sunt nevoiți să crească prețul și la apă îmbuteliată cu 20-25%, pentru a nu pierde.", a spus George Ristea, presedinte APRIA.

Totodată, în urma acestor scumpiri, economiștii anunță că iarna o să treacă cu greu, mai ales pentru populația care dispune de un salariu minim pe economie sau pentru pensionari.

"Probabil la iarnă vom vedea cât de dureroasă este situaţia. Vor fi afectate acele persoane cu venituri mici. Cei care, în mod real, sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, cei care primesc doar pensia din sistemul public de stat, unde pensiile sunt foarte mici sau chiar cei care n-au mai avut majorări salariale în ultimii ani", a declarat Adrian Benţa, economist.

Se scumpesc torturile, prăjiturile și cozonacii

Dacă românii au acceptat cu greu ideea că vor da mai mulți bani din buzunar pentru a-și achita utilitățile lunare, precum gazele sau energia electrică, astăzi începem weekend-ul cu o veste mult mai tristă pentru cei care nu pot sta o zi fără măcar o mică porție de tort.

Și-au alinat supărarea venită odată cu prețurile dublate în facturi cu o felie de tort sau prăjitura preferată, care le-a mai ridicat moralul și le-a adus zâmbetul pe buze, însă acum nici acest lucru nu mai este posibil pe câțiva lei, căci prețurile dulciurilor sunt pe cale să explodeze începând cu 1 octombrie.

"Din păcate, scumpirile acestea sunt în efect de cascadă, iar impactul va fi mult mai mare pentru românii cu venituri mici. Vorbim de acele persoane cu salariu minim pe economie sau vorbim de pensionari pentru care, la un moment dat, dulciurile vor deveni un lux.", a mărturisit un proprietar de cofetărie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aerul cu cat il scumpiti?
1
0
Apa de ploaie
1
0
Doar salariul a ramas handicapat...
1
0
Pai si cine mai bea apa ?
4
0
eu si inainte de 1989 am baut de la robinet si dupa 1989, de mentionat ca inainte de 1989 toti consumau de la robinet, dupa 1995 au iesit ifosele astea, eu si acum beau de la robinet si n-am nimic, nu am murit
8
2
Sa ne facem fantani,ca doar n-o sa murim si de sete.
6
0
pentru ca a crescut si taxa la canal pe hectolitru de unde e luata
6
0
Daca nu iesim sa ii omoram cu pietre pe nenorocitii astia din guvern vom ajunge sa mancam scoarta de copac.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614