REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Apă infuzată: mituri, beneficii și mod de preparare

Apă infuzată: mituri, beneficii și mod de preparare

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:00 1039

Apă infuzată este din ce în ce mai populară, multe femei folosind-o atât pentru hidratare, cât și pentru detoxifiere. Această este apa în care au fost infuzate fructe, legume sau plante.

Apă infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apă simplă, însă totodată nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotează dietă și eforturile pe care le depui pentru a slăbi, scrie doc.ro.

Se spune, însă, că apă infuzată are proprietăți benefice precum: fortificarea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea dispoziției și nu numai.

Specialiștii însă sunt de părere că apă infuzată conține prea puțini nutrienți pentru a avea toate aceste efecte benefice.

Beneficii reale ale apei infuzate

Beneficiile pe care le are apă infuzată sunt, de fapt, următoarele:

Stimulează eliminarea kilogramelor în plus – asta pentru că apă infuzată este mai gustoasă, deci vei consumă mai multă. Se știe deja că hidratarea este extrem de importantă în menținerea ritmului alert al metabolismului, ceea ce înseamnă că apă infuzată te va ajută să arzi caloriile într-un ritm accelerat.

Mai mult decât atât, setea este adesea confundată cu foamea, ceea ce înseamnă că de multe ori ai tendința de a ronțăi ceva atunci când îți este sete. Consumând apă infuzată în mod regulat vei reuși să reduci apetitul.

Îmbunătățește sănătatea digestivă – hidratarea reglează tranzitul intestinal, combătând constipația. Însă apă infuzată este la fel de benefică pentru sănătatea digestivă precum apă normală.

Mituri cu privire la apa infuzată, demontate

Are proprietăți detoxifiante – organismul are propriile sisteme de detoxifiere, iar apă infuzată nu are niciun efect asupra acestora.

Echilibrează pH-ul organimsului – nu există dovezi concrete în acest sens.

Cum să prepari apa infuzată

Apă infuzată cu lămâie – probabil cea mai populară apă infuzată este apă cu lămâie. Această combinație a devenit faimoasa cu mult înainte că “apă infuzată” să fie în tendințe. Pentru a prepară apă infuzată cu lămâie umple un recipient cu apă plata, adaugă câteva felii de lămâie, precum și câteva cuburi de gheață. Dacă vrei să potențezi aromă acestei ape infuzate, completează totul cu câteva frunze de mentă proaspătă, pe care le poți zdrobi înainte de a le pune în apă, astfel încât aromă să fie eliberată.

Apă infuzată cu ghimbir – prepară această apă infuzată amestecând câteva felii de ghimbir, tăiate subțire, într-o carafă cu apă. Avantajul acestei ape infuzate este că această combate senzația de greață, precum și răul de mișcare.

Apă infuzată cu castravete – pune câteva felii de castravete într-o carafă cu apă, adaugă cuburi de gheață și servește apă pe parcursul zilei. Dacă dorești, poți adaugă și câteva felii de lămâie pentru potențarea aromei.

Apă infuzată cu fructe de pădure – umple un recipient cu apă, apoi completează cu câteva fructe de pădure tăiate pe jumătate – astfel încât aromă acestora să fie eliberată.

Apa infuzată poate fi pregătită cu orice fructe, legume sau plante îți dorești. Această poate fi consumată pe tot parcursul zilei, în orice cantitate.

În comerț se găsesc tot felul de recipiente pentru apă infuzată, care îți permit să te bucuri de gustul acesteia fără să fie nevoie să o strecori înainte de consum. Un asemenea recipient poate fi ținut în geantă pentru că tu să nu uiți să consumi apă pe tot parcursul zilei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218