REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Apar din nou hingherii pe străzile Constanței? Ce planuri are Primăria

Apar din nou hingherii pe străzile Constanței? Ce planuri are Primăria

Replica API 1 martie 2017 | 07:42 313

Problemă spinoasă

Problemă spinoasă

De mai bine de o jumătate de an, orașul Constanța nu mai are un serviciu de ecarisaj. Altfel spus, nu mai există hingheri care să adune câinii de pe stradă. Acest lucru a fost constatat și de constănțeni care au făcut nenumărate sesizări legate de câinii maidanezi. Ei bine, situația ar putea să se schimbe, deoarece municipalitatea dorește să realizeze un un studiu comparativ pentru serviciul de prindere si transport câini fără stăpân în municipiul Constanța. Se solicită tarife de prindere și transport câini pentru un număr lunar mediu de 400 câini fără stăpân prinși din municipiul Constanța și transportați la adăpostul situat pe str. Vârful cu Dor, nr. 5.

În paralel, Primăria a demarat și achiziția unui serviciu de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare, pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa. Obiectul contractului îl reprezintă efectuarea de către prestator a următoarelor activităţi: capturare şi transport de pe domeniul public al Municipiului Constanţa până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microcipare; tratamente generale, obligatorii pentru toţi câinii cazaţi; tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi (pentru boli sau alte afecţiuni pe perioada staţionării în adăpost); adăpostire, hrănire şi îngrijire în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică; sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu zisă, tratamentele post operatorii - 3 zile mascul, 10 zile femelă, respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, administrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi în ultima fază înlăturarea aţelor chirurgicale); îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţă; eutanasierea (numai după parcurgerea celorlalte etape, prin promovarea adopţiei în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare) și neutralizare. Termenul linită pentru depunerea ofertelor este 09.03.2017.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omoriti,ciini,vagabonzi,-trotuarela,sint,pline,de,mizerii,cei,cu,stapin,amendatii
1
1
Tratament ? la caini? hahahhahhhh,pai cate milioane s-au furat de mazare si fagadau in stilul asta? Adevarul este ca un caine musca numai jigodiile .....
0
3
Al cu facadau esti praf zic asa meen Nu nu te mai uita in oglida kktule.S-au daka insisti fa afirmati referitoare la mamicata.Pot da exp ziiii si ziii cite numa bune.
3
0
La Poarta 2 - nu, nu in port, ci pana ajungi in port, deci in jurisdictia primariei ct, ca sa fie clar - isi duce traiul de ani de zile o haita care se tot inmulteste si se tot inmulteste ... Iarna pe intuneric e o aventura sa treci pe acolo. S-ar putea scrie un thriller pe tema asta.
5
0
Eventual sa ne luati iar catelusii din curte ? Sa ii adunam de acolo iar cu boli periculoase ca "jigodia" ? Macar instruiti animalele acelea care se numesc hingheri sa adune numai cainii abandonati si maidanezii nu cainii din curtea omului
0
6
Haite mari de caini vagabonzi in inel 1 si Inel 2. Idiotul de primar sta de 8 luni fara seviciu de ecarisaj??? Rusine!! Strangeti toti cainii de pe strazi!!!!!!! Aloooo? Primaria?? Se aude?
8
1
pe vremea mea cainii erau otraviti ... of course nu legal , aranjam eu cu diverse firme si le plateam pe neve
4
4
Dar ptr pisici nu se gaseste nici o solutie de eradicare ? Mai ales la bl fd15 unde agi ali remzi un cacat de mos face o gramada de mizerie langa bloc cu mancare stricata si cacati de pisica
6
3
Bina ca va deranjeaza maidanezii...va este frica sa mergeti pe strada din cauza lor, dar de tigani , d boschetari etc nu va este frica?????
10
8
Daca angajati medici veterinari de genul lui Dobrescu care nu facea diferenta dintre o seringa si un bisturiu mai bine lipsa.Toate animalutete operate de acest asa zis doctor veterinar ,au murit.Si cu chestia cu tratamentul ,asta este valabil ca sa se incaseze sumele imense ca de vazut cainii nu o sa vada nicio data antiiflamatoare sau alte chestii.Totul este ca cineva sa se imbogateasca.Pe Varful cu Dor Nr.5 este o doamna care conduce sau conducea adapostul acela,si o facea cu toata dragostea pentru animale.Daca ramane dansa sefa adapostului ar fi bine .
5
2
Omorati, nu microcipati!
8
5
poarta 6 este plina de caini
8
2
Foarte bine , sa nu mai vad nis o javra,,,,,Zoofili la zdup.
8
4
Strada RASURI colt cu TRANDAFIRULUI , este raiul boshetatilor si a maidanezilor. Nu mai poti trece linistit prin zona si noaptea e o harmalaie de nedescris ! Poate va sesizati !
9
2
Il rog sa vina si Costinesti sa inceapa cu javra de Cristea si betivanii lui
4
2
tomis nord plin de haite de caini !!!!!!!!!!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614