REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aparatură modernă pentru Neonatologia de la Spitalul Medgidia. „În cazul prematurilor, medicina cu mâinile goale sau doar cu stetoscopul este inutilă”

Aparatură modernă pentru Neonatologia de la Spitalul Medgidia. „În cazul prematurilor, medicina cu mâinile goale sau doar cu stetoscopul este inutilă”

Replica API 15 noiembrie 2018 | 00:07 301

Spitalul Municipal Medgidia a avut, până în prezent, incubatoare pentru născuții prematuri cu o vechime mai mare de zece. Numai în 2017, în acest spital au venit pe lume 1.158 de copii, dintre care 90 prematuri. În 2018, din cei 960 de nou-născuți, 70 au avut nevoie de îngrijiri speciale. Este motivul pentru care organizația Salvați Copiii România dotează secția de neonatologie a spitalului cu aparatură modernă, ce constă în două lămpi de fototerapie, un pulsoximetru, o masă de reanimare, un aparat de vizualizare a venelor pentru nou-născuți, un infuzomat, un perfuzomat și un monitor, în valoare totală de 27.500 Euro.

Este cea de-a șasea dotare pe care Organizația Salvați Copiii o face în județul Constanța, iar valoarea totală a echipamentelor donate se ridică la suma de 80.126 Euro. Până la sfârșitul anului 2018, bilanțul programului complex de reducere a mortalității infantile, pe care Salvați Copiii îl derulează deja de șapte ani, va cuprinde 88 de maternități dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat: ”Un copil prematur are nevoie de îngrijiri speciale, pentru că organismul lui nu este încă suficient de pregătit pentru a supraviețui în mediul extern. Aceste îngrijiri speciale, însă, nu sunt greu de obținut, într-o societate matură, care își cunoaște și gestionează prioritățile. În cele mai multe cazuri este vorba despre incubatoare performante, capitol la care România este încă vulnerabilă, pentru că multe maternități au aparatură medicală mai veche de 10 ani. Este ceea ce încercăm noi să suplinim, cu sprijin formidabil de la companii care au înțeles că au un rol social.”

Gabriela Alexandrescu

În cei șapte ani de când derulează programul de combatere a mortalității infantile, Salvați Copiii a ajuns să doneze aparatură performantă în multe maternități, dar efortul trebuie să continue, pentru că, de cele mai multe ori, de un incubator sau de un aparat de suport respirator depinde viața celor născuți prea devreme într-un sistem medical vulnerabilizat.

Ultimul proiect național guvernamental de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, vreme în care unele aparate sunt deja defecte și nu mai pot fi folosite.

,,În cazul prematurilor, cam 100 pe an la Medgidia, medicina cu mâinile goale sau doar cu stetoscopul este inutilă. Mesele de reanimare, ventilatoarele, incubatoarele, infuzomatele, lămpile de fototerapie sunt dătătoare de viață pentru aceste ființe minuscule și le transformă în membri ai unor familii fericite și particule din viitorul României. Mulțumesc Salvați Copiii, DP World Constanța și celorlalți participanți la dotatea secției de neonatologie, pentru donații. Ați arătat că România se trezește învățând ce înseamnă solidaritatea”, a afirmat Dumitru-Eugen Aglițoiu, manager Spitalul Municipal Medgidia.

Dumitru Eugen Aglițoiu

Cosmin Cârstea, Administrator DP World Constanța, a subliniat importanța responsabilității sociale și a implicării companiilor în reducerea mortalității infantile în România: „Lumea noastră se află într-o continuă schimbare. Noi, cei din DP World Constanța, știm că, dacă avem grijă de lucrurile importante, precum oamenii noștri, siguranța, mediul înconjurător și societatea în care trăim, vom avea grijă și de viitorul afacerii noastre. Parte a responsabilității noastre constă în efortul susținut de a ne implica în mod responsabil în viața comunității în care ne desfășurăm activitatea prin proiecte de natura celui desfășurat de către Salvați Copiii România – Fiecare Copil Contează.”

Cosmin Cârstea

Amalia Năstase, Ambasador al campaniei, a vorbit despre virtuțile sociale ale implicării: „Eu sunt extrem de recunoscătoare Organizației Salvați Copiii România, pentru că m-a învățat să ajut, să mă implic în cauza copiilor născuți prematur. Fiecare dintre noi este parte a schimbării în bine, iar atunci când gesturile bune vin împreună, rezultatul e o societate mai bună pentru toți. Asta face mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit pe care companiile îl au la îndemână.”

Amalia Năstase

Companiile pot sponsoriza Organizația Salvați Copiii, potrivit Codului Fiscal, astfel: Societățile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat; Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

Contractul de sponsorizare se poate descărca de pe site-ul Salvați Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit.

Suma necesară pentru achiziționarea echipamentelor donate la Spitalul Municipal Medgidia a fost asigurată de DP World Constanța, sponsor principal, în cadrul evenimentului caritabil Donate Your Brunch, ce a avut loc pe 5 octombrie 2018, la Restaurantul Golful Pescarilor Agigea. Suma totală strânsă la eveniment a fost de 35.608 de Euro, din care 27.500 de Euro au fost distribuiți către achiziționarea de echipamente pentru secția de neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia, urmând ca 8.108 Euro să fie direcționați către intervențiile de reducere a mortalității infantile în comunitățile defavorizate, derulate prin proiectul Fiecare Copil Contează.

Sponsori care s-au alăturat evenimentului caritabil și au donat: Transguard Security, Silva Sistems, Mira Technologies, Premium Lubricants, Eastern Shipping, Maria Shipping Agency, Fundația Vodafone România, Sindicat Operare Containere Port Constanța, Extra Rental, SCA ,,Magda Volonciu şi Asociaţii", Global Defense Logistics, Romar Shipping, Cybernet România, Avia Motors, Dutchmed, Private Protguard, Centrul Medical Regina Maria, DB Schenker, Steder Group Logistics, Medtainer Ro.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedem ca faceti medicina si cu latzele goale! Huo! Maimutele sunt primele la simpozioane de pediatrie la sinaia,specialitatea coafura!!!!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614