REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Aparatură modernă, donată către Spitalul Județean Constanța

Aparatură modernă, donată către Spitalul Județean Constanța

Replica API 31 august 2017 | 21:26 379

#lunainimilordeshise, campania anuală dusă de Cora România, a ales în acest an proiectele Dăruieşte Aripi. Timp de 3 luni, în perioada 3 mai -31 iulie 2017, clienţii Cora au putut dona sume de bani direct la casele de marcat sau contravaloarea punctelor acumulate din cumpărături de pe tichetul lor, pentru proiectul de achiziţionare de echipamente medicale ce vor fi folosite în secţiile de pediatrie din Spitalul Judeţean Constanţa.

Casierele Cora din Constanţa au înţeles importantă rolului lor şi utilitatea proiectului propus de Dăruieşte Aripi şi, în acest an, suma strânsă a fost una record şi anume, aproximativ 28.000 euro. Dăruieşte Aripi a aflat nevoia reală din secţiile de pediatrie ale spitalului Judeţean Constanţa aşa că, împreună cu medicii specialişti, a identificat deficitele în materie de echipamente medicale, achizitionandu-se următoarele dispozitive:

Sondă cardiacă va ajunge în secţia de oncopediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Acest echipament medical performant este indispensabil în diagnosticarea precoce şi monitorizarea disfuncţiilor cardiologice la copiii aflaţi sub tratament oncologic. De asemenea, el va mai fi folosit în mod gratuit şi la copiii politransfuzati ce suferă de talasemie majoră, pentru screening-ul bolilor congenitale cardiace, screening-ul afectărilor cardiace autoimune şi cele în cadrul reumatismului articular acut.

Videocapilaromicroscopul detectează schimbări structurale şi funcţionale la nivelul capilarelor subunghiale etichetate clinic că sindrom Raynaud, informaţii necesare în diagnosticul precoce al bolilor autoimune de tip scleroză sistemică, Lupus eritematos sistemic, dermatomiozită, boală mixtă de ţesut conjunctiv, artrită idiopatică juvenilă. Toţi copiii cu aceste diagnostice vor beneficia de evaluare capilaroscopica gratuită utilă în diagnosticul şi monitorizarea periodică stabilită în cadrul Centrului Medical de Zi Focus.

„Acest tip de investigaţii este unic în zona de Sud Est a României, în acest moment pacienţii trebuind să parcurgă peste 200 de kilometri la cel mai apropiat spital care pune la dispoziţie acest tip de examinare clinică. Secţia onco-hematologie şi reumatologie din Constanţa are deja doi medici specializaţi pentru acest tip de examinări şi acum vor avea la dispoziţie şi echipamentul medical necesar pentru a realiza un act medical de calitate”, a spus Dr. Apostol Adriana, coordonator secţia de onco-hematologie pediatrică Centrul Medical Focus

Şapte pompe automate de perfuzie vor ajunge pe secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, cu ajutorul cărora se vor administra terapii medicamentoase în tratamentul copiilor. Aceste echipamente sunt indispensabile deoarece chimioterapia şi alte tipuri de tratamente se fac în doze şi durate precise, pompele securizând astfel actul medical şi confortul micului pacient.

Instrumentarul de ortopedie pediatrică este absolut necesar pe secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale şi în luna august medicii au participat la un training pentru folosirea acestor echipamente la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Tot în beneficiul copiilor bolnavi, internaţi la ultimele etaje ale Spitalului Judeţean, am achiziţionat şi şase aparate de aer condiţionat, pentru a îmbunătăţi un pic şi condiţiile în care sunt nevoiţi să stea copiii imobilizaţi la pat.

„Ne-am asigurat aşadar că aceste echipamente sunt de un real folos copiilor şi mulţumim partenerilor noştri pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Împreună cu hipermarketurile Cora şi clienţii lor constănţeni, am mai pus o cărămidă la ceea ce înseamnă să construim o Constanţa cu copii cât mai sănătoşi”, a declarat Alina Patrahau Vasea, fondatoarea Dăruieşte Aripi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va rugini la subsol langa restul echipamentelor noi nefolosite niciodata ca kiki bambus nu o sa vrea vreun pulica s-o bage la exploatare ca sa cumpere altele de la pullica sef
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369